Trei persoane suspectate că racolau oameni pentru a-i duce la vrăjitoare, arestate în Timiş

Trei din cele patru persoane audiate la DIICOT Timişoara, fiind suspectate că au înşelat mai mulţi oameni cărora le promiteau că le intermediază întâlniri cu vrăjitoare, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, cea de-a patra urmând să fie cercetată în libertate.
Romania TV
30 mai 2013, 19:53
Trei persoane suspectate că racolau oameni pentru a-i duce la vrăjitoare, arestate în Timiş

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia Judeţeană Timiş, trei dintre persoanele ridicate în cursul dimineţii, în urma unor percheziţii care au avut loc în localitatea Pişchia din judeţul Timiş şi în Timișoara, au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar pentru cea de-a patra persoană instanţa a dispus obligaţia de a nu părăsi ţara, tot pentru 30 de zile.

Cele patru persoane sunt cercetate pentru constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, şantaj şi cămătărie, informează Mediafax.

Procurorul-şef al DIICOT Timişoara, Mircea Andreş, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, pe lângă cele două victime care au făcut plângere iniţial împotriva grupării, alte două susţin că au fost înşelate de cele patru persoane.

Patru persoane au fost audiate, joi, la DIICOT Timişoara, una dintre ele fiind acuzată că le cerea bani oamenilor pentru a-i duce la o femeie care „să le prezică viitorul”, iar celelalte le împrumutau pe victime cu bani pentru vrăjitoare şi le cereau dobânzi mari, prejudiciul fiind de 300.000 de euro.

Procurorul-şef al DIICOT Timişoara, Mircea Andreş, declara că, în urma unor percheziţii care au avut loc joi dimineaţă, trei în Timişoara şi una în localitatea Pişchia, patru persoane au fost duse la audieri într-un caz de înşelăciune.

„Ancheta este în desfăşurare, avem două părţi vătămate şi patru suspecţi într-un caz de înşelătorie. Una dintre părţile vătămate este o femeie în vârstă, de aproximativ 70 de ani. Prejudiciul total este de 300.000 de euro”, declara Andreş.

Surse din rândul anchetatorilor declarau, la rândul lor, că una dintre percheziţii a avut loc în localitatea Pişchia, la locuinţa unei femei despre care informaţiile iniţiale arătau că este vrăjitoare, însă victimele au declarat că aceasta doar intermedia întâlnirea cu o persoană care susţinea că poate să prevadă viitorul şi poate „face farmece duşmanilor”, contra unor sume de bani.

Conform aceloraşi surse, primele două victime care au depus plângeri le-au spus iniţial procurorilor că femeia din Pişchia pretindea că este vrăjitoare şi le solicita sume mari de bani. În timpul audierilor însă, aceleaşi victime au declarat că femeia din Pişchia doar le-a promis că intermediază o întâlnire cu o vrăjitoare, cerându-le bani.

Aceleaşi surse declarau că celelalte trei percheziţii au avut loc la presupuşii complici ai femeii din Pişchia, care împrumutau victimele cu sume de bani şi apoi cereau dobânzi mari.

Una dintre victime este o femeie de 70 de ani care şi-ar fi ipotecat locuinţa pentru a putea plăti datoriile, iar plângerea la Poliţie a fost depusă de fiul acesteia.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autostrada București-Ploiești, închisă! În ce zone este redirecționat traficul și când se va relua circulația pe A3
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Condamnări dure pentru cinci activiști de mediu în Londra
MediaFlux
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'