„Nu am ajuns la nicio concluzie în seara aceasta. Noi nu am fost de acord ieri (miercuri n.r) cu acea sumă la categoria peste 16 tone, de 7.960 de lei, pentru că este contrar a ceea ce am discutat la Guvern și și-a asumat-o vicepreședintele ASF Mariu Vorniceanu în data de 14 septembrie, spunând că valoarea maximă va fi de aproximativ 6.200 de lei. Ieri, Mișu Negrițoiu (președintele ASF — n.r.) a venit cu o propunere de 8.900 de lei și după discuții a scăzut la 7.960 de lei. Realitatea trebuie să fie una singură, aceea care reiese și din Raportul Milliman și din Raportul ASF sectorul RCA din data de 31 august, adică ușor peste 6000 de lei. Am înțeles că va mai fi o întrevedere luni. Așteptăm să vedem la ce oră ne va chema domnul Mișu Negrițoiu”, a spus Vasile Ștefănescu, citat de Agerpres.
Acesta a subliniat că la întrevederea de la ASF reprezentanții instituției au prezentat date din care rezultă că în ultimii trei ani asiguratorii nu au avut pierderi pe sectorul RCA pentru persoane juridice, ci diferența dintre sumele încasate și valoarea daunelor plătite este de 700 milioane de lei.
COTAR a dat publicității joi un comunicat de presă în care menționa că respinge tariful de 7.960 de lei/an pentru polița auto obligatorie (RCA) în cazul autovehiculelor de peste 16 tone, propus de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în cadrul întâlnirii de miercuri.
Potrivit lui Ștefănescu, în cadrul întâlnirii din 12 octombrie cu conducerea ASF, s-a vorbit și despre supraevaluarea costurilor de administrare pentru RCA, care sunt într-o totală disproporție cu practică europeană, unde acestea sunt de aproximativ 25%.