Tren deraiat, cel puţin 17 morţi şi 50 de răniţi FOTO UPDATE

Cel puţin 17 oameni şi-au pierdut viaţa şi alţii au fost răniţi, miercuri, 8 iunie 2022, după ce un tren a deraiat în apropiere de oraşul Tabas, din centrul Iranului, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor naţionale de salvare iraniene, Mojtaba Khaledi, citat de televiziunea de stat. Dintre răniţi, 12 sunt în stare critică şi au fost transportaţi la spital.
Filip Stan
08 iun. 2022, 15:50
Tren deraiat, cel puţin 17 morţi şi 50 de răniţi FOTO UPDATE

Tren deraiat în Iran UPDATE. Cel puţin 17 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 86 au fost rănite miercuri în Iran, după ce un tren care transporta circa 350 de pasageri a deraiat în apropiere de Tabas, în urma impactului cu un excavator, relatează AFP.

„Şaptesprezece persoane au murit şi alte 86 au fost rănite, dintre care 37 au fost transferate la spital”, a anunţat purtătorul de cuvânt al serviciului naţional de salvare Mojtaba Khaledi, citat de televiziunea de stat. Potrivit lui, „bilanţul morţilor ar urma să crească pentru că mai mulţi răniţi sunt într-o stare critică”.

Tren deraiat în Iran. Cel puţin zece oameni şi-au pierdut viaţa şi alţii au fost răniţi miercuri după ce un tren a deraiat în apropiere de oraşul Tabas, din centrul Iranului, informează media oficiale preluate de AFP, EFE şi Xinhua.

”Zece persoane au murit şi cel puţin 50 au fost rănite în accident”, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor naţionale de salvare iraniene Mojtaba Khaledi, citat de televiziunea de stat.

Dintre răniţi, 12 sunt în stare critică şi au fost transportaţi la spital, a adăugat acesta. Accidentul s-a produs în jurul orei locale 05:30 pe calea ferată care leagă oraşele Mashhad şi Yazd.

Trenul a deraiat după ce a lovit un excavator aflat în apropierea şinelor, potrivit lui Mir Hassan Moussavi, director adjunct al căilor ferate iraniene.

Cinci din cele 11 vagoane ale trenului ce transporta în total 348 de călători au ieşit de pe şine, a menţionat Mehdi Valipour, din cadrul serviciilor de salvare.

În 2016, 44 de oameni au murit în urma coliziunii dintre două trenuri care au luat foc, în nordul Iranului, aminteşte AFP.

Tren deraiat în Iran. Cronologia celor mai grave accidente feroviare: 

2022
7 iunie – Un tren de pasageri s-a izbit de un camion în nord-vestul Bulgariei, ucigând trei persoane. Accidentul s-a produs la o trecere la nivel nepăzită din apropierea localităţii Gara Oreşeţ şi a provocat deraierea unuia dintre vagoane.
4 iunie – Nouăsprezece persoane au fost rănite, dintre care una grav, într-un accident de tren turistic, lângă Pontarlier, în estul Franţei, după o frână bruscă.
3 iunie – Cel puţin trei oameni au murit şi circa 60 au fost răniţi, dintre care 16, grav, după ce un tren regional a deraiat în satul Burgrain din sudul Germaniei. Trenul se îndrepta către Munchen când a deraiat din motive încă necunoscute.

21 martie – Cel puţin 95 de persoane au fost rănite în urma ciocnirii a două trenuri în Tunisia. Unul dintre trenuri transporta pasageri, iar cel de al doilea era gol. Accidentul a avut loc în Jbel Jelloud, la periferia din sudul capitalei Tunis.
11 martie – Cel puţin 60 de persoane au murit în Republica Democrată Congo, după ce un tren de marfă a deraiat şi s-a prăbuşit într-o râpă.

14 ianuarie – Nouă persoane au murit şi 36 au fost rănite după ce un tren de pasageri a deraiat în estul Indiei. Douăsprezece vagoane ale trenului au ieşit de pe şine în apropierea oraşului Mynaguri din statul Bengalul de Vest. Trenul se deplasa de la Bikaner, în statul nordic Rajasthan, la Guwahati, în statul Assam (nord-est).

Vacanțe 2022. CFR introduce Trenurile Soarelui, în cât timp se ajunge pe Litoral

2021
26 septembrie – Cel puţin trei persoane au murit şi mai mulţi pasageri au fost răniţi, după ce cinci vagoane ale unui tren au deraiat în apropiere de Joplin, în regiunea de centru-nord a statului american Montana. Trenul Empire Builder, care pornise din Chicago cu destinaţia Seattle, avea la bord aproximativ 147 de pasageri şi 13 angajaţi.

7 iunie – Un număr de 43 de persoane şi-au pierdut viaţa şi zeci au fost rănite în deraierea unui tren urmată de o coliziune cu un alt tren de pasageri în sudul Pakistanului.

18 aprilie – Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa şi aproape 100 au fost rănite în deraierea unui tren la nord de Cairo, Egipt.
4 aprilie – Peste 50 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 190 au fost rănite într-o gravă catastrofă feroviară în Taiwan, ce a fost cauzată de un utilaj de şantier care, după ce a alunecat de pe o pantă, a izbit un tren ce transporta în jur de 500 de pasageri şi care tocmai intra într-un tunel.

26 martie – Cel puţin 32 de persoane au murit şi 66 au fost rănite în urma coliziunii a două trenuri de călători în oraşul Sohag din sudul Egiptului.

Se scumpesc biletele de tren. Veşti proaste pentru români înaintea concediilor din 2022

2020
31 iulie – Doi oameni au murit şi 37 au fost răniţi în urma unei coliziuni între un tren de mare viteză şi un vehicul de întreţinere a şinelor în centrul Portugaliei.
15 iulie – Un mecanic de tren şi-a pierdut viaţa, iar zeci de pasageri au fost răniţi când un tren de persoane a lovit un marfar staţionat în apropiere de Praga, cel mai probabil după ce a ignorat culoarea roşie a semaforului.

13 martie – Cel puţin 13 persoane au fost rănite după ce două trenuri de pasageri au intrat în coliziune în apropiere de capitala egipteană Cairo.

2019
12 noiembrie – Cel puţin 14 oameni au murit şi peste 40 au fost răniţi în coliziunea frontală a două trenuri în estul Bangladeshului.

27 februarie – Peste 20 persoane au murit şi în jur de 40 au fost rănite în gara centrală din Cairo, în urma unui accident feroviar, care a declanşat un incendiu.
8 februarie – O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte opt au fost rănite într-un accident feroviar în care au fost implicate două trenuri regionale la circa cincizeci de kilometri de Barcelona, în nord-estul Spaniei.

8 ianuarie – Trei persoane au murit şi în jur de 200 au fost rănite în urma coliziunii a două trenuri în capitala sud-africană Pretoria.
2 ianuarie – Un tren de pasageri, care se îndrepta spre Copenhaga, a fost lovit de obiecte dintr-un tren de marfă, iar şase persoane şi-au pierdut viaţa.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Partidul lui Macron câștigă președinția Adunării Naționale după un vot strâns
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'