Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, a fost redeschisă! Care sunt cele trei condiții de circulație pe care șoferii trebuie să le respecte

Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, a fost redeschisă vineri dimineață. Șoferii care o vor tranzita în perioada următoare trebuie să țină cont de trei condiții de circulație extrem de importante.
Alina Costache
16 iun. 2023, 09:57
Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, a fost redeschisă! Care sunt cele trei condiții de circulație pe care șoferii trebuie să le respecte
Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, a fost redeschisă!

Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, a fost redeschisă! Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova a anunțat că vineri, la ora 8.00, a fost redeschis DN 67C – Transalpina.

Citește și Drumul din România pe care puțini turiști îl știu. Este mai frumos decât Transfăgărășan sau Transalpina

Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, a fost redeschisă!

Potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRPD), șoferii care vor tranzita cea mai înaltă șosea din România trebuie să circule între orele 8 – 18, cu viteză maximă de 30 km/oră.

Această restricție a fost impusă joi de comisia care a efectuat revizia specială a stabilit că drumul poate fi deschis în bune condiții între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800).

De asemenea, pe Transalpina este permis traficul numai pentru autoturismele cu MTMA de maximum 3,5 tone.

Autoritățile atrag atenția că circulația rutieră pe Transalpina poate fi închisă/restricționată, pe durată limitată, în funcție de condițiile meteorologice (ceață, ploi torențiale, furtună, etc.) sau ca urmare a unor fenomene cum sunt avalanșele, căderile de stânci și ebulmente (alunecări de teren) pe sectorul de drum DN 67C, km 34+800 – km 59+800. Decizia deschiderii traficului a fost luată în urma verificării stării drumului de către o comisie formată din reprezentanții CNAIR SA, DRDP Craiova, SDN Târgu-Jiu, SDN Vâlcea.

„Având în vedere specificul acestui drum montan aflat la mare altitudine este importantă respectarea condițiilor impuse pentru a nu exista evenimente nedorite”, potrivit DRDP Craiova.

Denumit și „Drumul Regelui“, deoarece a fost inaugurat de Regele Carol al-II-lea în 1938, Transalpina traversează Munții Parâng de la nord la sud mergând în paralel cu Valea Oltului și Valea Jiului. Şoseaua face legătură dintre localitățile Novaci (Gorj) și Săliște (Sibiu).

Anual, circulația pe „Drumul Regelui“ este în general deschisă traficului în perioada 1 iulie – 31 octombrie.

Drumul din România pe care puțini turiști îl știu

Unul dintre cele mai frumoase drumuri din România este DN10 și face legătura dintre Brașov și Buzău.

Dacă vrei să străbați România, trebuie să știi că drumul de legătură dintre Brașov și Buzău care trece prin pasul Buzăului se află în topul celor mai spectaculaoase 10 șosele din țară și este deschis pe tot parcursul anului.

Pasul Buzău este situat la 670 m altitudine și leagă orașul Nehoiu de Depresiunea Întorsura Buzăului. Chiar dacă este deschis traficului pe parcursul întregului an, traseul poate fi uneori dificil de străbătut, de aceea șoferii trebuie să fie precauți și atenți.

Serpentinele care duc spre lacul de acumulare Siriu sunt deosebite, fiind unul dintre cele mai libere drumuri asfaltate care traversează Carpații spre Brașov, potrivit emaramures.ro.

În zonă există și câteva zone turistice, precum barajul Siriu, rezervația Valea Zimbrilor, cascada Pruncea sau Biserica fortificată din Prejmer, pe care nu trebuie să le ratați.

Trecătoarea se află pe valea Buzăului între Masivul Siriu și Masivul Podu Calului, pe culmea dintre Piscu Cheii și Delul Scurt, între satele Crasna și Gura Siriului.

Cele mai apropiate căi ferate sunt 504 (secundară) Buzău – Nehoiu situată pe Valea Buzăului și 403 (ssecundară) Brașov – Întorsura Buzăului.

În apropiere spre nord-este se află Pasul Delușor, spre nord-vest Pasul Predeluș din Munții Întorsurii, iar spre sud-vest pasurile Tabla Buții dintre Munții Tătaru și Masivul Siriu și Boncuța dintre Masivul Ciucaș și Munții Tătaru.

Pe aici trecea ruta comercială care lega Brașovul de portul Brăilei, fiind denumită de turci Tallisin (Trecătoarea fericirii), pentru a-i încuraja pe soldați în campaniile de invadare a Transilvaniei.

Citește și Spectaculos: cum arată șantierul de pe Transalpina. Lucrările vor fi gata în 2023 (FOTO)

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Orașul din România în care se găsește cea mai veche fabrică din țară. Uzina e departe de strălucirea de altădată și are dificultăți financiare
Capital.ro
Reguli noi pentru gunoi. Devine obligatoriu de la 1 Mai. Rezidenții trebuie să obțină un card de la primărie
Playtech.ro
Cum a fost fotografiat Ilie Bolojan la înmormântarea Papei Francisc! Imaginile vorbesc de la sine, a fost surprins...
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Peripețiile unor interlopi din Moldova, în pelerinaj la Muntele Athos. „Se auzeau lupii, coioții”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Colțul de rai ascuns din România. O comoară neprețuită de care puțini știu
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Anunț de ultimă oră pentru pensionari. Câți bani vei primi la pensie în funcție de data nașterii și stagiul complet de cotizare
Cancan.ro
Obiect din România, pus în sicriul Papei Francisc. Ce este, de fapt: 'Rămâne… până în ziua de apoi'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marele actor a murit. Este doliu în televiziune. A cucerit milioane de telespectatori
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Pensii care trebuie înapoiate. Patru noi situații în care pensionarii sunt obligați să returneze banii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
CFR Călători îl primește și pe „Constantin Brâncuși“, a patra locomotivă modernizată de Softronic. Cum arăta înainte