Trei bărbaţi, membri ai unei grupări specializate în cămătărie şi evaziune fiscală, arestaţi

Trei bărbaţi din Hunedoara, membri ai unei grupări infracţionale specializate în înşelătorii, cămătărie şi evaziune fiscală cu un prejudiciu de un milion de lei şi 54.000 de euro, au fost arestaţi de Tribunalul Alba, în timp ce un al patrulea membru a primit interdicţie de a părăsi ţara.
Romania TV
18 iul. 2013, 12:33
Trei bărbaţi, membri ai unei grupări specializate în cămătărie şi evaziune fiscală, arestaţi

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române, gruparea infracţională a fost destructurată în această săptămână, în urma unei acţiuni a poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, sub coordonarea DIICOT-Serviciul Teritorial Alba Iulia.

Astfel, oamenii legii au făcut percheziţii la locuinţele a patru membri ai grupării infracţionale.

Potrivit procurorilor DIICOT, din anul 2008 şi până în prezent, în judeţul Hunedoara, cei patru suspecţi, cu vârste cuprinse între 41 şi 48 de ani, au constituit o grupare infracţională, în scopul obţinerii de bani şi foloase materiale din comiterea unor infracţiuni de înşelăciune şi cămătărie.

Membrii grupării sunt suspectaţi că ar fi acordat împrumuturi cu camătă şi ar fi majorat ulterior dobânzile stabilite iniţial, nu ar fi eliberat chitanţe pentru plăţile din capital şi dobânzi, pretinzând în continuare bani, deşi sumele împrumutate şi dobânda erau achitate. Astfel, suspecţii le-ar fi luat persoanelor împrumutate bani, dar şi bunuri imobile aflate în proprietatea acestora sau a unor rude apropiate.

Începând cu anul 2008, mai multe persoane ar fi apelat la aceştia pentru împrumutul unor sume de bani, de regulă în valută, pentru care suspecţii impuneau în mod obligatoriu o dobândă între 10 şi 50 la sută, săptămânal sau lunar, precum şi constituirea unor garanţii imobiliare, care se realizau prin contracte autentice încheiate de notari din judeţul Hunedoara.

Din cauza dobânzilor foarte mari percepute, persoanele vătămate nu reuşeau plăţi la termene şi astfel pierdeau proprietatea bunurilor ipotecate.

Până în prezent, în cauză au fost identificate şapte părţi vătămate, iar valoarea prejudiciului realizat de grupare se ridică la 1.000.000 de lei şi 54.200 de euro.

De asemenea, din cercetări a rezultat că suspecţii ar fi dat împrumuturi de 348.790 de euro, pentru care ar fi încasat dobânzi de 113.890 de euro, fără a declara aceste sume pentru calcularea impozitului datorat bugetului de stat.

Pentru acoperirea prejudiciului în cauză, s-a instituit sechestru asigurator asupra a zece imobile (o casă şi nouă apartamente) din zona Valea Jiului, judeţul Hunedoara, aflate în proprietatea suspecţilor, precum şi asupra sumelor de 9.100 de dolari şi 1.100 de euro, descoperite în urma celor patru percheziţii făcute poliţişti.

Trei dintre cei patru membri ai grupării, la locuinţele cărora s-au făcut percheziţii, au fost, iniţial, reţinuţi, al patrulea primind interdicţia de a părăsi ţara.

Cei trei au fost prezentaţi Tribunalului Alba, miercuri, cu propunere de arestare preventivă, iar instanţa a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 29 de zile.

Decizia nu este definitivă, fiind atacată cu recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Alba Iulia.

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Drumul din România pe care să nu circuli. Mulți au rămas blocați cu mașina pe el, în zonă muntoasă
Capital.ro
Elena Udrea A SCĂPAT! Decizia la care nu se aștepta nimeni
Playtech.ro
ȘOC! Cine ar fi comis tripla crimă din București. Polițiștii au fost ULUIȚI. Detalii halucinante
DailyBusiness
Se dau bani GRATIS de la Guvern. Sunt 434 de milioane în joc
Adevarul
Viața în „orașul fantomă” din mijlocul Dunării. Porțile de Fier 2, mega-șantierul din ultimii ani ai regimului Ceaușescu VIDEO
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
Putin, o nouă provocare: arme din România, găsite în Ucraina
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Filarmonica din Timișoara
Cancan.ro
BREAKING! Se întâmplă din nou! Un cioban a fost atacat de urs. L-a muşcat de picioare şi...
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Suma incredibilă pe care o plătesc turiștii pentru o plimbare cu telecabina Buşteni – Babele
Capital.ro
Obligatoriu peste tot în România. Legea a intrat în vigoare. S-a dat ordin de la UE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
''Stătea pe scaun și deodată...' - Mihai a făcut infarct în avion și a murit: Strângea bani de nuntă și urma să devină tată
Reacții în China la Nominalizarea lui Tim Walz ca Vicepreședinte al SUA
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în RĂZBOI! RUSIA a făcut OFERTA de PACE UCRAINEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!