Traian Băsescu: Nu-l susţin nici pe Ponta, nici pe Iohannis. O susţin pe Elena Udrea VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, că nu are parteneriate politice nici cu Victor Ponta, nici cu Klaus Iohannis, în ciuda ipotezelor lansate de PNL, respectiv PSD şi că singurul candidat în care are încredere că ar fi un bun şef de stat după noiembrie 2016 este preşedintele PMP, Elena Udrea. Şeful statului a lansat un atac dur la adresa lui Ponta şi Iohannis, pe care i-a numit mincinoşi, corupţi şi oportunişti.
Romania TV
13 oct. 2014, 14:08
Traian Băsescu: Nu-l susţin nici pe Ponta, nici pe Iohannis. O susţin pe Elena Udrea VIDEO

Traian Băsescu a lansat un atac dur la adresa premierului Victor Ponta şi a preşedintelui PNL Klaus Iohannis de la tribuna Palatului Cotroceni, reiterându-şi susţinerea pentru Elena Udrea în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2 şi 16 noiembrie.

Preşedintele s-a referit la Ponta şi Iohannis ca la oameni politici „corupţi”, „mincinoşi” şi „oportunişti”, care „nu au respect faţă de statul de drept şi instituţii” şi care au ştirbit credibilitatea României fiind părtaşi la suspendarea preşedintelui din vara lui 2012.

„Am văzut în ultimele două luni o campanie furibundă a celor două blocuri: pe de o parte Ponta cu propagandiştii lui şi cu parlamenarii, pe de altă parte ACL sau PNL cum se numeşte acum, cu parlamentarii. Şi una şi alta dintre tabere încearcă să mă aloce celeilalte tabere. PSD spune că sunt în înţelegere cu Iohannis, ACL, cu toţi propagandiştii care până acum două luni nu ştiau cum să fie mai dulci cu Ponta, nu ştie cum să spună că preşedintele este de fapt cu Ponta. Nu-l susţin şi nici nu-l voi susţine pe Ponta şi nici nu am vreo înţelegere cu el. Nu-l susţin şi nici nu-l voi susţine pe Iohannis şi nici nu am vreo înţelegere cu el. Motivul este că amândoi sunt mincinoşi, amândoi sunt corupţi. Nu mai vorbim de oportunismul care îi caracterizează pe amândoi. Eu rămân consecvent în a susţine candidatul PMP, pe doamna Elena Udrea, pentru că este un om corect, un om care nu minte, care a făcut ceva când a fost ministru”, a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a făcut referire la CV-ul şi declaraţia de avere a premierului Victor Ponta, candidat la alegerile prezidenţiale din noiembrie şi la privatizarea CFR Marfă:

„Domnul Ponta este mincinos pentru că până de curând era master la Catania. Acum nu mai este, în CV-ul oficial, după ce şi-a dat seama că a scris o minciună. Domnul Ponta este doctor – altă minciună, a plagiat. Domnul Ponta este corupt – a încercat să scoată prin lege matrapazlâcul pe care l-a făcut cu Kaz Munai. S-a încheiat un protocol cu Kaz Munai prin care se constituie un fond de investiţii de 1 milard de dolari, dar nu s-a creat nici măcar un birou unde să stea preşedintele acestui fond. Deci domnul Ponta este corupt. V-aş aduce aminte de tentativa de a transfera 2800 de hectare de teren la baronul de Brăila, care are nişte probleme azi, şi care de fapt erau destinate să ajungă la domnul Voiculescu. Datorită dezbaterii publice pe care am generat-o, Parlamentul a respins OUG prin care cele 2800 de hectare urmau să ajungă la Dan Voiculescu. V-aş aduce aminte de povestea cu privatizarea CFR Marfă, când a încercat să pună pe seama CSAT o decizie privind atribuirea contractului către domnul Gruia Stoica, partenerul dorit de coruptul Victor Ponta. Nu mai vorbim de declaraţia de avere, unde Ponta împreună cu soţia reuşesc să-l ajungă la numărul de case pe sfântul Iohannis”.

Referitor la Klaus Iohannis, Traian Băsescu a declarat că este „un oportunist care minte„. „Acum se dă de dreapta, când a fost mână în mână cu Ponta la suspendarea preşedintelui, în 2012. Suspendarea din 2012 îi leagă definitiv în orice analiză a mea şi în sufletul meu ca fiind oameni care au nesocotit statul de drept şi au fost gata pentru o lovitură de stat. Din aceste motive, niciodată vreunul dintre cei doi nu va putea avea nici susţinerea mea tacită sau verbală. Iar românii se vor convinge că nu merită încrederea lor niciunul dintre ei dacă vreunul dintre ei va ajunge preşedinte. Sper să nu fie aşa. Jocul acesta este mizerabil, iar calităţile lor şi umane, şi lipsa de respect pentru statul de drept, pentru instituţii, aroganţa nu-l fac, pentru mine, pe niciunul dintre cei doi oameni cu care să pot avea un aranjamente”, a punctat Băsescu, afirmând că marele său regret este că „PDL s-a pierdut în mocirla liberalilor”.

„Nu mai vorbim de lipsa moralităţii la domnul Iohannis. Când ştii că ai un proces cu ANI, cum îţi permiţi să rişti situaţia dreptei? Sau, la Ponta, de utilizarea bugetului de stat în locul găleţilor de la alegerile trecute, mituind electoratul. Ce se întâmplă cu cealaltă parte, care plăteşte aceste cadouri? România are un deficit de 2,2% din PIB. Domnul Ponta face pomeni electorale din bani împrumutaţi. Cele 2,4 miliarde pe care i-a alocat primăriilor şi restul până la 4,8 miliarde pe care îi împrăştie pe cadouri electorale sunt bani pe care românii îi vor plăti. Populaţia îi plăteşte campania lui Victor Ponta. Cum aş putea să am aranjamente cu astfel de oameni, cu asemenea specimene? Vai de capul românilor dacă vreunul dintre cei doi va ajunge preşedinte!„, a adăugat preşedintele.

Totodată, Traian Băsescu a subliniat că Iohannis este un contracandidat „de nevăzut” în cursa pentru Cotroceni, însă nu din cauza sa: „M-aş fi aşteptat ca aceşti domni şi echipele lor să discute problemele serioase ale României. Iar veţi spune că s-a băgat preşedintele şi nu se vede bietul domn Iohannis. Păi cum să se vadă, dacă nu are curaj să-i spună «dă-te mai încolo» lui Victor Viorel Ponta? De aceea resping orice afirmaţie a domnilor propagandişti, indiferent de culoarea lor politică, prin care încearcă să spună că din cauză că se bagă preşedintele nu se vede bietul Iohannis. Iohannis nu se vede pentru că e de nevăzut şi pentru că, fiind oportunist, vrea să-şi pună o pălărie care deja i-a căzut pe ochi„.

Băsescu a atras atenţia că niciunul dintre cei doi candidaţi nu atinge în discursurile electorale probleme esenţiale:

„Eu, dacă aş fi candidat, m-aş referi la poziţia mea cu privire la consolidarea justiţiei, la un lucru pe care astăzi, prin atitudine, candidaţii îl pun sub semnul întrebării: consolidăm sau nu parteneriatul strategic cu SUA? Sau ne reorientăm spre Berlin? Sau ne facem un ghiveci în stil dâmboviţean: puţin şi cu America, puţin şi cu Rusia, puţin şi cu China şi mai vedem noi. O astfel de abordare este o abordare ticăloasă care face deservicii României, care este într-o criză de credibilitate după lovitura de stat din 2012. Cu tot pactul meu de coabitare, nu am reuşit să conving, pentru că declaraţiile lui Ponta, care ameninţă, care se bagă în justiţie, au lăsat foarte multe semne de întrebare. România este într-o criză de credibilitate, iar oamenii ăştia nu răspund la principalele probleme. Nici Ponta, nici Iohannis nu au spus că trebuie să facă Guvernul pentru ca Româia să mai salveze din cele 12 mld de euro nefolosiţi din fondurile de coeziune, din care s-au cheltuit doar 7 mld de euro pe timpul lui Boc, şi pe care riscăm să le pierdem.

Îşi trimit toate panaramele parlamentare să se ocupe de Băsescu seară de seară la televizor, în loc să se ocupe de problemele de fond. Îl înţeleg pe Ponta, el trebuie să fugă de proasta guvernare de la instalare şi până acum, dar nu pe Iohannis. De ce? Pentru că îi leagă Grivco.

Aş vrea să vorbească despre bugetul MApN, despre cum văd ei Ucraina, cum văd poziţia României legată de Statul Islamic, de criza din Orientul Mijlociu. Sunt lucruri pe care ei nu le discută, chiar dacă şi le-au scris pe undeva prin vreun program. Rămân nedezbătute pentru că au o singură grijă: pe care dintre ei doi îl susţine Băsescu. Nu am niciun aranjament cu niciunul, nu îl consider pe niciunul politician apt să reprezinte interesele României şi rămân consecvent: susţin candidatul PMP, Elena Udrea.

Am dreptul şi eu la o opţiune şi le spun şi românilor. Preşedintele poate fi terfelit de jos până sus, de dimineaţa până sara, iar când spune ceva, facem ochii mar: «Vai, ce spune preşedintele cu steagurile în spate!». Iar eu spun azi că românii vor regreta dacă vreunul din cei doi iese preşedinte al României”.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Singura plajă din România unde găsești apă turcoaz ca-n Grecia. Te bucuri de nisip fin și eviți și aglomerația
Capital.ro
Se pune limită la banii cash. Românii care au interzis. Restricții privind plata în numerar
Playtech.ro
Noi detalii șocante ies la iveală despre crima din Brăila. ULUITOR ce au descoperit polițiștii despre al doilea ADN
DailyBusiness
S-a anunțat lista românilor care vor primi 20.000 de euro GRATIS de la Guvern
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Conflict aberant la „Casa Iubirii”. Scandalul i-a înfuriat pe internauți
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Dovada clară că şi-a lăsat iubita şi s-a cuplat cu ispita! La Insula iubirii plângea după ea, dar a uitat-o instant
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Oponentul lui David Popovici, acuzat ca ar fi trișat! Cine îl acuză pe Pan Zhanle de dopaj: „Nu este posibil din punct de vedere uman”
Capital.ro
Limită la plata în numerar. Se pun restricții pentru acești români care plătesc cash
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Explozie de gaze în Rusia: patru persoane decedate și 15 salvate într-un bloc din regiunea Sverdlovsk
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?