Se spune ca infectia cu Helicobacter pylori este o boala „tacuta”. Organismul nu reactioneaza in momentul infectarii cu bacteria, dar aceasta se activeaza atunci cand exista factorii propice dezvoltarii sale. Helicobacter pylori este cea mai frecventa cauza a bolilor de stomac, printre care si ulcerul si cancerul de stomac.
Ce este Helicobacter pylori
Helicobacter pylori traieste doar in stomacul uman. Numele bacteriei este dat de forma sa spiralata. Are intre 2 si 6 flageli, care ii permit sa se deplaseze pe mucusul ce acopera peretii stomacului. Pana in 1982, oamenii de stiinta au crezut ca este imposibil ca o bacterie sa traiasca intr-un mediu atat de acid cum este stomacul. Cercetatorii australieni John Robin
Warren si Barry Marshal au identificat si cultivat atunci pentru prima oara o bacterie necunoscuta aflata in peretii stomacului mai multor pacienti bolnavi de ulcer: Helicobacter pylori. Ei au emis ipoteza ca aceasta bacterie ar putea fi responsabila de bolile stomacului, printre care si ulcerul.
Ipoteza celor doi cercetatori a fost confirmata in timp, iar acum ulcerul este considerat o boala cauzata de aceasta bacterie si se trateaza, ca orice alta boala infectioasa, cu antibiotice.
Citeşte mai mult pe curademiere.ro
Citeşte şi SĂNĂTATEA TA: Tratamente naturiste cu tinctură de propolis şi miere