Truc genial. De e bine să alimentezi maşina dimineaţa devreme sau seara târziu!

Nu circula cu rezervorul gol şi umple rezervorul dimineaţa sau seara pentru a face economii, atât de importante în aceste vremuri.
Filip Stan
11 mart. 2022, 18:56
Truc genial. De e bine să alimentezi maşina dimineaţa devreme sau seara târziu!

De e bine să-ţi alimentezi maşina dimineaţa sau seara şi nu după ce apare o poză pe Tik Tok? Specialiştii au o explicaţie pertinentă pentru economiile tale.

Specialiștii recomandă ca operațiunea de realimentare să fie efectuată fie dimineața devreme, fie seara târziu. Asta pentru că, în aceste momente ale zilei, vremea este mai răcoroasă. Este știut faptul că la temperaturi ridicate, rezervorul se încălzește, iar carburantul se dilată și își pierde din proprietăți, informează In Motion Auto Care. De aceea este indicat ca rezervorul să nu fie umplut în exces, tocmai pentru ca benzina/motorina să aibă loc atunci când se dilată. În caz contrar, combustibilul se va scurge pe lângă capacul rezervorului sau prin conducta de aerare, scrie promotor.ro.

Cum se creează prețul pentru carburanți. Cât ar trebui, de fapt, să coste un litru de benzină

De obicei, când mașina mai are puțin combustibil în rezervor (8-10 litri) se va aprinde martorul de bord  dedicat. Din acel moment este indicat să ajungi cât mai repede la cea mai apropiată stație pentru a realimenta. Experții recomandă să nu circuli mulți kilometri cu rezervorul aproape gol deoarece asta poate să avarieze pompa de carburant și să înfunde injectoarele. De aceea, este bine să realimentezi atunci când nivelul de benzină/motorină coboară sub un sfert.

Cum să economisiți combustibil în timp ce conduceți: 7 sfaturi utile
Pentru a funcționa cu eficiență maximă, motorul mașinii dumneavoastră trebuie să fie întotdeauna în cea mai bună stare. Este important să efectuați întreținerea pe an, sau la fiecare 15.000-20.000 km, și să alegeți uleiul în funcție de specificațiile cerute. Între o întreținere și următoarea, este posibilă reducerea consumului verificând la două săptămâni dacă anvelopele sunt umflate, scrie QM

Isteria de la benzinării, prin ochii lui Cristian Tudor Popescu. Gazetarul prezintă criza preţurilor la carburanţi sub forma unei probleme de matematică
Să nu uităm de tipul de curățare care se poate face doar din interiorul motorului, la fel ca și aditivii pentru benzină, motorină și GPL pe care îi vedeți mai jos:

1. Evitați orele de vârf

Nimănui nu-i place să fie blocat în trafic. Pe lângă faptul că este frustrant, este cel mai bun mod de a consuma combustibil inutil: motorul merge dar nu duce nicăieri . Este esențial sa iți planifici traseul găsind o alternativa la cele mai aglomerate drumuri poate datorita Waze sau, dacă ai posibilitatea, sa eviți cele mai haotice momente anticipând sau amânând plecarea.

2. Planificați traseul

A te pierde în mașină și a conduce fără țintă sunt cele mai puțin productive utilizări ale combustibilului imaginabile. Pe lângă utilizarea evidentă a unui navigator prin satelit bun, pentru a preveni acest lucru, este util să vă planificați traseul câteva minute. De asemenea, trebuie reținut că motorul mașinii tale consumă mai mult când este frig, așa că poate fi util să combinați mai multe comisioane la fiecare oprire: de exemplu, profitând de cumpărături când mergeți să vă luați copiii de la școală.

E oficial! Breaking news! Lukoil a majorat prețurile la carburanți! Cea mai ieftină benzinărie din România are acum prețuri identice cu OMV Petrom! Cât costă litrul
3. Echilibrează deschiderea ferestrelor și utilizarea aerului condiționat
De fiecare dată când porniți aerul condiționat al mașinii, motorul trebuie să lucreze mai mult, consumând mai mult combustibil. Pentru a economisi combustibil atunci când conduceți la viteze mici, este mai bine să deschideți puțin geamurile și să încercați să faceți fără aer condiționat. Când viteza depășește 40-50 km/h, se întâmplă însă invers: rezistența excesivă la vânt cauzată de geamul deschis poate crește consumul de combustibil mult mai mult decât aparatul de aer condiționat.

4. Evitați excesul de greutate
Cu cât mașina ta e mai ușoară, cu atât mai puțin combustibil va trebui să ardă. Decât sa te plimbi cu portbagajul încărcat, ar fi mai bine sa iți faci timp pentru a-l goli la sfârșitul fiecărei calatorii și a lăsa înăuntru doar cele esențiale. Este posibilă îndepărtarea barelor de plafon și a portbagajului superior atunci când nu sunt utilizate, deoarece acestea nu numai că adaugă greutate, dar creează o rezistență mai mare la vânt, ceea ce poate crește consumul cu până la 10%.

5. Conduceți într-un mod echilibrat
Pentru a economisi combustibil în timpul conducerii, ar trebui să conduceți cu o viteză constantă de 80 km/h. Deși acest lucru nu este posibil, puteți totuși să minimizați pierderile de energie care apar de fiecare dată când frânați sau accelerați, acordând atenție drumului și anticipând traficul.Viteza trebuie redusă treptat.

6. Folosiți angrenajul corect
Treapta corectă pentru optimizarea consumului de combustibil nu este neapărat cea mai înaltă treaptă, ci cea care necesită cea mai mică presiune pe accelerație pentru a menține trendul dorit. Nu există niciun motiv să treci în treapta a cincea dacă apoi trebuie să folosești accelerația pentru a menține viteza.

7. Încetinește
Una dintre cele mai simple moduri de a economisi combustibil în timpul conducerii este să urmezi o viteză mai moderată. De exemplu, AAA (American ACI) raportează că circulația pe autostradă cu 130 km/h în loc de 115 km/h poate crește consumul de combustibil cu 25%.

În trecut, se credea că punerea mașinii în poziție neutră și profitarea de inerția la vale pentru a conduce fără ajutorul motorului era o modalitate bună de a economisi combustibil. Cu toate acestea, pe lângă faptul că îngreunează controlul mașinii, la mașinile moderne acest comportament de condus poate duce chiar la un consum mai mare de combustibil. Când conduceți în punctul neutru, motorul merge la ralanti, ceea ce înseamnă că este alimentat. În schimb, când ești în treaptă și dai piciorul de pe accelerație, puterea este întreruptă complet.

Ce se întâmplă cu mașina când alimentezi maşina cu puțin carburant?
Potrivit specialiștilor în domeniu, motorul este afectat pe termen lung atunci când alimentezi maşina cu benzină sau motorină cu o sumă până într-o 100 de lei. Trebuie specificat că atunci când rezervorul mașinii este aproape gol, consumul de carburant este mai ridicat.

Mecanicii auto atrag atenția că atunci când mașina funcționează cu un rezervor mai gol pompa de combustibil poate începe să capteze aer, ceea ce înseamnă că motorul nu primește în mod constant benzina de care are nevoie. Acest lucru duce adesea la rateuri de aprindere a motorului. Șoferii vor simți acest lucru ca și cum motorul are o pierdere de putere, ezitare sau vibrații.

DailyBusiness
Sumele ENORME pe care studenții trebuie să le plătească pentru a-și continua studiile universitare
Spynews
Primele declarații ale lui Alfred Bulai după ce a fost acuzat de abuzuri. Profesorul a fost dus cu ambulanța la spital
Bzi.ro
Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025! Creșterea va fi de cel puţin 650 de lei
Fanatik.ro
Fabrica din România care oferă salarii compensatorii pentru angajații săi. Compania vrea ca 800 de oameni să-și dea demisia până la sfârşitul anului
Capital.ro
Decizia care împarte România în două. Este anunțul anului în politică: Se oprește aici!
Playtech.ro
Ucraina, cadou cu artificii de ziua lui Vladimir Putin în Crimeea. Ce au...
DailyBusiness
Milioane de români vor avea pensii recalculate automat. Află cum poți trimite cererea
Adevarul
Scandal la Kremlin: Serghei Șoigu, fostul ministru rus al Apărării, a rămas fără birou
wowbiz.ro
Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii
Spynews
De ce nu și-a dorit Alina Radi împăcarea cu Nick Rădoi. Chiar dacă nu mai sunt împreună de 11 ani, cei doi încă păstrează legătura
Spynews
Leguma care poate să te otrăvească și să îți fie letală. Mesajul transmis de medicul Tudor Ciuhodaru: ”Nu vă jucați cu așa ceva” 
Evz.ro
Gata, a renunțat la știri! Demisie fulgerătoare din televiziune
Ego.ro
Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
kanald.ro
„Nu a fost doar o mamă” Fiul Mariei Campai, românca ucisă de un adolescent de 17 ani, își strigă durerea. Unde va avea loc înmormântarea Mariei
Cancan.ro
ÎN SFÂRȘIT, Diandra a recunoscut ce a făcut cu Andrei în baie, la Insula iubirii! Au fost sau nu intimi? Bruneta nu a mai suportat vorbele din online și a povestit TOT ce a făcut la Insula iubirii
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Ungurii, excluși din NATO?! Au pierdut încrederea tuturor. Decizia pe care Putin abia o așteaptă
StirileBZI
Facturile se vor dubla după 1 aprilie 2025! Creșterile ar putea fi de până la 120%
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
stirilekanald.ro
Ea este Virginia, doctorița de la ATI care a fost aproape strivită de o șoferiță! Coincidență stranie, accidentul s-a produs după ce și-a înmormântat socrul 
substantial.ro
Președintele PNL Nicolae Ciucă anunță încetarea coaliției cu PSD
MediaFlux
Diana Șoșoacă riscă ÎNCHISOARE de până la 3 ANI! Anchetă fără PRECEDENT la PARCHETUL GENERAL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Delicii exotice dintr-o livadă din Buzău