GREVĂ LA CFR. Traficul feroviar a fost PARALIZAT timp de două ore. Mii de călători au fost afectaţi

Trenurile nu au circulat miercuri între orele 7.00 şi 9.00. Angajaţii au întrerupt voluntar lucrul, ca urmare a eşuării negocierilor privind încheierea unui nou contract colectiv de muncă, a declarat preşedintele Federaţiei Mişcare Comercial, Gheorghe Frăţică. Sute de trenuri din toată ţara au oprit în staţii şi mii de călători au fost afectaţi.
Iulian Tudor
22 apr. 2014, 19:21
GREVĂ LA CFR. Traficul feroviar a fost PARALIZAT timp de două ore. Mii de călători au fost afectaţi

UPDATE: Aproximativ 600 de trenuri de călători şi 300 de trenuri de marfă nu au circulat miercuri, între orele 7.00 şi 9.00, la nivelul ţării, după ce angajaţii CFR – Mişcare Comercial şi-au întrerupt în mod voluntar activitatea, fiind nemulţumiţi de nivelul salarizării şi de condiţiile de muncă.

Principalele nemulţumiri ale angajaţilor CFR care au declanşat greva spontană sunt legate de nivelul salarizării şi de condiţiile de muncă. Cei care au întrerupt activitatea sunt operatorii şi impegaţii.

Miercuri, la ora 10.00, vor avea loc întâlniri cu reprezentanţii CFR Infrastructură şi CFR Călători, urmând ca la ora 17.00 să participe la o întrevedere cu ministrul Transporturilor, Dan Şova, pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă angajaţii din domeniu.

Trenurile care nu au plecat din anumite staţii, în intervalul orar 07.00-9.00, în urma protestului spontan declanşat de membrii unor organizaţii sindicale feroviare vor fi reprogramate după ora 9.00, iar cele care au staţionat pe traseu îşi vor continua drumul spre destinaţiile finale, a anunţat, miercuri, CFR Călători.

Potrivit sursei citate, circulaţia trenurilor va reveni la normal în momentul încetării mişcării de protest, iar pasagerii care şi-au cumpărat bilete la trenurile afectate de protestul spontan şi nu mai doresc să efectueze călătoria, pot solicita restituirea contravalorii biletelor achiziţionate şi neutilizate, conform regulamentului de transport pe calea ferată şi reglementărilor în vigoare.

Numărul poliţiştilor care acţionează în zona gărilor şi a triajelor CFR a fost suplimentat, informează Poliţia Română, miercuri, printr-un comunicat de presă.

1.000 de poliţişti de la transporturi şi ordine publică au acţionat în zona a 97 de staţii de cale ferată unde au fost semnalate 220 de trenuri oprite. Poliţiştii au desfăşurat activităţi pentru prevenirea faptelor antisociale, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, mai relevă sursa citată.

Trenurile de călători aflate în mişcare au fost oprite în prima staţie de pe traseu, iar cele care aveau ora de plecare după 7.00 au rămas în staţii până la ora 9.00, când, treptat, a fost reluată circulaţia feroviară.

Acţiunea feroviarilor a afectat mii de călători.

În cele două ore de protest, aceştia au fost nevoiţi să aştepte în gări reluarea circulaţiei feroviare sau să găsească alte mijloace de transport.

Federaţiile sindicale din transporturile feroviare ameninţau încă din 15 aprilie că ar putea declanşa conflictul colectiv de muncă începând cu data de 23 aprilie, dacă până atunci nu vor fi încheiate noile contracte colective de muncă, cu prevederi favorabile salariaţilor.

Iulian Măntescu, preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, menţiona că nesemnarea noilor contracte colective de muncă ar putea duce la disponibilizarea a 2.500 de salariaţi de la CFR Marfă.

DailyBusiness
România, CODAȘA Europei la reciclare. De ce nu reciclează românii
Spynews
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost ridicat de la INML Brașov. Ce se va întâmpla înainte de a fi depus la capelă
Bzi.ro
Alexia Eram nu a mai suportat și a spus adevărul: „Știu cine sunt și merg înainte!”
Fanatik.ro
Cinci zodii își schimbă complet viața în următoarele 3 zile. Noroc triplu în plan financiar pentru Balanțe și Pești
Capital.ro
Românii, obligați să prezinte buletinul. Cine nu îl are, NU ia banii. Statul supraveghează tot
Playtech.ro
Cum a apărut Honorius Prigoană la IML Brașov. A șocat pe toată lumea. Cum s-a îmbrăcat
DailyBusiness
Prețurile pentru montarea anvelopelor de iarnă EXPLODEAZĂ în service-urile auto
Adevarul
Patru tineri au ars de vii într-o mașină Tesla. Motivul: sistemul de închidere a ușilor
wowbiz.ro
„Mă odihnesc” Ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană înainte să moară. Unul dintre prietenii cu care era la masă povestește ce a făcut înainte să-și dea ultima suflare
Spynews
Cum se face corect manevra Heimlich. Metoda care le poate salva viața oamenilor în câteva secunde
Spynews
Cine este bărbatul misterios care a petrecut timp în vila lui Silviu Prigoană, de când s-a aflat că a murit. Va juca un rol foarte important în ce urmează să se întâmple
Evz.ro
Vremea marilor schimbări pentru aceste zodii. Se mută în casă nouă
Ego.ro
Ultimul mesaj al lui Prigoană! ”Sper să nu...” Totul a fost făcut public
Prosport.ro
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
kanald.ro
Reacția Colegiului Medicilor în cazul adolescentului mort de peritonită la spitalul din Târgu Jiu. Andrei a murit cu zile, deși putea fi salvat
Cancan.ro
Gabriela Lucuțar, detalii de ultimă oră despre înmormântarea lui Silviu Prigoană: 'Mi-a lăsat o listă de dorințe'
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Regula pentru chiriașii și proprietarii de la bloc. Ce ești obligat să faci iarna când nu ești în apartament
StirileBZI
Ce beneficii au angajații pe timpul iernii: Legea se aplică în toată România!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată femeia cu care toți bărbații vor să aibă o relație
stirilekanald.ro
Ce au descoperit legiștii la autopsia lui Prigoană! De ce a murit, de fapt
substantial.ro
Discuții între Joe Biden și Donald Trump la Casa Albă despre Ucraina și Orientul Mijlociu
MediaFlux
AMENZI de 35.000 de lei pentru CEI CARE STAU la BLOC! Regula SIMPLĂ pe care să o RESPECȚI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pisici drogate în București: când curiozitatea felină întâlnește neglijența umană