TRAIAN BERBECEANU, urmărit PENAL după ce DIICOT a extins cercetările în cazul acestuia

Fostul comisarul-şef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, s-a prezentat vineri la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), pentru a i se aduce la cunoştinţă că pe numele lui a fost extinsă urmărirea penală.
Filip Stan
16 mai 2014, 09:55
TRAIAN BERBECEANU, urmărit PENAL după ce DIICOT a extins cercetările în cazul acestuia

Răsturnare de situaţie în cazul fostului şef BCCO Alba, Traian Berbeceanu. Acesta a fost chemat la sediul DIICOT central pentru a i se aduce la cunoştinţă că este urmărit penal într-un nou dosar. Procurorii DIICOT au extins cercetările în cazul acestuia, bărbatul fiind acuzat de complicitate la delapidare, luare de mită şi fals, potrivit Agerpres.

Citeşte şi DNA: Şeful DIICOT Alba, supus controlului judiciar. E acuzat de cercetare abuzivă

Anterior, Traian Berbeceanu a fost pus sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional nestructurat, favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii.

Astfel, în exercitarea funcţiei, cu intenţie, comisarul a ajutat membrii unei grupări de evazionişti prin furnizarea de informaţii cu privire la activităţile investigative desfăşurate de DIICOT sau de informaţii referitoare la stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infracţiuni economice de către membrii grupării ori cu privire la efectuarea unor activităţi procesuale (percheziţii, audieri de martori) sau prin comunicare de informaţii cu privire la modalitatea în care vor putea evita probarea activităţilor infracţionale desfăşurate de aceştia (atenţionări cu privire la evitarea utilizării comunicărilor prin telefon).

Totodată, conform DIICOT, comisarul-şef al BCCO Alba Iulia, având, în virtutea atribuţiilor de serviciu, date despre comiterea de către membrii grupării a unor fapte prevăzute de legea penală, nu a luat măsurile legale, deşi statutul de poliţist îl obliga în acest sens şi, de asemenea, fiind audiat în calitate de martor într-un dosar penal, a făcut afirmaţii neconforme cu realitatea referitor la împrejurări esenţiale cu privire la care a fost audiat.

Citeşte şi Comisarul Berbeceanu a scăpat de restricţiile impuse la eliberarea sa condiţionată

Una dintre acuzaţii este că în luna octombrie 2012 Berbeceanu a fost contactat de viceprimarul din Deva, Ovidiu Moş, căruia i-a dezvăluit că urmau să se facă percheziţii peste câteva zile, unul dintre cei vizaţi fiind omul de afaceri Dorin Cupeţiu. Ovidiu Moş i-ar fi transmis această informaţie lui Cupeţiu.

Iniţial, Traian Berbeceanu a fost arestat pe 24 octombrie 2013, însă a fost eliberat după o lună, iar ulterior procurorii DIICOT de la Alba Iulia care l-au cercetat au fost puşi sub acuzare de DNA, pentru că ar fi săvârşit mai multe abuzuri împotriva lui.

Pe 7 mai, procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Ioan Mureşan, şeful DIICOT Alba, acuzat de mai multe fapte în legătură cu cercetarea abuzivă a lui Traian Berbeceanu. De asemenea, măsura controlului judiciar a fost dispusă şi în cazul lui Nicolaie Cean, fost procuror DIICOT, actualmente procuror în Alba.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Arsenal ilegal descoperit în locuința unui pensionar din Tulcea
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'