Trei primari din Arad, reţinuţi de DNA pentru luare de mită

Trei primari ai unor comune din judetul Arad au fost retinuti, miercuri, de procurorii DNA Timisoara, ei fiind suspectati de luare de mita de la un om de afaceri in legatura cu derularea unor contracte pe bani publici.
Marius Neagu
11 mai 2016, 16:58
Trei primari din Arad, reţinuţi de DNA pentru luare de mită

Potrivit unui comunicat al DNA, citat de Agerpres, cei trei primari retinuti sunt: Aurel Mircea Radita – comuna Sicula, Traian Gheorghe Balint – comuna Covasint si Teodor Avram – comuna Almas.

Ei vor fi prezentati, joi, Tribunalului Timis, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

DNA precizeaza ca, in 5 decembrie 2014, intre primaria comunei aradene Sicula, in calitate de achizitor, si o societate, in calitate de executant, a fost incheiat un contract de lucrari in valoare de aproximativ 5,3 milioane lei inclusiv TVA, avand ca obiect ‘asfaltare strazi in comuna Sicula, judetul Arad’.

‘In acelasi context, in 2015, pentru ‘buna derulare’ a contractului si pentru obtinerea finantarilor necesare platilor pentru lucrarile executate de societate in cadrul contractului mentionat, Aurel-Mircea Radita, in calitate de primar si ordonator de credite, a pretins si primit de la administratorul firmei respective (denuntator in cauza) suma de 2.500 lei’, se arata in comunicat.

De asemenea, intr-un context asemanator, urmare a incheierii unui contract de executie lucrari in valoare de peste 468.000 lei inclusiv TVA, cu aceeasi societate, Traian-Gheorghe Balint, primar si ordonator de credite al comunei aradene Covasint, a pretins de la omul de afaceri suma de 18.000 lei.

DNA mentioneaza ca suma reprezinta un procent de 10% din valoarea a doua facturi emise in cadrul contractului (fara TVA-ul aferent si fara cota de impozit ce trebuia platita bugetului de stat), din care a primit efectiv, la aceeasi data, 3.000 lei.

‘In aceeasi maniera a procedat si suspectul Teodor Avram care, in cursul anului 2015, in calitate de primar si ordonator de credite al comunei Almas, a pretins cu titlu de mita de la acelasi om de afaceri suma de 31.000 lei, reprezentand un procentaj de 10% din valoarea contractului de lucrari (312.686,5 lei fara TVA), din care efectiv a primit 7.000 lei’, spun anchetatorii.

Sumele de bani mentionate au fost primite de cei doi din urma edili tot pentru ‘buna derulare’ a contractului si pentru obtinerea finantarilor necesare efectuarii platilor.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Gruparii de Jandarmi Mobila ‘Glad Voievod’ Timisoara.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
România, lovită de furtuni. După o lună de caniculă, ANM anunță temperaturi scăzute, vijelie și grindină
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Jurnalista Alsu Kurmasheva, condamnată la șase ani și jumătate de închisoare în Rusia pentru „răspândirea de informații false”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!