Avocado e bogat în fibre, antioxidanți, substanțe nutritive (vitaminele K, C, E, B6, B5, A), acid folic, magneziu, fier, zinc și potasiu (chiar mai mult decât bananele).
Fructele de avocado se coc, de obicei, abia după ce au fost culese. Când e bun de mâncat își schimbă culoarea de la verde închis la maro închis spre negru. Cu cât e mai copt cu atât e mai moale și pulpa mai pufoasă.
Citește și Rețetă de plăcintă ungurească cu prune. Trebuie să încerci neapărat acest desert apărut în 1930
E o rețetă foarte simplă, care se prepară foarte ușor. Desigur, ingredientele pot varia în funcție de preferințe.
Pui tigaia pe foc și adaugi o lingură de ulei sau unt. Apoi spargi două ouă direct în tigaie, pe care le amesteci încontinuu. Când sunt gata, poți adăuga o lingură de iaurt sau smântână și să amesteci totul. Apoi taie miezul de avocado în cubulețe și adaugă-le lângă ou. Lângă poți să pui și niște roșii sau salată de rucola.
Ai nevoie de o felie de pâine normală sau prăjită, în funcție de preferințe. Apoi, taie un avocado, scoate miezul și începi să-l pisezi cu o furculiță. Dacă e copt, vei reuși acest lucru fără prea mari bătăi de cap. Adaugă peste amestecul de avocado sare, puțină zeamă de lămâie, și întinde-l pe pâine.
Deasupra, poți să pui tot felul de topping-uri. Fie că vorbim de ou poșat, brânză, roșii, ridichi, somon.
După ce bați bine ouăle într-un bol, trebuie să le condimentezi cu sare și piper și să razi brânză Emmentaler. Pune o tigaie pe foc și apoi adaugi o lingură de ulei de măsline. Când s-a încins uleiul poți să torni toată compoziția și să amesteci, exact ca atunci când faci scrambled eggs. Zdrobește și miezul de avocado cu o furculiță și mai adaugă un praf de sare. După ce încălzești lipiile, poți pune pe ele ouăle, brânza de vaci, pasta de avocado și salata verde.