Tranzacţiile cu maşini second-hand au atins un RECORD ISTORIC. Vezi care au fost mărcile preferate de români

Tranzacțiile cu mașinile la mâna a doua au atins un record istoric în perioada ianuarie – septembrie 2017, ajungând la 378.424 de unități, conform unei analize efectuate de Autovit.ro pe baza datelor publice oferite de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).
Lucia Maxim
24 oct. 2017, 13:46
Tranzacţiile cu maşini second-hand au atins un RECORD ISTORIC. Vezi care au fost mărcile preferate de români

Comparativ, în primele 9 luni din 2016, piața mașinilor rulate a ajuns la un număr de 222.859 unități. De asemenea, și tranzacțiile cu mașini noi au crescut cu 16%, de la 67,992 în 2016 la 78,769 mașini în perioada ianuarie – septembrie 2017.

“Anul 2017 a adus recorduri istorice pentru mașinile second-hand și cel mai bun rezultat din ultimii opt ani pentru mașinile noi, fenomen care s-a datorat, în principal, eliminării timbrului de mediu începând cu a doua lună a anului. Această creștere s-a reflectat și în Autovit.ro, unde numărul de români care au ales să-și vândă mașina a crescut cu 25% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut”, a declarat Andrei Bereandă, Business Manager Autovit.ro.

Tranzacțiile cu mașini rulate pe plan intern (reînmatriculările) au cunoscut și ele un maxim istoric în primele nouă luni ale acestui an, de 360.635 de unități. Din 2013 și până anul anterior, reînmatriculările se situau la sub 200.000 de unități, potrivit DRPCIV.

Citeşte şi Liviu Dragnea vrea să limiteze importurile de maşini second-hand, dar fără introducerea unei taxe auto

De asemenea, eliminarea timbrului de mediu a făcut ca în unele luni nivelul înmatriculărilor de mașini rulate să fie chiar și de trei ori mai mare decât în luna similară din 2016.

“Programul Rabla, care a început în primăvară, a ajutat piața mașinilor noi și a fost suplimentat, anul 2017 urmând să se încheie cu 25.000 de autoturisme cumpărate prin intermediul acestuia. Mai mult, anul acesta a funcționat și versiunea Rabla Plus, gândită pentru cumpărarea de mașini electrice, iar peste 500 de persoane au aplicat la program, ceea ce înseamnă mai multe mașini electrice vândute în acest an decât în toți anii de până acum la un loc”, a adăugat Andrei Bereandă.

Referitor la anunțurile de pe Autovit.ro, a continuat tendința manifestată în ultimii ani, reducându-se ponderea mașinilor de sub 3.000 de euro și crescând ponderea celor de peste 15.000 de euro.

Citeşte şi PwC: România trebuie să se gândească la o nouă taxa auto. Importul de maşini rulate a explodat

O zecime dintre autoturisme sunt scoase la vânzare la prețuri de peste 30.000 de euro, cele mai scumpe fiind modelele Ferrari, Lamborghini, Maybach, Bentley, Mercedes, Rolls Royce și Porsche, care costă și 150.000 de euro.

Cele mai populare patru mărci de pe platforma Autovit.ro sunt germane: Volkswagen, BMW, Audi și Opel, acestea regăsindu-se în jumătate dintre anunțuri.

Dacă per total raportul dintre mașinile noi și cele la mâna a doua din import este de 1:5, la unele branduri este chiar și de peste 1:15, cum este cazul BMW si Audi, iar la Volkswagen și Opel este de 1:10.

În funcție de tipul de combustibil, mașinile diesel prezente pe Autovit.ro sunt de patru ori mai multe decât cele pe benzină. În orice moment sunt la vânzare peste 225 de mașini electrice și hibride.

DailyBusiness
Pensie record în România! Un român încasează peste 108.000 de lei pe lună doar din contributivitate!
Spynews
Cum comunică Ozana Barabancea cu părinții ei decedați. Ce face jurata Te cunosc de undeva de fiecare dată când merge la mormânt: „Îi bag în ședință”
Bzi.ro
Alexandru Papadopol, acuzat că și-ar fi părăsit iubita înainte de nuntă! Ce a spus actorul în apărarea sa
Fanatik.ro
Animalul pe care românii îl cresc cu drag, dar care ajunge pe mesele străinilor. Zeci de mii tone au mers la export anul trecut
Capital.ro
Călin Georgescu nu va fi lăsat să candideze! Decizia CCR pe care o așteaptă toată România
Playtech.ro
Laura Vicol, gest disperat înainte de a fi arestată. Ce a făcut de faţă cu toată lumea, nu se mai...
DailyBusiness
Angajări pe bandă rulantă la McDonald’s. Iată ce salariu se oferă și care sunt beneficiile
Adevarul
Misterul bombelor atomice pierdute prin oceane. O singură astfel de armă are un randament de 3.8 megatone
wowbiz.ro
Monalisa Liuba, afacerista de 35 de ani care a murit într-un salon din Chișinău, condusă pe ultimul drum! O cunoscută interpretă de muzică populară a dat detalii despre înmormântarea tinerei. Nici acum nu-i vine să creadă ce s-a întâmplat: „N-ai cum...”
Spynews
De ce să nu mai arunci coaja de la fructe și legume. Cum poate fi folosită
Spynews
O influenceriță din România a izbucnit în lacrimi după ce a fost acuzată că a slăbit cu medicamente de diabet și nu mâncând sănătos / VIDEO
Evz.ro
Vești foarte proaste despre tezaurul dacic furat. Pierdere ireparabilă
Ego.ro
Motivul pentru care Bianca Censori a apărut fără haine la premiile Grammy 2025
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Când intră alocațiile pe card în luna februarie 2025! Copiii își primesc sumele mai devreme
Cancan.ro
Doc și soția lui s-au despărțit după Survivor de la Pro TV. Motivul: A atentat la Bianca Patrichi
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Dezvăluirea momentului despre Călin Georgescu. Ce s-a întâmplat la alegerile prezidențiale din 2024
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
Breaking news despre banii românilor!
substantial.ro
Președintele Africii de Sud a discutat cu Elon Musk după acuzații de rasism anti-alb
MediaFlux
RĂSTURNARE privind ALEGERILE! RAPORT privind PREZIDENȚIALELE: MANIPULĂRI pe scară largă
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Bugetul CNAS pentru 2025 acoperă doar 10 luni de medicamente compensate: sănătatea românilor în mare pericol