Trei MANAGERI DE SPITALE au fost găsiţi în INCOMPATIBILITATE de către ANI

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că managerii spitalelor "Theodor Burghele" şi "Victor Gomoiu" au fost în incompatibilitate, fiind simultan şi decani la UMF Bucureşti, iar directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov a deţinut şi funcţia de administrator al unei firme.
Iulian Tudor
25 iul. 2013, 12:29
Trei MANAGERI DE SPITALE au fost găsiţi în INCOMPATIBILITATE de către ANI

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Petru Armean, managerul Spitalului Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele” Bucureşti, Doina Anca Pleşca, managerul Spitalului Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” Bucureşti şi Eduard Armeanu, manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov, au fost în incompatibilitate întrucât au exercitat simultane mai multe funcţii, informează Mediafax.

Petru Armean a fost, din 9 aprilie 2012, atât manager al Spitalului Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele”, cât şi decan al Facultăţii de Moaşe şi Asistenţă Medicală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila” Bucureşti, a precizat joi Agenţia Naţională de Integritate, într-un comunicat de presă.

În cazul Doinei Pleşca, ANI a stabilit că din 9 aprilie 2012 a ocupat simultan funcţia de manager al Spitalului Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” şi pe cea de decan al Facultăţii de Medicină din UMF Bucureşti.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov ar fi fost în incompatibilitate în perioada 29 iunie 2009 – 26 martie 2012, când a deţinut şi funcţia de administrator al SC Medfam Team SRL.

Potrivit Legii 95/2006, „funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu exercitarea oricărei activităţi sau oricărei alte funcţii de manager, inclusiv cele neremunerate”, precum şi cu „exercitarea oricăror alte funcţii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică”.

Cei trei manageri de spitale au fost informaţi despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de a fi asistaţi sau reprezentaţi de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare. ANI a precizat că aceştia au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Interzis pentru șoferii care fac ITP-ul. Primești pe loc două amenzi, una peste alta. Legea nu permite
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Fel de mâncare tradițional popular mortal. În fiecare an mor aproximativ 20.000 de oameni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Apare TAXA pe carbon. E un acord istoric. Cine o va plăti
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
George Simion: „România trebuie să aibă o Armată profesionistă, altfel vom fi ocupați în 2 zile”
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!