Trucul banal care elimina zgârieturile de pe maşină cu doar câţiva lei. Şoferiţele trebuie să sacrifice un produs de frumuseţe VIDEO

Există o modalitate foarte economică de a elimina zgârieturile de pe caroseria mașinii fără a fi nevoie să mergem la un atelier de tinichigerie.
Filip Stan
08 oct. 2023, 18:12
Trucul banal care elimina zgârieturile de pe maşină cu doar câţiva lei. Şoferiţele trebuie să sacrifice un produs de frumuseţe VIDEO

Cum poți elimina zgârieturile de pe maşină cu doar câțiva lei. Există o modalitate foarte economică de a elimina zgârieturile de pe caroseria mașinii fără a fi nevoie să mergem la un atelier de tinichigerie.

Apariția zgârieturilor pe caroseria unei mașini este un fapt frecvent, mai ales pentru șoferii care se deplasează zilnic în marele orașe.

Fie din vina noastră, fie din greșeala altor șoferi, mașina „primește” de obicei zgârieturi pe marginile caroseriei, mai mult pe barele de protecție și pe portiere. Micile zgârieturi provin de obicei din calcule greșite, în marea majoritate a cazurilor în timpul parcării.

Zgârieturile, în special cele mai adânci, afectează „sănătatea” caroseriei și trebuie îndepărtate cât mai curând posibil.

Funcţia ascunsă de pe Google Maps cu care îţi poţi găsi maşina. Puţini şoferi ştiu acest truc

Pentru a elimina zgârieturile de pe mașină, primul gând care ne vine în minte este să vizităm un atelier de tinichigerie. Cu toate acestea, dacă zgârietura nu este adâncă și vopseaua nu a fost efectiv îndepărtată, atunci reparația se poate face printr-o metodă simplă.

Tot ce trebuie să aveți la îndemână este o cârpă curată din microfibră și un fixativ pentru păr.

Înainte de a încerca să îndepărtați zgârieturile sau reziduurile de vopsea de pe caroseria propriului vehicul, ar trebui să testați spray-ul și cârpa pe o zonă discretă pentru a vă asigura că nu veți avea o surpriză neplăcută, provocând mai multe daune vopselei.

Alte variante care te ajută să scapi de zgârieturile de pe maşină: 

Pentru a aplica fixativul de păr trebuie mai întâi să curățați suprafața care are zgârieturile. Apoi pulverizați o cantitate mică de spray pe zgârietură și începeți imediat să frecați ușor zona cu cârpa pe care ați umezit-o în apă.

După cum am menționat mai devreme, dacă zgârietura este superficială și vopseaua nu a fost afectată grav, atunci rezultatul final vă va surprinde plăcut și vă poate scuti de o cheltuială de sute de lei.

Câte triunghiuri reflectorizante trebuie să ai în maşină? Cine nu le are pe toate e amendat

Codul Rutier stabilește câte triunghiuri reflectorizante trebuie să ai în mașină, atunci când pleci la drum, iar șoferii care nu le au pe toate sunt amendați de poliție. Kit-ul de siguranță auto conține trusă de prim ajutor, stingător și triunghiuri reflectorizante.

Dacă te va opri poliția pentru control, ești obligat să ai stingătorul omologat și în termen, trusa de prim ajutor, de asemenea, în termen.

Conform legii, ești obligat să ai două triunghiuri reflectorizante în maşină, când pleci la drum. Dacă ai rămas cu mașina în pană și ești obligat să o lași pe marginea drumului, atunci trebuie să montezi aceste triunghiuri.

Ele se pun atât în spatele mașinii, cât și în față, la o distanță de cel puțin 30m. Deși, pentru mai multă siguranță, ar fi bine să le duci chiar la 50-60m. În special pe cel amplasat în spatele mașinii, dacă ai oprit-o în direcția în care te deplasai.

Astfel, ceilalți șoferi pot să vadă din timp pericolul și să încetinească sau să te ocolească. Iar dacă ești pe drum de mare viteză, poți pune chiar 2 triunghiuri succesiv. Unul la 100 m, iar celălalt la 50 m. Șoferii care nu au toate elementele cuprinse în kit-ul de siguranță, riscă o amendă cuprinsă între 580 de lei și 725 de lei.

Iar această sancțiune se aplică și dacă valabilitatea trusei sau a stingătorului a expirat. Ori dacă extinctorul nu este unul omologat.

În plus, șoferii care conduc mașini mai mari de 3.5 tone sunt obligați să aibă și o vestă reflectorizantă în kit-ul de siguranță. Pe care să o pună pe ei dacă fac reparații la mașină când se află pe partea carosabilă.

Butonul secret care se află în orice maşină și care reduce consumul de combustibil. Trucul la care apelează tot mai mulți șoferi

Prețurile la benzină și motorină se confruntă cu suișuri și coborâșuri în ultima vreme, iar din ce în ce mai mulți șoferi sunt interesați de modalități prin care pot să evite risipa de combustibil.

Chiar dacă ai mașină pe benzină sau diesel, e destul de costisitor să umpli rezervorul și, în plus, combustibilul se consumă foarte repede. Dacă te afli printre cei care caută modalități de a reduce consumul de combustibil, află că există un buton secret al mașinii care te poate ajuta în acest sens.

Citește și Cât zahăr trebuie pus în dulceața de gutui pentru a ieși delicioasă. Rețeta bunicilor nu va da greș niciodată

Butonul ar trebui să existe în toate tipurile de mașini, chiar dacă sunt pe benzină sau diesel, și să economisească energia bateriei în cazul mașinilor electrice. Acel buton schimbă și modul în care funcționează sistemul de aer condiționat al mașinii ca să consume mai puțină energie.

În cazul motoarelor cu combustie internă, acest lucru poate duce la un consum mai mare de combustibil. De obicei, sistemul funcționează prin preluarea aerului exterior și apoi încălzirea sau răcirea acestuia. Șoferii sunt atenționați că metoda această consumă mai mult combustibil decât o opțiune alternativă, ce permite sistemului de aer condițional al mașinii să folosească aerul din interiorul acesteia.

Citește și Cum îți bagi singur problemele în casă! Cea mai mare greșeală pe care o fac cuplurile și cum poate fi evitată

Aproape toate mașinile au acest buton secret prin care se poate reduce consumul de motorină sau benzină. Șoferii trebuie doar să selecteze ce opțiune preferă.

Unde se află butonul care poate reduce consumul de combustibil

Când e activat, butonul de recirculare a aerului permite aerului condiționat să folosească aerul din interiorul mașinii, trăgându-l prin gurile de ventilație. Și, în același timp, împiedică pătrunderea aerului din exterior. De regulă. butonul e amplasat în jurul cadranului de aer condiționat ce îi permite șoferului să seteze temperatura internă. Are ilustrată pe el o mașină cu o săgeată în interior.

Compresorul are nevoie de energie pentru a face să funcționeze sistemul de aer condiționat al autovehiculului dumneavoastră și, prin urmare, va folosi o cantitate mică de combustibil ori de câte ori sistemul funcționează.

Acesta ar putea crește consumul de combustibil cu până la 10 %, iar efectele sunt vizibile în special în cazul călătoriilor scurte. Atunci când porniți la drum, sistemul de aer condiționat trebuie să lucreze din greu pentru a reduce temperatura internă la un nivel confortabil.”, spun specialiștii în domeniu.

DailyBusiness
O autostradă spectaculoasă va lega Comarnic de Brașov, cu investiții de 4 miliarde de euro!
Spynews
Ce s-a întâmplat, de fapt, înainte ca Silviu Prigoană să fie declarat decedat. Un martor a povestit în amănunt ce a pățit fostul soț al Adrianei Bahmuțeanu
Bzi.ro
Alexia Eram nu a mai suportat și a spus adevărul: „Știu cine sunt și merg înainte!”
Fanatik.ro
Superalimentul care joacă un rol major pentru sănătate. Nu expiră și reduce inflamația din corp
Capital.ro
Adevărul despre relația dintre Băsescu și Udrea: Am fost singurul care am...
Playtech.ro
Elena Udrea iese din închisoare? Familia abia o așteaptă acasă, ce decizie au luat magistrații.
DailyBusiness
Inflația atinge 4,7% în România! Serviciile explodează cu 7,6% în doar un an!
Adevarul
Patru țări europene ar putea fi următoarele pe lista lui Vladimir Putin
wowbiz.ro
„Mă odihnesc” Ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană înainte să moară. Unul dintre prietenii cu care era la masă povestește ce a făcut înainte să-și dea ultima suflare
Spynews
Silviu Prigoană a murit! Fostul soț al Adrianei Bahmuțeanu s-ar fi înecat cu mâncare într-un restaurant
Spynews
Scandal între Vlad Pascu și judecător, la ultimul proces! Ce l-a deranjat pe magistrat, după ce șoferul drogat a cerut arestul la domiciliu
Evz.ro
Nativii care vor avea un nou membru în familie. Vor face pasul decisiv
Ego.ro
Anamaria Prodan, de nerecunoscut. Brunetă și machiată strident, la nunta cu fostul soț FOTO
Prosport.ro
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
kanald.ro
A murit Silviu Prigoană, într-un restaurant din Bran! Afaceristul a căzut pe podea în timpul mesei
Cancan.ro
EXCLUSIV | ”L-am blestemat! A murit la 5 ani de la pierderea copilului meu!”
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Interdicție la bloc. Amendă de 30.000 de lei pentru proprietarii de apartamente
StirileBZI
Se scumpește benzina și motorina, de la 1 ianuarie 2025! Care este cauza creșterii prețurilor
Prosport.ro
FOTO. Cum arată femeia cu care toți bărbații vor să aibă o relație
stirilekanald.ro
Declarația șocantă a unui martor care a văzut cum a murit Silviu Prigoană!
substantial.ro
Jack Teixeira, condamnat la 15 ani de închisoare pentru divulgarea de documente militare ultrasecrete
MediaFlux
Șeful CASEI de PENSII anunță MAJORAREA PENSIILOR. Cu CÂT se MAJOREAZĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Diferențe semnificative între prețurile de la raft din România și Belgia