Traian Băsescu, audiat ca SUSPECT în dosarul Firea. Fostul preşedinte, HUIDUIT la Parchet

Traian Băsescu a ajuns, miercuri, pentru prima dată în fața procurorilor de la Parchetul General în dosarul în care senatorul PSD Gabriela Firea l-a acuzat de şantaj şi ameninţare. Traian Băsescu a refuzat să vorbească cu procurorii. Fostul preşedinte a stat doar 30 de minute în sediul Parchetului General, acolo unde i s-a comunicat în mod oficial faptul că este suspect. În aprilie anul trecut, Traian Băsescu i-a transmis Gabrielei Firea că într-o zi s-ar putea să nu îşi mai găsească soţul acasă. Dacă va fi găsit vinovat, Băsescu riscă până la 7 ani de închisoare.
Romania TV
18 mart. 2015, 06:19
Traian Băsescu, audiat ca SUSPECT în dosarul Firea. Fostul preşedinte, HUIDUIT la Parchet

Traian Băsescu s-a aflat miercuri în faţa procurorilor pentru prima dată din anul 2004, când a dat explicaţii cu privire la dosarul Flota, dosar închis între timp. Traian Băsescu a fost citat la ora 11.00, la Parchetul General, unde i s-a adus oficial la cunoştinţă calitatea de suspect în dosarul în care a fost acuzat de şantaj de către senatorul PSD Gabriela Firea.

Traian Băsescu a venit însoţit de SPP, dar şi de avocaţi. Printre avocaţii fostului preşedinte este şi Dan Apostol, avocatul care l-a mai reprezentat pe Traian Băsescu în faza de urmarire penala in dosarul “Flota”. Dan Apostol i-a apărat şi pe fraţii Becali şi pe Cristi Borcea în dosarul Transferurilor, pe liderul MISA Gregorian Bivolaru, primarul Constantei Radu Mazare si fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon.  

Traian Băsescu a ieşit de la Parchetul General după aproximativ 30 de minute, fără să facă declaraţii. Mai multe persoane au scandat „Băsescu!”, în timp ce un alt grup l-a huiduit.

Avocatul Lucian Bolcaş, cel care o reprezintă pe Gabriela Firea în acest caz, a declarat la ieşirea din sediul Parchetului, că fostul preşedinte Traian Băsescu nu a dat declaraţii în faţa procurorilor, dar că avocaţii fostului şef al statului au cerut să studieze dosarul, urmând ca săptămâna viitoare să vină să dea declaraţii.

UPDATE 10.50 Traian Băsescu a ajuns la Parchetul General. Fostul şef al statului a fost întâmpinat de un grup de protestatari, care l-a huiduit. „Băsescu, la puşcărie”,  „PMP şi ticălos, ai întors ţara pe dos” şi „Spune, Băse, adevărat, câţi dolari pe flotă ai luat” au strigat aceştia.

Băsescu nu a făcut nicio declaraţie, la sosire.

UPDATE 10.34 Traian Băsescu a plecat spre Parchetul General.

Avocatul Gabrielei Firea a declarat la România TV că dupa terminarea mandatului au avut loc actele porcesuale normale, a afost audiată Gabriela Firea şi acum este citat Traian Basescu.

„Este procedura normala care se urmează. Nu am facut o solicitare. Este obligatorie audierea sa, solicitarea fiind făcută practic prin plângere”, a declarat avocatul Lucian Bolcaş.

Traian Băsescu a declarat, luni, că a fost chemat la Parchetul General în calitate de suspect în dosarul Gabriela Firea. „Mi-au trimis o scrisoare în care au spus că sunt suspect. Cum e şi Niţu, numai că eu sunt suspect că am făcut o declaraţie, iar el e suspect că a împuşcat oameni la Revoluţie. Era în trupele de Securitate, i s-a spus să tragă în teroriştii de pe Dorobanţi şi probabil a împuşcat câtţiva terorişti, ce să facă?„, a declarat Băsescu.

De asemenea, Băsescu a susţinut că acuzatoarea sa, Gabriela Firea, ca administrator al unei firme a lui Dan Voiculescu, a aprobat transferul sub formă de împrumut a unor bani de la firma Crescent la Grivco, în perioada 2007-2011. Este vorba de 400.000 de euro şi 1.800.000 de dolari.

„Asta nu-i ameninţare, nu-i şantaj, e informaţie publică: să spună câţi bani a transferat din Crescent în trustul lui Dan Voiculescu. Adică dacă îşi aduce aminte să fi semnat vreo hârtie prin care muta bani şi nu-i dădea înapoi (…) Dacă Firica îşi aduce aminte, ar fi bine să se spovedească public (…) Domnia sa a semnat cu mânuţa ei împrumuturi pe care a uitat să le mai dea înapoi„, a spus Băsescu precizând că are aceste informaţii de la Elena Udrea, care le-ar fi primit de la Oreste Teodorescu, ce i-ar fi solicitat 10.000 de euro pentru aceste informaţii Elenei Udrea.

CITEŞTE ŞI TRAIAN BĂSESCU, urmărit penal în dosarul în care Gabriela Firea l-a acuzat de ŞANTAJ

„Informaţiile le-am primit împreună cu un bileţel  pe care scria ‘10.000 €’ de la Elena Udrea care le primise de la Oreste cu tot cu bileţel. Ea a refuzat să plătească şi de asta-i supărat Oreste”, a spus Traian Băsescu adăugând că informaţiile astfel primite el le-a remis instituţiilor statului în primăvara anului trecut. „Oreste e un bărbat care a sustras nişte documente de la grupul Grivco şi le-a dat unui om de opoziţie. A scris şi el 10.000 € pe un bileţel galben, dar Oreste e om cinstit, ca şi Gabriela Firea„, a comentat Băsescu pe un ton ironic.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Opt persoane și-au pierdut viața într-un incendiu devastator într-un centru comercial din Zigong, China
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'