Traian Băsescu şi Victor Ponta, unul lângă celălalt la bilanţul MApN

Președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta au participat joi la Ministerul Apărării Naționale unde a avut loc prezentarea bilanțului MApN pe anul 2013. Cei doi oficiali au stat unul lângă altul la prezidiu, schimbând câteva cuvinte la începutul evenimentului.
Filip Stan
27 mart. 2014, 08:52
Traian Băsescu şi Victor Ponta, unul lângă celălalt la bilanţul MApN

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au luat parte joi la MApN, la prezentarea bilanţului instituţiei pentru activitatea din 2013 şi a principalelor obiective pentru 2014. La intrarea în sală a fost şi un moment amuzant. Premierul Ponta a încercat să se aşeze mai departe de preşedinte însă, în cele din urmă, a stat tot lângă Traian Băsescu. 

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat că Armata Română se încadrează din punctul de vedere al calificativului între ‘bine’ şi ‘foarte bine’, cu apropiere de ‘foarte bine’.

„Aş spune că pentru mine Armata se încadrează într-un calificativ dintre ‘bine’ şi ‘foarte bine’, undeva între cele două calificative, cu o apropiere mai mare de ‘foarte bine’ în raport cu resursele pe care Armata le-a avut. Dacă i-am fi dat mai multă resursă, cu certitudine calificativul ar fi fost ‘foarte bine'”, a declarat Băsescu joi după prezentarea bilanţului Ministerului Apărării Naţionale (MApN) pe anul 2013.

El a arătat că apelul său de la bilanţ a fost ‘ca resursa, atât cât este, să fie utilizată pe priorităţile majore de creştere a capacităţii de reacţie a Armatei Române’.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat joi că pe lângă îndeplinirea misiunilor în afara ţării Armata Română trebuie să aibă ca obiectiv creşterea consistentă a capacităţii de reacţie, în contextul evenimentelor din Ucraina. 

„În opinia mea, şi acest lucru l-am spus şi în bilanţ, dacă până acum prioritatea majoră a Armatei Române a fost îndeplinirea misiunilor în afara teritoriului naţional, din acest moment acest obiectiv trebuie însoţit şi de un nou obiectiv, acela de ridicare continuă a capacităţii de reacţie a Armatei Române nu pentru că România ar fi atacată de cineva, dar când în Estul şi Nordul frontierelor noastre se petrec evenimente ca cele care au dus la pierderi teritoriale pentru un stat vecin în favoarea Federaţiei Ruse acest lucru nu poate lăsa nici conducerea politică a ţării şi nici Armata în afara unor reacţii, iar prima reacţie a politicului şi a Armatei Române trebuie să fie creşterea capacităţii de reacţie a Armatei”, a spus Băsescu, după prezentarea bilanţului Ministerului Apărării Naţionale pe anul 2013.

Şeful statului a precizat că acest lucru înseamnă alocarea unor resurse suplimentare odată cu rectificarea bugetară şi o bună planificare pentru anul 2015 în aşa fel încât prin creşterea resursei financiare alocate Armata Română să-şi crească în mod consistent capacitatea de reacţie. 

La prezentarea bilanţului MApN, au participat şi ministrul de Interne, Gabriel Oprea, directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, şi şeful Statului Major General, general locotenent Ştefan Dănilă.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Greșeala banală care a costat-o pe o familie de români 150 de euro în vacanță. “A mai pățit cineva așa ceva”
Capital.ro
Amendă de 825 lei dacă nu ai asta în mașină. Legea obligă toți șoferii din România
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Mare atenție! Au apărut primele cazuri de West Nile
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Vine o nouă minivacanță pentru români. Sunt mai multe zile libere ca în 2023
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum a reacționat mama suspectului crimei din Brăila, după ce anchetatorii au găsit în casa ei o posibilă armă a crimei: „Un briceag cu care îşi tăia..”
Capital.ro
Interzis pentru proprietarii de apartamente. Cei care stau la bloc trebuie să le desființeze
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Fraudă uriașă de peste 120 milioane de dolari în criptomonede investigată în România
MediaFlux
CREȘTE vârsta de PENSIONARE. GRAFICE din noua LEGE a pensiilor
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!