Sistemul creat de studenți a fost perfecționat pe baza unui algoritm de machine learning, alimentat cu date istorice din ultimele extrageri loto. După ce au testat eficiența acestuia cu o primă încercare care le-a adus un câștig de 4.500 de euro, aceștia au continuat să îmbunătățească procesul și, în final, au reușit să câștige aproximativ 43.000 de euro.
„Știm bine că loteria este un sistem aleatoriu. Dar eram curioși să înțelegem dacă datorită sistemului de inteligență artificială a fost posibil să identificăm tendințe care ne-ar putea fi de folos. Și am profitat de ocazie pentru a transforma această curiozitate într-un mic proiect experimental”, au explicat studenții.
Succesul lor nu a fost atribuit doar sistemului lor matematic și tehnologic, ci și unui sfat înțelept venit din partea unui expert în domeniu. Proprietarul agenției loto unde studenții și-au testat sistemul le-a oferit un îndrumare valoroasă, bazată pe experiența sa vastă.
„Cei trei au venit la mine în urmă cu mai puțin de o lună să îmi ceară informații despre numerele întârziate. Au vrut să știe dacă, din experiența mea, este productiv să joci numere care nu au fost extrase de mult timp.”, a declarat acesta.
Cu toate acestea, expertul le-a sugerat să se concentreze mai degrabă pe numerele care se extrag cel mai frecvent.
Pornind de la acest sfat, studenții italieni au creat un algoritm care presupune că fiecare număr are un ciclu bine definit, care durează aproximativ 20 de extrageri. Conform explicațiilor lor, acest principiu simplu, dar eficient, a constituit baza sistemului lor.
„Este vorba despre un algoritm bazat pe tehnici de machine learning, alimentat cu date istorice de la tragerile Loto din ultimii doi ani”, au precizat aceștia.