În documentul semnat de judecătorul Mihnea Constantin Nicolăescu, coordonator al Biroului de informare şi Relaţii publice din cadrul Tribunalului Ilfov, se arată: „Nu vă putem elibera hotărârea pronunţată în dosarul menţionat, având în vedere că nu ne-aţi oferit informaţii cu privire la calitatea dumneavoastră în acest dosar şi nu justificaţi un interes legitim pentru eliberarea documentului solicitat”.
Pe 27 octombrie 2016, un judecător de la Tribunalul Ilfov a decis „punerea de îndată în libertate a condamnatului Petcu Marius Grigore, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 943/2014 emis de Tribunalul Bucureşti”.
Marius Petcu, fost lider al Federaţiei Sanitas, a părăsit penitenciarul în baza acestei decizii după ce a executat o parte din pedeapsa de şapte ani de închisoare la care a fost condamnat de instanţa supremă. Mai precis, din pedeapsa definitivă, Petcu a efectuat 1.450 de zile, adică aproape patru ani. La această perioada s-a adăugat perioada cât Petcu a stat în arest preventiv, adică din 31 martie 2011 până pe 20 iunie 2011.
În 12 februarie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a hotărât condamnarea la şapte ani de închisoare în cazul lui Marius Petcu după ce fostul lider de sindicat ar fi primit o mită de 1,4 milioane de lei de la administratorul unei firme, în schimbul atribuirii unui contract pentru lucrări de renovare la un centru al sindicatului din Snagov.
În 21 aprilie 2011, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Marius Petcu, pentru luare de mită.
Procurorii au stabilit că, în perioada septembrie 2009 – martie 2011, în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas, Petcu ar fi primit de la Petre Scrieciu, administratorul unei societăţi comerciale, denunţător în cauză, sume de bani totalizând 1.398.400 lei, în schimbul atribuirii către firma acestuia a unui contract de execuţie lucrări.
Potrivit procurorilor, banii au fost primiţi în mod repetat, câte 87.400 de lei lunar, o rată reprezentând aproximativ 20 la sută din valoarea fiecărei situaţii de lucrări decontate în cadrul contractului care avea caobiect construirea „Centrului de educaţie, perfecţionare şi recreere – Snagov”.
De asemenea, în 1 februarie, Marius Petcu ar fi primit de la Scrieciu, prin intermediar, un imobil situat în staţiunea Predeal în valoare de 535.165 de lei.
Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele tranşe din mită neplătite încă, cele aferente lunilor următoare, sau de a facilita obţinerea de către aceeaşi firmă a unei lucrări viitoare, mai arătau procurorii DNA.
viewscnt