Transformare ŞOCANTĂ a unei vedete de la noi. Boala de care suferă l-a schimbat total FOTO

În urmă cu câteva zile, vocalul trupei Compact, Leo Iorga, a ajuns în Cuba, la Havana. Acesta s-a fotografiat zâmbitor la Centrul de Sănătate La Pradera și toată lumea s-a gândit spontan că se pregătește să intre în cea de-a cincea operație în lupta lui cu necruțătorul cancer. Adevărul este însă altul și ar putea avea un final cu adevărat fericit.
Alina Costache
21 ian. 2017, 13:56
Transformare ŞOCANTĂ a unei vedete de la noi. Boala de care suferă l-a schimbat total FOTO

„E vorba despre un tratament brevetat aici, care este aplicat după investigații amănunțite și doar cu consimțământul oncologului meu, dr. Polixenia Iorga. Nu e o intervenție, e un tratament. E administrat pacienților după evaluarea inițială. Am ajuns aici prin intermediul unei românce care e în Cuba de peste 40 de ani. Tratamentele sunt personalizate, după analiza dosarului fiecărui pacient. Unele cazuri sunt refuzate din cauza incompatibilitații pacienților cu tratamentul. Vreau să pot ajuta şi alți români pacienți, cu specificații, dar numai după ce revin în țară. Clinica în care mă aflu e la 15 km de centrul Havanei, are regim internațional. Sunt la 9.500 de km de Bucureşti. Vă îmbrățișez pe toți!”, ne-a răspuns optimist, dar eliptic Leo Iorga, atunci când l-am întrebat de sănătate și de scopul vizitei în Cuba.

A renunțat la operație
Așadar, deși neoficial se pregătea pentru a cincea operație de la momentul în care a fost diagnosticat cu cancer în 2011, se pare că a ales să apeleze la o alternativă, care s-ar putea demonstra salvarea lui.

Potrivit mărturiilor mai multor pacienți diagnosticați cu cancer pulmonar, Centrul Internațional de Sănătate La Pradera este locul unde cetățenilor străini li se administrează singurul vaccin terapeutic din lume pentru această formă a bolii. Este vorba despre un vaccin care are deja o vechime de câțiva ani pe piața medicală cubaneză și care de anul trecut este supus testelor clinice în SUA.

Potrivit studiilor de specialitate, acest tratament nu provoacă efecte adverse grave, declanșând un raspuns imun care duce la creșterea speranței de viaţă în rândul pacientilor cu cancer la plămân în fază terminală. Serveşte pentru a „menţine sau consolida” efectele chimioterapiei şi radioterapiei și contribuie la reducerea simptomelor predominante de boala (dificultatea de a respira, lipsa poftei de mâncare şi pierderea în greutate).

În ceea ce privește condițiile de administrare, Leo Iorga pare un candidat cu șanse mari: este un pacient cu cancer la plămân ca formă de cancer primar și a urmat deja tratamentele clasice cu radioterapie și chimioterapie, fiind pregătit pentru ultima bătălie cu boala.

Dacă intră în program, după cele cinci zile de internare la La Pradera cât durează prima fază a terapiei, acesta va continua administrarea lunară acasă, atâta timp cât va fi nevoie, în funcție de răspunsul organismului său la vaccin.

Costuri mult mai mici
Operația pe care ar fi trebuit să o facă cel mai probabil în străinătate, l-ar fi costat pe artist zeci de mii de euro. Unde mai pui că până acum tratamentul pe care l-a urmat ajunsese la 4.000 de euro pe săptămână și planul lui era să-și vândă din proprietăți pentru a-l putea acoperi. Se pare însă că vaccinul cubanez este mult mai ieftin, costurile ridicându-se la ordinul sutelor de euro.

Sursa: libertatea.ro

DailyBusiness
România, CODAȘA Europei la reciclare. De ce nu reciclează românii
Spynews
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost ridicat de la INML Brașov. Ce se va întâmpla înainte de a fi depus la capelă
Bzi.ro
Alexia Eram nu a mai suportat și a spus adevărul: „Știu cine sunt și merg înainte!”
Fanatik.ro
Cinci zodii își schimbă complet viața în următoarele 3 zile. Noroc triplu în plan financiar pentru Balanțe și Pești
Capital.ro
Românii, obligați să prezinte buletinul. Cine nu îl are, NU ia banii. Statul supraveghează tot
Playtech.ro
Cum a apărut Honorius Prigoană la IML Brașov. A șocat pe toată lumea. Cum s-a îmbrăcat
DailyBusiness
Prețurile pentru montarea anvelopelor de iarnă EXPLODEAZĂ în service-urile auto
Adevarul
Patru tineri au ars de vii într-o mașină Tesla. Motivul: sistemul de închidere a ușilor
wowbiz.ro
„Mă odihnesc” Ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană înainte să moară. Unul dintre prietenii cu care era la masă povestește ce a făcut înainte să-și dea ultima suflare
Spynews
Cum se face corect manevra Heimlich. Metoda care le poate salva viața oamenilor în câteva secunde
Spynews
Cine este bărbatul misterios care a petrecut timp în vila lui Silviu Prigoană, de când s-a aflat că a murit. Va juca un rol foarte important în ce urmează să se întâmple
Evz.ro
Vremea marilor schimbări pentru aceste zodii. Se mută în casă nouă
Ego.ro
Ultimul mesaj al lui Prigoană! ”Sper să nu...” Totul a fost făcut public
Prosport.ro
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
kanald.ro
Reacția Colegiului Medicilor în cazul adolescentului mort de peritonită la spitalul din Târgu Jiu. Andrei a murit cu zile, deși putea fi salvat
Cancan.ro
Diversiune cu trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană! Unde a fost depus, de fapt
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Regula pentru chiriașii și proprietarii de la bloc. Ce ești obligat să faci iarna când nu ești în apartament
StirileBZI
Ce beneficii au angajații pe timpul iernii: Legea se aplică în toată România!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată femeia cu care toți bărbații vor să aibă o relație
stirilekanald.ro
Ce au descoperit legiștii la autopsia lui Prigoană! De ce a murit, de fapt
substantial.ro
Discuții între Joe Biden și Donald Trump la Casa Albă despre Ucraina și Orientul Mijlociu
MediaFlux
AMENZI de 35.000 de lei pentru CEI CARE STAU la BLOC! Regula SIMPLĂ pe care să o RESPECȚI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pisici drogate în București: când curiozitatea felină întâlnește neglijența umană