Acesta susţine că, alături de alţi doi colegi de muncă, a recurs la acest gest extrem, de vineri după-amiază şi până luni dimineaţă, pentru că la Oltchim se anunţă restructurări, protestul lor fiind unul spontan, fără implicarea sindicatelor din cadrul companiei.
„A fost un gest spontan pe care l-am hotărât între noi în condiţiile în care, după preluarea societăţii, se preconizează concedieri. Noi vrem să se respecte contractul colectiv de muncă şi să primim drepturile salariale prevăzute în acest contract. Nu avem nimic cu nimeni. Să vină oricine la Oltchim, dar să ni se respecte aceste drepturi. Am fost în greva foamei de vineri, de la ora 15,10, şi până astăzi de dimineaţă (luni, n.r.), când am hotărât să renunţăm la protest după ce am primit asigurări că zilele acestea vom discuta cu administratorii speciali despre aceste probleme. Cu directorul societăţii ne-am întâlnit deja”, a declarat, pentru AGERPRES, Mirel Glodeanu, unul dintre cei trei grevişti de la Oltchim.
El a precizat că va relua protestul în cazul în care nu va fi mulţumit de discuţiile cu administratorii speciali.
Chimcomplex a cumpărat încă de anul trecut, cu 127 de milioane de euro, pachetele de active 1-5 şi parţial 7, din cele nouă în care a fost împărţit combinatul Oltchim pentru a fi scos la vânzare, respectiv pachetul Clorosodice, pachetul Oxi-alcooli, pachetul PO/Polioli, pachetul Servicii pe Teren, pachetul Vagoane şi parţial pachetul VCM/PVC. Societatea a fost informată de administratorii Oltchim, printr-un comunicat trimis Bursei de Valori Bucureşti săptămâna trecută, că data până la care trebuie să plătească preţul stabilit prin contract este 12 decembrie 2018.
Compania vâlceană, aflată în procedură de insolvenţă din ianuarie 2013, are în prezent 1950 de angajaţi, peste 1.200 dintre ei urmând să fie preluaţi de către Chimcomplex, după cum au precizat reprezentanţii Ministerului Economiei, într-un comunicat de presă emis săptămâna trecută.