Un purtător de cuvânt al companiei Northwell, cel mai mare furnizor de servicii medicale din statul american New York, a declarat că vitamina C administrată intravenos pacienţilor este folosită pentru tratarea infecţiei cu noul coronavirus, scrie Daily Mail.
Medicii susţin că au inclus vitamina C în schema de tratament a bolnavilor infectaţi cu coronavirus, aflaţi în stare gravă. Dr. Andrew Weber, un medic pneumolog, a explicat că pacienţilor le este administrată intravenos 1.500 miligrame de vitamina C, în trei-patru doze pe zi.
Această doză este de 16 ori mai mare decât necesarul de vitamina C recomandat de Institutul Naţional de Sănătate din Statele Unite. Pentru bărbaţi, nu este recomandată o doză mai mare de 90 de miligrame pe zi, în timp ce pentru femei sunt necesare 75 de miligrame de vitamina C.
„Pacienţii trataţi cu vitamina C s-au simţit mult mai bine decât cei care nu au primit această substanţă. Ajută foarte mult, dar acest lucru nu este scos în evidenţă pentru că nu este un medicament sexy”, a precizat medicul Andrew Weber, conform sursei citate.
Potrivit medicilor americani, pacienţii infectaţi cu noul coronavirus nu au fost trataţi doar cu vitamina C. Aceştia au primit şi hidroxyclorochină, un medicament folosit împotriva malariei, antibioticul azithromycin, precum şi alte substanţe anticoagulante.
Un test clinic privind eficienţa vitaminei C administrate intravenos în cazul pacienţilor cu coronavirus a fost realizat pe 14 februarie la spitalul Zhongnan din Wuhan, epicentrul pandemiei de COVID-19.
La nivelul statului american New York au fost înregistrate 25.665 de cazuri de coronavirus, inclusiv 14.904 în oraşul New York.