Pentru a calma pielea inflamată, arsă de soare sau chiar tăiată, scoate din congelator câteva cuburi de gheață și masează direct pielea prin mișcări circulare și blânde sau înfășoară 3-5 cuburi într-o cârpă curată și șterge zona afectată. În plus, îți poți face cuburi de gheață din apă de trandafiri, suc de castravete sau suc de aloe vera. Toate acestea sunt folosite des în produsele destinate îngrijirii pielii.
O modalitate excelentă de întinerire și refacere a pielii deteriorate este s-o tratezi cu iaurt. Ai nevoie de un iaurt rece, pe care-l aplici direct pe față, ca atunci când aplici o mască. Substanțele nutritive care se găsesc în iaurt hidratează tegumentul, îl calmează și îl ajută să se vindece.
Vindecă pielea deteriorată cu două linguri de miere, care este un remediu vechi pentru leziunile pielii. Mierea are proprietăți antimicrobiene și hidratante. În plus, compușii din miere stimulează producția de elastină, mai ales dacă este folosită regulat.
Aloe vera a fost numită remediu pentru multe afecțiuni, inclusiv leziuni ale pielii. Gelul extras chiar de tine din plantă este foarte bun. Dacă nu ai acasă o plantă, poți cumpăra gelul de la farmacie. Lasă gelul în frigider și apoi aplică-l pe pielea deteriorată pentru a se vindeca. Utilizarea regulată a gelului de aloe vera ajută la vindecarea tegumentului deteriorat, lăsându-l ferm, catifelat și hidratat.
Uleiul de nucă de cocos poate fi folosit de la îngrijirea părului, curățarea dinților, combaterea celulitei și până la vindecarea leziunilor pielii, prevenind ridurile și liniile fine. Aplică ulei de nucă de cocos în fiecare seară pe zona afectată de razele soarelui sau de procesul de îmbătrânire.