Traian Băsescu îl spulberă pe Donald Trump. „E pe cale să-şi facă ţara praf şi pulbere. Un om politic mărunt”

Fostul preşedinte Traian Băsescu l-a criticat în termeni duri pe Donald Trump, în contextul protestelor de la Washington. Europarlamentarul l-a catalogat pe preşedintele în exerciţiu drept un "om politic mărunt, bolnav de egoism şi putere şi care se pune pe el deasupra intereselor ţării lui"
Razvan Mihalascu
07 ian. 2021, 00:01
Traian Băsescu îl spulberă pe Donald Trump.

Traian Băsescu îl spulberă pe Donald Trump, pe care l-a acuzat că a izolat Statele Unite în timpul mandatului său, „fiind incapabil să înţeleagă că o ţară izolată nu poate fi liderul lumii”.

”Trump! ‘We’re making America great again’. După ce a izolat ţara în timpul mandatului, fiind incapabil să înţeleagă că o ţară izolată nu poate fi liderul lumii, este acum, la sfârşit de mandat, pe cale să-şi facă ţara praf şi pulbere. Un mare om de afaceri şi, în acelaşi timp, un om politic mărunt, bolnav de egoism şi putere şi care se pune pe el deasupra intereselor ţării lui”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Citeşte şi: Stare de asediu la Washington, mii de susţinători ai lui Donald Trump au intrat în clădirea Capitoliului. Poliția intervine în forță VIDEO

Susţinători ai preşedintelui SUA, Donald Trump, au luat cu asalt clădirea Congresului american, după ce au dărâmat mai multe garduri de securitate şi s-au ciocnit cu forţele de ordine.

Citeşte şi: Donald Trump, mesaj către susţinătorii săi care au declanşat anarhia la Washington. „Trebuie să avem pace” VIDEO

E haos la Washington, unde protestatarii pro-Trump au trecut mai multe baricade şi au luat cu asalt Capitoliul şi au pătruns în clădirea unde Congresul SUA își desfășoară lucrările.

Fostul director al Serviciilor Naţionale de Informaţii, Richard Grenell, a cerut poliţiei să aresteze imediat pe oricine participă la violenţele de la clădirea Capitoliului, numind astfel de acte „neamericane”.

„Oricine participă la violenţe trebuie arestat. Este inacceptabil. Şi neamerican”, a scris el pe Twitter, potrivit postului CNN, citat de Agerpres.

Gaze lacrimogene au fost folosite miercuri în rotonda Capitoliului din Washington, după ce mai mulţi susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au pătruns în clădire. Aleşii au primit ordin să-şi pună măşti de gaz.

„Poliţia ne-a cerut să ne punem măşti de gaz pentru că s-au folosit gaze lacrimogene în rotondă”, a scris reprezentantul democrat Jim Himes.

„Ne-au spus să ne culcăm la pământ şi să ne punem măştile de gaz”, a adăugat colegul său Dan Kildee.

Primarul din Washington DC a declarat stare de asediu de la ora locală 18.00. Mai mulţi poliţişti care păzeau clădirea Capitoliului nu au putut să oprească valul de protestatari.

Mass-media din SUA a relatat că în clădirea Capitoliului au fost folosite gaze lacrimogene şi s-au tras focuri de armă. CNN transmite că o femeie a fost împuşcată în piept.

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Arsenal ilegal descoperit în locuința unui pensionar din Tulcea
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'