Nu renunţa la usturoi, chiar dacă mirosul deloc plăcut te face să nu te apropii prea des de acest aliment. Usturoiul este unul dintre cele mai utile condimente. În ciuda gustului său specific, este incredibil de eficient în tratarea diferitelor afecțiuni, mai ales atunci când este consumat crud.
Consumul său previne ateroscleroza, infarctul, cardiopatia ischemică, scade colesterolul și tensiunea arterială. De asemenea, tratează afecțiuni minore precum înțepăturile de insecte, răceala, gripa, febra, infecțiile cu drojdie și diareea.
Usturoiul controlează eficient simptomele diabetului, mărirea prostatei și osteoartrita. În plus, capacitatea sa de a elimina toxinele și de a întări imunitatea este una dintre cele mai importante proprietăți ale sale, scrie publicația rusă Lenta.
Motivul genial pentru care ar trebui să puneți un cățel de usturoi sub pernă
În combinație cu ghimbirul și ceapa, usturoiul purifică organismul chiar și după chimioterapie. Pentru cele mai bune rezultate, folosiți usturoi crud, deoarece căldura neutralizează alicina, ingredientul său activ.
Trebuie doar să zdrobiți și să tăiați cățelul de usturoi, să-l lăsați 15 minute și apoi să adăugați o lingură de miere în el. De asemenea, un stomac plin nu poate absorbi toate substanțele nutritive, așa că cel mai bine este să luați acest medicament pe stomacul gol, înainte de a bea sau de a mânca ceva. Pentru a întări imunitatea și sănătatea, ar trebui să consumați în mod regulat un amestec de miere și usturoi.
Mănâncă trei căţei de usturoi în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. Această cură este recomandată celor care suferă de hipertensiune arterială sau de alte afecţiuni cardiovasculare.
Cura cu usturoi constă în administrarea a 2-3 căței de usturoi în fiecare dimineață, pe stomacul gol. Cățeii se curăță de coajă și se înghit întregi, nemestecați, ca pe niște pastile. Această cură se ţine timp de două luni.
Iată ce beneficii are cura cu usturoi
Este foarte important ca în perioada în care ţineţi această cură să consumaţi sucuri din sfeclă roşie, morcov, păstârnac sau roşii. Beţi câte 2-3 pahare de suc pe zi. Nu uitaţi să adăugaţi în sucurile de legume şi câte o linguriţă de suc de usturoi, hrean şi lâmâie.
Potrivit unor studii, usturoiul ajută la scăderea presiunii arteriale, a colesterolului seric și a trigliceridelor. De asemenea, acesta ajută la prevenirea aterosclerozei și la inhibarea agregării plachetare, scrie lataifas.ro.
Studiile clinice au demonstrat că usturoiul reduce tensiunea arterială la peste 80% din pacienții cu hipertensiune. Autorii au subliniat faptul că usturoiul nu produce efecte secundare și nici complicații severe.
Alte studii umane au confirmat faptul că usturoiul ajută și la prevenirea trombozei.
– Tratarea cancerului – Da, usturoiul poate ajuta inclusiv in tratarea cancerului. Studiile au aratat ca anumite substante din compozitia usturoiului, cum ar fi dialil disulfidul, au efecte veritabile in distrugerea celulelor canceroase si ajuta la dezvotlarea unui sistem imunitar puternic. Usturoiul este cunoscut pentru reducerea dezvoltarii tumorilor papilare.
– Echilibrarea tensiunii arteriale – Uimitor dar adevarat. Usturoiul poate ajuta la echilibrarea hipertensiunii arteriale. Medicina traditionala din Asia recunoaste faptul ca usturoiul este eficient in controlarea hipertesiunii arteriale, fapt confirmat de specialistii din intreaga lume. Pentru ca usturoiul sa contribuie la scaderea tensiunii arteriale, puteti consuma suc proaspat, un catel de usturoi in lapte cald sau pur si simplu un catel de usturoi, in fiecare zi.
– Usturoiul este cunoscut pentru faptul ca ajuta la vindecarea infectiilor urechii la copii. Acesta actioneaza ca antibiotic natural, fara efecte secundare intrucat are puternice proprietati antibacteriene si antimicrobiene. Sucul crud obtinut din cativa catei de usturoi poate fi introdus direct in ureche. Acest lucru poate determina durere, intrucat ustoroiul incepe sa actioneze asupra microbilor care au declansat infectia. Durerea nu va persista foarte mult timp, iar infectia va fi inlaturata.
– Usturoiul ca antibiotic – Usturoiul este un antibiotic natural si cea mai buna parte este ca acesta nu distruge si bacteriile sanatoase. Destul de multe persoane folosesc usturoiul ca antibiotic, in mod eficient.
– Cresterea nivelului de antioxidanti – Usturoiul stimuleaza cresterea nivelului de antioxidanti din organism, ajuta la scaderea valorilor glucozei serice si a tensiunii arteriale.
– Usturoiul ajuta la eliminarea toxinelor din organism, fiind o alternativa buna de detoxifiere.
– Usturoiul contine alicina, un compus puternic care actioneaza ca antibiotic si ajuta la vindecarea infectiilor cutanate. Este interesant de stiut ca alicina se formeaza doar atunci cand usturoiul este taiat sau zdrobit.
– In trecut usturoiul era recunoscut nu doar pentru faptul ca respingea vapirii ci si pentru faptul ca ajuta la vindecarea ranilor si vanatailor. De asemenea, usturoiul era un tratament popular pentru indigestie si balonare.
– Usturoiul are efecte benefice si asupra pielii. Consumul regulat de usturoi tonifica pielea si o face neteda, iar unghiile devin mai tari. Un alt avantaj este ca usturoiul poate tine sub control matreata.
Exista desigur si unele efecte secundare pe care trebuie sa le luat in considerare inainte de a consuma cantitati mari de usturoi, pentru a obtine toate aceste beneficii.
Orice, consumat cu moderatie functioneaza bine, dar daca se exagereaza, apar efecte negative.
– Mirosul neplacut al corpului – Daca o persoana va consuma prea mult usturoi va observa ca organismul sa va incepe sa miroasa a usturoi. Acest lucru este rezultatul faptului ca usturoiul este secretat prin pori si fenomenul va persista pana cand usturoiul va fi complet eliminat din organism. Mirosul corpului poate fi jenant si poate provoca destul de mult stres.
– Respiratie dezagreabila – Consumul unei cantitati prea mari de usturoi crud poate cauza respiratie urat mirositoare si acest lucru ar putea afecta viata sociala a consumatorului. Singura modalitate de a contracara acest lucru este sa se consume usturoi crud, impreuna cu mancare si acest lucru sa se faca, de preferat, inainte de a merge la culcare.
– Probleme de digestie – Prea mult ustoroi nu poate decat sa faca rau, intrucat acesta poate sa arda mucoasa stomacului si sa provoace durere accentuata.
– Alergii – Pentru unele dintre persoanele alergice, usturoiul ar putea declansa eruptii cutanate, febra sau varsaturi. Acesta ar putea reactiona negativ in prezenta unor anticoagulante.
– Botulism – Sulful din usturoi poate declansa chiar si botulism, care determina tulburari severe de stomac sau chiar deces.