Tratamentul urmat de Monica Pop după cinci operații de cancer de colon. ”M-am tratat numai în România”

Este deja bine știut faptul că Monica Pop este unul dintre cei mai cunoscuți medici din România. Iată ce a spus aceasta despre boala cu care s-a luptat, cancerul de colon.
Filip Stan
22 aug. 2024, 10:30
Tratamentul urmat de Monica Pop după cinci operații de cancer de colon. ”M-am tratat numai în România”

Monica Pop a vorbit public, de multe ori, despre boala ei, cancerul de colon.

Citește și Monica Pop, dezvăluiri despre prima ei cumpănă. Totul s-a întâmplat când avea 8 ani: „M-a sculat într-o noapte și mi-a spus că va muri”

Medicul oftalmolog a militat întotdeauna pentru pacienții cu cancer și a încercat să-i încurajeze, având în vedere că despre cancer se spune că este „boală letală, boală necruțătoare, boală neiertătoare”.

Monica Pop susține că boala este tratabilă și chiar vindecabilă, însă este important ca pacienții să urmeze tratamentele recomandate de medici.

Monica Pop se confruntă de mulți ani cu cancer la colon, despre care a crezut, inițial, că este colon iritabil.

Medicul a trecut prin cinci intervenții chirurgicale, cea mai recentă având loc în vara anului 2022.

Chiar și așa, ea nu și-a pierdut niciodată speranța că va învinge boala.

Cum a reușit Monica Pop să depășească boala grea

Dr. Monica Pop, cunoscută pentru realizările sale remarcabile în oftalmologie, a fost implicată într-o bătălie îndelungată cu cancerul de colon timp de peste 11 ani.

Medicul a vorbit, în cadrul emisiunii „În Oglindă”, despre cumplita boală, dar și despre modul în care a reușit să țină în frâu cumplita boală.

Povestea Dr. Monica Pop începe cu o serie de simptome pe care le-a considerat inițial ca fiind rezultatul sindromului colonului iritabil.

„Am fost convinsă că aveam colon iritabil. Și sigur că diagnosticul diferențial este o problemă în medicină. Și am fost convinsă că este colon iritabil”, mărturisește ea.

Deși durerile abdominale erau deranjante, tratamentele pentru sindromul colonului iritabil, precum Debridat și antispasticele, păreau să ofere ușurare temporară. În cele din urmă, simptomele s-au agravat, ducând la o criză medicală majoră.

Citește și Monica Pop spune adevărul în cazul lui Florin Piersic după ce actorul s-a infectat de la o branulă: „Nimeni nu spune așa ceva pentru că nimănui nu-i convine!”

„Nu m-am dus la medic și a debutat totul printr-o peritonită. Nu vreau să știe nimeni niciodată ce înseamnă la nivel simptomatic asta!’ spune Dr. Pop, evidențiind durerea extremă pe care a simțit-o. Când a ajuns la Spitalul de Urgență, intervenția a fost urgentă, iar durerea era atât de intensă încât Monica Pop își amintește că i-a spus medicului: „dacă pune mâna pe mine, îl omor”.

Medicul Mircea Beuran a intervenit rapid, administrându-i morfină pentru a calma durerea și a putea efectua investigațiile necesare.

„Abia după o injecție cu morfină s-a putut calma un pic, iar prof. Beuran a putut să mă examineze”.

Monica Pop a subliniat importanța diagnosticării timpurii și a nu ignora simptomele de boală, indiferent de presupunerile personale.

„Repet, îmi treceau acele tulburări, crampe ș.a.m.d. cu tratamentul de colon iritabil, cu Debridat, cu antispastic și ce mai luam și totul era în regulă. Uite că nu a fost în regulă. Și e greșeala mea, repet”, recunoaște Dr. Pop, reflectând asupra greșelilor făcute.

Dr. Monica Pop a suferit cinci operații pentru a combate cancerul de colon, ultima având loc în vara lui 2022. Fiecare intervenție chirurgicală a fost esențială în gestionarea bolii și în prevenirea răspândirii acesteia.

După fiecare operație, Dr. Pop a urmat tratamentele standard, inclusiv chimioterapie și radioterapie, adaptate în funcție de stadiul și evoluția bolii.

S-a tratat exclusiv în România, atât chirurgical, cât și oncologic.

„Am vorbit public, adesea, despre boala mea. Am militat mereu pentru pacienții cu cancer, pentru a nu fi descurajați de afirmațiile iresponsabile mereu auzite (‘boală letală, boală necruțătoare, boală neiertătoare’). În loc de a fi informați corect că e o boală severă, dar tratabilă. Și nu de puține ori.. vindecabilă!

Eu supraviețuiesc de ani în urmă unui cancer de colon, cu patru operații până acum (și mai urmează), tratamente chimioterapice variate. În afară de perioadele de spitalizare pentru operații, am mers mereu la lucru din ziua următoare a externării. Cum am putut! Iar la ultima operație, (meta hepatice) la externare am plecat direct la spitalul nostru, conducând eu! M-am tratat numai în România, exclusiv.

Atât operator, cât și ca medicație oncologică. Inclusiv acum! Foarte important: bolnavii să facă tratament, dar să nu întrerupă activitatea. Să evite orice elemente negative, să nu vorbească obsesiv despre boală, etc. De folos, sigur, tuturor pacienţilor oncologici, de la o colegă de suferinţă, medic, supraviețuitoare”, a detaliat medicul oftalmolog pe Facebook.

Spynews
Ce le-a transmis ispita Anamaria de la Insula iubirii lui Claudiu și Simonei după ce au decis să plece separat, dar s-au împăcat ulterior: „Lui nu am ce să îi reproșez”. A recunoscut că a fost atrasă de el
Bzi.ro
Anna Lesko a încins atmosfera pe plajă, în costum de baie! Artista arată senzațional la 45 de ani!
Fanatik.ro
Top 7 cei mai periculoși criminali în serie. Faptele lor au îngrozit o lume întreagă
Capital.ro
Românii își pierd banii. Statul nu le mai plătește niciun leu
Playtech.ro
Ce a făcut o pensionară după ce a văzut o pensie de 5 ori mai mare pe decizia de recalculare. A sărit de la 1.900 la...
DailyBusiness
Se poate merge la hotel, pe litoral, cu 38 DE LEI PE NOAPTE! Care e cea mai ieftină stațiune
Adevarul
Silver, soldatul rus care și-a aruncat în aer comandanții și a dezertat la ucraineni. „Nu am vrut să mor pentru Putin”
Spynews
Vlăduța Lupău își botează astăzi fiul! Artista trăiește emoții intense: ”Totul frumos organizat” | FOTO
Spynews
Dana Roba, mesaj dureros, după ce relația cu Beniamin a luat sfârșit! Make-up artistul trece prin momente dificile: ”Înainte de a răni un om...”
Evz.ro
Exclusiv: Datele a peste 5 milioane de români scoase la vânzare de un grup de hackeri. Prețul este de 25.000 de euro
Ego.ro
Previziuni numerologice! Află modul unic prin care ești influențat azi!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
wowbiz.ro
Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”
Cancan.ro
Alertă de vreme severă în România! Meteorologii Accuweather anunță ce se va întâmpla între 22 august și 2 septembrie
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Data primei vacanțe școlare se modifică! Elevii au parte în octombrie de prima vacanță a anului școlar 2024-2025
Capital.ro
Halep, ruinată. Abia acum a ieșit adevărul la iveală. Este total diferit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
stirilekanald.ro
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin, în timpul cursului de înot
substantial.ro
Divorțul anului 2024: Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au spus adio. Care sunt motivele despărțirii
MediaFlux
TRUMP se RĂZBUNĂ! Ce i-a FĂCUT Kamalei Harris. Susținătorii său au rămas UIMIȚI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...