Tratamentul primit de Trump împotriva COVID-19 ar putea fi folosit şi în România. Motivul ULUITOR pentru care nu a ajuns în spitale

Tratamentul medical de care a avut parte preşedintele american Donald Trump împotriva noului coronavirus este reprezentat de un "cocktail" de anticorpi monoclonali cu dublu rol, în aşa fel încât să fie redusă intensitatea simptomelor şi încărcătura virală. Medicamentul primit de liderul de la Casa Albă nu este disponibil încă pe scară largă, însă ar putea fi folosit în tratarea cazurilor grave. Tratamentul ar putea fi folosit şi în România, însă acest lucru este împiedicat de birocraţie. Medicii nu au primit acceptul Agenţiei Naţionale a Medicamentului pentru a începe studiile clinice.
Romania TV
07 oct. 2020, 06:54
Tratamentul primit de Trump împotriva COVID-19 ar putea fi folosit şi în România. Motivul ULUITOR pentru care nu a ajuns în spitale

După ce a fost internat trei zile în spital pentru a trata simptomele de coronavirus, Donald Trump s-a întors la Casa Albă. Preşedintele american şi-a dat jos masca în timp ce era fotografiat.

Donald Trump dă semne că respiră cu dificultate

The Guardian scrie Donald Trump, care este încă infectat, s-a confruntat cu probleme de respiraţie în timpul unei oportunităţi de imagine, când i-a salutat pe jurnaliştii invitaţi pe peluza de sud de la Casa Albă.

Ce conţine tratamentul anti-COVID, primit De Donald Trump

„Este o combinație de doi anticorpi monoclonali care țintesc, practic, proteina de suprafață a virusului, acea proteină prin care virusul se atașează de celula țintă și prin intermediul căreia intră în interiorul celulei. Acești doi anticorpi monoclonali sunt selectați din serurile pacientului, din sângele pacienților care au avut această infecție și, ulterior, replicați, recombinați pe șoareci care au același tip de răspuns imun ca omul.

Practic, acești anticorpi monoclonali au un rol atât pentru prevenție cât și pentru terapie. Beneficiile din studiile de fază 1 și 2 sunt legate de scăderea încărcăturii virale a pacientului, deci, practic, reduce cantitatea de virus din organism, lucru care este direct dependent de pronostic. S-a observat că un pacient care are o încărcătură virală mare are un risc mai mare de a dezvolta o formă severă, ori aici e un beneficiu important. Al doilea lucru ar fi legat de reducerea intensității simptomatologiei.

Acești anticorpi din studiile făcute pe cei 275 de pacienți au un profil de siguranță foarte bun și, probabil că vor reprezenta, în momentul de față, o soluție de viitor pentru tratamentul acestei infecții. Compania farmaceutică este Regeneron, este recunoscută această companie pentru inovație și cercetare în terapia cu anticorpi monoclonali, ei au dezvoltat anticorpi monoclonali inclusiv pentru ebola”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță, medic infecționist la Spitalul Militar Central, conform Digi24.

Citeşte şi: Donald Trump a ieşit din spital şi s-a întors la Casa Albă. Mesaj de ultimă oră al preşedintelui SUA

Trump a fost „cobai” pentru tratamentul revoluţionar?

Întrebat dacă liderul de la Casa Albă ar fi putut să fie „cobai” pentru noul medicament, dr. Gheorghiță afirmă că este puţin probabil să se fi întâmplat acest lucru.

„Nu cred, cred că experții din Statele Unite, cum îi știm cu toții de la conferințele internaționale sunt extrem de riguroși, iar pentru ei medicina bazată pe dovezi există, se fac lucrurile cu foarte mare responsabilitate și eu cred că sunt date de siguranță și de eficiență pe care noi încă nu le avem și pe baza cărora ei au luat aceste decizii. Nu cred că se jucau cu aceste lucruri mai ales când era vorba de președintele Statelor Unite”, a explicat medicul infecţionist.

De ce nu foloseşte România tratamentul primit de Donald Trump

Tratamentul cu anticorpi care i-a fost administrat lui Donald Trump există și în România, la Institutul Matei Balș din Bucureșt. Medicii români nu îl pot folosi încă pentru că nu au aprobarea Agenției Naționale a Medicamentului, notează Mediafax.

Fără aprobări din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului, studiile clinice pe pacienţi nu pot începe. Tratamentul revoluţionar tratează cauza bolii şi ar putea fi autorizat în curând de autoritățile americane.

„Cu siguranţă că tratamentul de studiu există, trebuie să fie doar aprobările. În mod clar, chiar poate fi folosit şi exemplul vine din America. Exemplul nu se referă doar la preşedintele Trump, ei au studii în desfăşurare. (…) Mai ales într-o situaţie grea de pandemie ar trebui să se mişte lucrurile nu repede, ci foarte repede”, a explicat Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş din Capitală, conform Mediafax.

Acest nou tratament ar putea fi mai eficient în lupta cu coronavirus, în condiţiile în care celelalate medicamente folosite deja de medici, precum antiviralul Remdesivir, sunt pe terminate în spitale. Compania farmaceutică americană, care-l produce,  a anunțat că va renunța la comercializarea lui prin intermediul administrației americane și îl va vinde direct spitalelor din SUA.

Criză de Remdesivir în Europa. Stocurile mai multor state sunt pe sfârşite, în timp ce numărul noilor cazuri de COVID creşte

DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Spynews
Lux și opulență! Cum arată casa Andreei Tonciu. Vedeta a investit zeci de mii de euro | FOTO
Bzi.ro
Andreea Esca a întors toate privirile, cu o rochie cu un decolteu îndrăzneț! A prezentat o gală caritabilă – FOTO
Fanatik.ro
Târgul de Crăciun de poveste din România, care e deschis doar 2 zile. Se află într-un loc idilic, dar puțină lume știe de existența lui
Capital.ro
Demisie! Cutremur în România în cursa prezidențială: Mi-a fost bine acești 10 ani
Playtech.ro
BREAKING NEWS: Klaus Iohannis a desemnat noul premier
DailyBusiness
Un nou concediu pentru această categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Adevarul
NATO ar învinge Rusia în câteva luni, dar ar plăti un preț mare. Care sunt riscurile
wowbiz.ro
Raluca Pastramă, însărcinată după divorțul de Ibrahim Ibru?! „Emoții multe, de toate felurile”
Spynews
Chefi la cuțite, 22 decembrie 2024. Trei concurenți au fost eliminați. Cum au reacționat jurații: ”Se năruie echipa”
Spynews
Horoscop luni, 23 decembrie 2024: Taurii vor avea zile încărcate
Evz.ro
Secretul celor mai gustoase sarmale din Bucovina. Ingredientul care le dă gustul aparte
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Le-ai văzut? Ele sunt cele două surori de 13 și 15 ani din Mehedinți care au dispărut de acasă în prag de sărbători! Familia le caută cu disperare
Cancan.ro
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Călin Georgescu a profețit sfârșitul. România se scufundă: Va fi un Uragan!
StirileBZI
Curtea Constituțională a decis impozitarea pensiilor cu 10%!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
El este André, băiețelul de 9 ani ucis în atentatul din târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania. Mesajul sfâșietor al mamei sale
substantial.ro
Lukaşenko Își Depune Candidatura pentru Alegerile Prezidențiale din Belarus
MediaFlux
CĂLIN GEORGESCU, la CURTEA de APEL! DECIZIE privind ANULAREA ALEGERILOR
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Orașul în care ninge toată săptămâna. Crăciun cu ciclon!