Sa pierzi o ora de somn o noapte, odata cu trecerea la ora de vara, nu are un impact major asupra santatatii, dar o sa tulbure dimensiunea temporala a propriului corp, motiv pentru care esti expus unor schimbari care tin atat de tensiunea arteriala, cat si de apetit.
Iata ce se intampla cu corpul tau atunci cand are loc trecerea la ora de vara.
S-ar putea sa mananci mai mult
O ora de somn pierduta este suficienta pentru a genera un dezachilibru hormonal, mai ales in ceea ce priveste secretia hormonului grelina, care regleaza apetitul. Un nivel ridicat de grelina poate sa-ti creasca pofta de mancare, motiv pentru care s-ar putea sa mananci mai mult in zilele urmatoare trecerii la ora de vara, care are loc in noaptea de sambata spre duminica, 29 spre 30 martie, cand ora 03.00 devine ora 04.00.
Risc de crestere a tensiunii arteriale
Riscul de a suferi un atac de cord dupa trecerea la ora de vara creste cu 10%. Cand dormi mai putine ore pe noapte, sistemul nervos simpatic este suprasolicitat, generand mai mult stres in organism, motiv pentru care tensiunea arteriala poate creste, iar odata cu ea si riscul de infarct.
Oboseala apare mai repede
Chiar daca va fi doar ora 21.00, vei resimti starea de oboseala specifica orei 22.00. Ca sa nu te cuprinda mai repede oboseala, ar trebui sa te culci cu cel putin o ora mai devreme sambata seara.
Citeste continuarea pe lyla.ro