Traian Băsescu nu mai este preşedinte de onoare al PMP: „Funcţia este liberă”

Traian Băsescu nu mai este preşedinte de onoare al PMP, iar funcţia este liberă, declară actualul lider al formaţiunii, Cristian Diaconescu, care a preluat conducerea partidului de la Eugen Tomac, după eşecul de la alegerile parlamentare, când nu s-a atins pragul electoral.
George Russo
14 iun. 2021, 18:05
Traian Băsescu nu mai este preşedinte de onoare al PMP:

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a retras în 2018 de la conducerea Partidului Mişcarea Populară, funcţia fiind preluată de Eugen Tomac, care a condus formaţiunea până în 2020, când aceasta nu a reuşit să atingă pragul electoral.

„Nu, avem în statutul aprobat la congres funcţia de preşedinte de onoare care a fost ocupată de Traian Băsescu. Dacă domnul Traian Băsescu doreşte să se reîntoarcă, sigur”, a spus la DC News Cristian Diaconescu, întrebat dacă PMP l-a marginalizat pe Traian Băsescu.

La întrebarea directă dacă Traian Băsescu nu şi-a făcut cunoscută dorinţa de a deveni preşedinte de onoare a partidului, liderul PMP a răspuns: „Nu. Funcţia este liberă”.

PMP a fost creat la iniţiativa fostului preşedinte al statului, Traian Băsescu, după ce susţinătorii săi au părăsit Partidul Democrat Liberal.

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a retras în 2018 de la conducerea Partidului Mişcarea Populară. El a primit titlul de preşedinte de onoare al acestui partid la congresul extraordinar care l-a ales pe Eugen Tomac lider al formaţiunii.

Traian Băsescu şi-a turnat foştii colegi la Securitate pentru că jucau poker

Doi dintre foștii colegi ai lui Traian Băsescu au primit aviz negativ de la autorități pentru motiv că organizau jocuri de noroc. Pe vremea comunismului, doar statul putea organiza, oficial, jocuri de noroc, iar aici vorbim doar despre Loteria Română.

Băsescu a scris și a semnat (cu numele Petrov) Nota către Securitate pe care i-a transmis-o ofițerului de Securitate din rețeaua căruia făcea parte, căpitanul Despinoiu Nicolae prin intermediul unui rezident al Securității (identificat în documentele Securității cu numele conspirativ Laurențiu). Rezidentul era acel colaborator al Securității care menținea legătura dintre un ofițer și informatorii din rețeaua sa.

Ofițerul de Securitate i-a transmis rezidentului o serie de instrucțiuni pentru colaboratorul Petrov: „A stabili unde joacă aceste elemente poker, în ideea prinderii lor în flagrant, de conducerea Institutului. De asemenea, să stabilească și celelalte elemente care joacă poker”.

Nota dată de Petrov a fost folosită informativ de Securitate, poliția politică comunistă luând o serie de măsuri împotriva a doi dintre colegii turnați de Băsescu, Popovici Florin-Dan și Oprea Florin, în dosarele de urmăriți ale cărora a și fost descoperită nota turnătorului Petrov. Potrivit CNSAS, Popovici și Oprea au fost avertizați de organele de contrainformații militare (Direcția a IV-a a Securității, al cărei informator era Băsescu). De asemenea, Securitatea a propus pentru cei doi avizarea negativă pentru navigarea în apele internaționale, pentru o serie de comportări necorespunzătoare, între care și faptul că „s-au ocupat cu jocurile de noroc, care sunt interzise de legile noastre”.

Citeşte şi: Florin Roman, lider PNL, îl atacă pe Orban: „Cum să faci dezvoltarea României, dacă nu ai reprezentanţi în acele ministere? În timp ce domnia sa a ajuns la şefia Camerei Deputaţilor”

 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te adoarme instant. Te scapă de agitație și insomnie și poți să o faci acasă: „Miraculoasă”
Capital.ro
Este strict interzis pentru PROPRIETARII de case sau clădiri din România. NU AI dreptul să ignori vecinii
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Ce se întâmplă cu DrugTest-ul. Poliția promite să nu-i afecteze pe șoferii corecți
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Grav accident rutier în nord-vestul Ucrainei: 14 persoane decedate, inclusiv un copil
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!