Trotinetele electrice, pericol social. Au rănit peste 1.500 de persoane anul trecut, în SUA

Cel puţin 1.500 de persoane au avut nevoie de îngrijiri în urma accidentelor în timpul utilizării trotinetelor electrice, produse în Statele Unite de la sfârşitul anului 2017, când a început moda folosirii acestui mijloc de transport, relatează joi AFP, citând date furnizate de Consumer Reports, o asociaţie americană de protecţie a consumatorilor.
Iulian Tudor
07 feb. 2019, 08:59
Trotinetele electrice, pericol social. Au rănit peste 1.500 de persoane anul trecut, în SUA

Sursa citată, care publică o revistă despre problemele consumatorilor, precizează că aceste cifre, bazate pe statisticile oferite de spitale şi servicii ale poliţiei nu sunt complete şi nu includ patru decese având legătură cu trotinetele electrice, despre care presa americană a informat.

După contactarea a 110 spitale şi cinci servicii de urgenţă din 47 de oraşe americane unde se pot închiria trotinete electrice produse de cel puţin unul din cei doi mari producători, Bird şi Lime, Consumer Reports a numărat 1.542 de cazuri care au necesitat îngrijiri de urgenţă ca urmare a rănilor produse în timpul utilizării trotinetelor electrice. Consumer Reports afirmă că mulţi specialişti au estimat că aceste cifre sunt mult subevaluate, deoarece în rapoartele spitalelor, pompierilor sau ale poliţiei nu se precizează întotdeauna dacă victima se afla pe trotinetă. Astfel, mai mult de jumătate din serviciile contactate nu aveau informaţii detaliate despre acest tip de accidente. Nu există, de asemenea, posibilitatea de a calcula rata incidentelor în raport cu distanţa parcursă, ceea ce ar face posibilă compararea gradului de pericol reprezentat de utilizarea trotinetei electrice comparativ cu alte moduri de transport, cum ar fi bicicleta, de exemplu.

Trotinetele de închiriat cu ajutorul telefonului mobil au devenit o modalitate de transport foarte la modă în numeroase ţări. Utilizarea lor vine însă la pachet cu pericole atât pentru cei care utilizează carosabilul cât şi pentru cei care merg pe trotuare. Conform sursei citate, rănile cele mai frecvente sunt traumatismele craniene, fracturi de nas sau de antebraţ. Utilizatorii sunt încurajaţi de către companiile de încheiere să folosească căştile de protecţie, dar nu există un cadru legal obligatoriu.

Într-o declaraţie scrisă, directorul de securitate al companiei Bird, Paul White, a ţinut să precizeze că aceste cifre sunt scoase din context şi nu iau în considerare faptul că trotinetele electrice reduc traficul auto. În opinia sa „şofatul produce mai multe victime, aşa cum indică cei 6000 de pietoni care şi-au pierdut viaţa pe drumurile americane în 2017„.

În această săptămână, un student irlandez de 21 de ani, aflat în SUA în cadrul unui program de schimburi universitare, şi-a pierdut viaţa pe trotinetă, după ce a fost izbit de o maşină în Austin (Texas), conform informaţiilor furnizate de presa locală.

Companiile americane start-up Bird şi Lime s-au dezvoltat rapid atât în SUA cât şi pe pieţe externe. Pe piaţa americană, poziţii importante mai sunt deţinute şi de firmele de trotinete electrice Spin (Ford), Skip, dar şi de companiile de închiriere a maşinilor cu şofer Lyft sau Uber.

Spynews
Cadavrul unui bărbat, găsit în cuptorul din bucătăria spitalului unde era internat. Polițiștii au pornit o anchetă
Bzi.ro
Ispita Diandra arată senzațional după ce a slăbit 8 kilograme! Ține post negru luni, miercuri și vineri
Fanatik.ro
Patru zodii care pot face bani grei până la finalul lui septembrie. Șansă nesperată pentru acești nativi
Capital.ro
Ungaria e la ani lumină de România. Viktor Orban ne-a umilit. Cum ne-a dat peste nas
Playtech.ro
Cum a arătat Romina Gingașu mireasă. Imagini de colecție de la nunta româncei cu miliardarul Piero Ferrari
DailyBusiness
Vestea zilei pentru 200.000 de români. Ce s-ar putea întâmpla cu pensiile lor
Adevarul
Pensiile militare nu vor mai fi impozitate sub 3.000 de lei. De când se aplică prevederea
Spynews
Când este recomandat să pui castraveții la murat. Perioada ideală pentru a-i pregăti pentru iarnă
Spynews
Bianca Drăgușanu a primit amendă! Vedeta a răbufnit: ”Tupeu ordinar” | FOTO
Evz.ro
Rețetă de toamnă. Bărcuțe de vinete umplute cu carne tocată
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Soția fostului finalist de la ”Puterea Dragostei”, Gabriel Vasiliu, ucisă în Olanda! Tragedia de nedescris a avut loc în timp ce fostul concurent se află după gratii
Cancan.ro
2 români, stabiliți în Italia, au avut parte de șocul vieții lor într-un supermarket din România. Cât au plătit pentru un coș de cumpărături
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cadavrele a doi bărbați din Brașov plutesc de zile întregi pe Marea Neagră! Motivul pentru care autoritățile nu le pot recupera! Familiile sunt disperate
Capital.ro
Trădare pentru Antena 1. O altă vedetă părăsește trustul și se alătură PRO TV: ”Șoc. E oficial”
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de ani și era unicul copil al părinților: ”Facem un apel către toți cei care...”
substantial.ro
Persoanele vulnerabile vor beneficia de schema de compensare la energie și din aprilie 2025
MediaFlux
ROMÂNIA se pregătește să DOBOARE DRONELE RUSEȘTI! Decizie în PARLAMENT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...