Tren de călători, deraiat pe Valea Oltului. Calea ferată a fost afectată prin depunere de aluviuni şi spălarea terasamentului pe ambele şine, pe o distanţă de aproximativ 300 de metri. Circulația feroviară este blocată în continuare (ora 09.05), potrvit gazeta vâlceană.
Pe Magistrala 201, calea ferata ce face legătura Vâlcea și Sibiu, dupa mănăstirea Turnu și primul tunel, un tren de călători (locomotivă si două vagoane) care circula spre Sibiu, a deraiat.
În tren se aflau 9 persoane, din care 8 muncitori CFR și o femeie, acestea neavând nevoie de îngrijiri medicale.
Traficul feroviar este oprit.
Cinci trenuri ale CFR Călători sunt afectate din cauza condiţiilor meteo din zonă.
”Astăzi, 5 ianuarie 2021, traficul feroviar este întrerupt între Călimăneşti şi Cozia pe ambele fire de circulaţie din cauza precipitaţiilor abundente căzute azi noapte şi a aluviunilor care au afectat terasamentul căii ferate. Astfel, pentru trenurile aflate în circulaţie, managerul infrastructurii feroviare – CFR SA asigură transbordarea călătorilor pe distanţa Călimăneşti – Lotru şi retur cu mijloace auto”, anunţă CFR Călători.
Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile cu circulaţie afectată în trafic intern vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.
Citeşte şi Prognoza meteo în ianuarie. Vreme caldă şi precipitaţii însemnate, apoi vine frigul
Hidrologii au emis, marţi dimineaţa, avertizări Cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţele Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi, valabile pe durata următoarelor ore.
Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), până la ora 12:00, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de Pericol pe râul: Lotru – bazin aval Ac. Brădişor, judeţul Vâlcea, pe râul Motru – bazin amonte S.H. Broşteni, judeţele Gorj şi Mehedinţi şi pe afluenţii de dreapta ai Oltului aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Lotru – amonte Ac. Ioneşti, judeţul Vâlcea.
Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare şi pe unele râuri din bazinele hidrografice: Motru – bazin amonte S.H. Târmigani.
Avertizările de cod roşu au fost emise în urma precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluţiei formaţiunilor de gheaţă şi propagării.
Sursa foto: gazeta vâlceană