Tristețea pemanentă și aparent fără motive intemeiate poate influența în mod negativ starea, gândirea și comportamentul celui ce o trăiește, generând, în cele din urmă, o stare de depresie. Aceasta se manifestă prin diverse simptome, dar cel mai des întâlnite sunt un sentiment profund de tristete și pierderea interesului față de orice fel de activități.
Considerată o tulburare afectivă marcată prin modificarea dispoziției, în sens negativ, depresia este o afecțiune des întâlnită. Aproximativ 1 din 10 adulți sunt afectați de depresie – aproape de două ori mai multe femei decât bărbați.
Tulburări psihologic din cauza reţelelor sociale. Vezi ce se întâmplă când nu primeşti like-uri
Depresia poate să apară oricând, dar de cele mai multe ori se face simtiță pentru prima dată între sfârșitul adolescenței și vârsta de 25 de ani.
Decesul unei persoane apropiate, pierderea locului de muncă, sau încheierea unei relații reprezintă experiențe dureroase pentru oricine. Este normal să existe trăiri de tristețe și durere ca răspuns la asemenea evenimente stresante.
Persoanele care trec prin asemenea situații dificile se pot descrie de cele mai multe ori ca fiind „depresive”. Cu toate acestea, tristetea și depresia nu sunt similare.
Citeşte continuarea pe antenasatelor.ro.