Tricoul Cristinei Neagu de la Campionatul Mondial din Danemarca, VÂNDUT la licitaţie. Cine l-a cumpărat

Vasile Ardelean, un fost atlet de performanță originar din Zalău, stabilit în SUA, a plătit 3.000 de lei pentru tricoul de joc al Cristinei Neagu, de la Campionatul Mondial din Danemarca 2015, la licitația caritabilă organizată în Sălaj pentru familia fostului arbitru divizionar Radu Gog.
Iulian Tudor
09 ian. 2016, 19:12
Tricoul Cristinei Neagu de la Campionatul Mondial din Danemarca, VÂNDUT la licitaţie. Cine l-a cumpărat

Potrivit informațiilor de pe pagina de Facebook a evenimentului Memorialul Radu Gog, Vasile Ardelean a fost foarte hotărât în desfășurarea licitației, oferind prețul de 2.000 lei până aproape de final, iar în ultimul minut al licitației încheiate sâmbătă, când un alt participant a oferit 2.100 lei, Vasile a făcut ultima ofertă, sărind direct la 3.000 lei. Din spusele lui, ar fi oferit și 1.000 de dolari, dacă era cazul. Oricum, suma „economisită” a folosit-o imediat, achiziționând și tricoul lui Răzvan Raț, cu 1.150 lei, potrivit Agerpres.

Licitația a fost organizată în cadrul celei de-a XII-a ediții a Memorialului Radu Gog, eveniment caritabil dedicat strângerii de fonduri pentru familia fostului arbitru divizionar Radu Gog, decedat în anul 2003, într-un accident rutier, la vârsta de 24 de ani.

În vârstă de 36 de ani, Vasile Ardelean s-a născut la Zalău și a fost atlet de performanță în perioada 1995-2004, multiplu campion național, balcanic și medaliat la Campionatul European Atletism Cros de la Ferarra (Italia), în 1998. S-a stabilit in SUA din 2004, atunci când a plecat peste ocean ca ajutor de antrenamente pentru Constantin Diță, în vederea pregătirii pentru Olimpiada de la Atena. Generosul ofertant de la licitație este căsătorit, are 4 copii și are o firmă de construcții în SUA.

„Când am descoperit cauza umanitară pentru care luptă acest grup de oameni, nu am stat pe gânduri și Dumnezeu mi-a pus în inimă să ajut prin aportul meu financiar familia încercată, participând la această licitație. Cu toate că nu sunt colecționar de tricouri, mi-am dorit să contribui cât mai mult pe plan financiar, pentru a ajuta această familie cu greutăți, astfel încât ea sa se bucure, la final, de roadele acestei acțiuni umanitare. Sper ca până anul viitor, când se va organiza o noua ediție a memorialului, să-mi dea Dumnezeu sănătate și să pot să-mi aduc din nou aportul în ajutorarea familiei Gog”, a declarat Vasile Ardelean, pe pagina de Facebook a evenimentului.

La acțiunea unde au fost puse la licitație 17 tricouri ale unor cunoscuți sportivi s-au strâns peste 10.000 de lei, ce vor fi donați familiei Gog.

„Rezultatul acțiunii a fost unul peste așteptări. Mulți dintre cei care au licitat au făcut-o din rațiuni caritabile. (…) Ne bucurăm că am găsit oameni de omenie, cu sufletul larg deschis, dispuși să-și ajute semenii și să fie solidari cu greutățile acestora. Prin performantele sportive excepționale ale Cristinei Neagu, tricoul de joc dăruit organizatorilor a ridicat cu mult nivelul și imaginea acțiunii organizate de arbitri din Sălaj prin intermediul AS Cavalerii Zalău”, a precizat, pe Facebook, Ioan Onicaș, președintele Federației de Minifotbal din România, unul dintre principalii organizatori ai acestui eveniment.

Câștigătorii vor fi invitați să-și ridice tricourile odată cu desfășurarea festivității de premiere de la Memorialul Radu Gog, care va avea loc duminică, 10 ianuarie, la sala de sport a Liceului Sportiv „Avram Iancu” din Zalău.

CITEŞTE ŞI: CSM Bucureşti pregăteşte transferul iernii. Negociază cu Cristina Neagu

DailyBusiness
Economia României, în prag de colaps? Taxele majorate și inflația galopantă ridică semne de întrebare
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Care este cea mai bună pâine vândută în supermarketurile din România. Mihaela Bilic a recomandat-o: ”Are gustul copilăriei”
Capital.ro
Ora de iarnă 2024. Când se schimbă ora în România în această toamnă. Cum dăm ceasurile
Playtech.ro
Ora la care ciclonul Ashley va lovi cel mai puternic România. Care este traseul său și când scăpăm de fenomenele meteo severe
DailyBusiness
Avertisment SUMBRU în legătură cu vremea din ultimul weekend din septembrie! „Niciodată nu am văzut atâta apă în atmosferă!”
Adevarul
Ultimul drum al primului Rege al României. Cum a murit Carol I și ce l-a îngenuncheat, de fapt, pe cel mai longeviv suveran al țării noastre
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
România, izolată de Ceaușescu. De ce se temea atât de tare dictatorul
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
kanald.ro
Un TIR a intrat într-o casă, iar șoferul a rămas încarcerat! Ce a încercat șoferul să evite
Cancan.ro
BREAKING! Viitura a ajuns în România! Ciclonul Ashley îşi face DEJA simţită prezenţa în 2 județe
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Viața la bloc 2024. Anunț pentru proprietarii de apartamente care stau la parter
StirileBZI
Morcovii ne ajută să vedem mai bine? Specialiștii contrazic tot ce știai!
Prosport.ro
El a petrecut alături de Simona Halep şi de familia lor de ziua campioanei. Primele imagini cu sportiva la 33 de ani
stirilekanald.ro
O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea doi copii
substantial.ro
Rusia amenință cu acțiuni legale împotriva Occidentului după explozia Nord Stream
MediaFlux
TRUMP și-a găsit un nou DUȘMAN! AVANTAJUL KAMALEI Harris
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Tranzacţiile cu acţiuni Fondul Proprietatea au dus lichiditatea săptămânală a Bursei la un nivel record al ultimelor trei luni