Trucul prin care poți cumpăra bilete ieftine de avion. Totul despre Skiplagging, avantaje și riscuri

Trucul prin care poți cumpăra bilete ieftine de avion poartă numele de "Skiplagging", cunoscută și sub numele de "oraș ascuns" sau "bilet de aruncat". De câțiva ani buni, această practică a devenit tot mai populară, însă cine o folosește trebuie să știe și riscului ei.
Alina Costache
20 aug. 2023, 10:03
Trucul prin care poți cumpăra bilete ieftine de avion. Totul despre Skiplagging, avantaje și riscuri
Trucul prin care poți cumpăra bilete ieftine de avion

Trucul prin care poți cumpăra bilete ieftine de avion. Hackingul biletelor ieftine presupune cumpărarea unui bilet mai ieftin cu o escală în orașul în care doriți să călătoriți și apoi să nu prindeți al doilea zbor.

Trucul prin care poți cumpăra bilete ieftine de avion

Skiplagging este atunci când rezervați un zbor indirect care costă mai puțin decât un zbor direct și apoi nu luați legătura. Este o modalitate de a găsi un zbor fără escală, fără a plăti prețul pe care îl implică adesea aceste bilete.

Nu este ușor să găsiți singuri astfel de tarife, deși puteți folosi site-uri de comparare a prețurilor precum Kayak sau chiar Google Flights. Dar un site dedicat – Skiplagged – a fost înființat în 2013 pentru ca oamenii să caute aceste tarife ascunse pentru orașe.

Care sunt dezavantajele skiplagging-ului?

În ciuda tarifelor ieftine, există unele dezavantaje ale biletului de avion – cum ar fi faptul că nu puteți să vă înregistrați bagajele.

Biletul dumneavoastră este pentru destinația finală a călătoriei, ceea ce înseamnă că, dacă vă înregistrați bagajele, acolo vor ajunge. Unii hackeri de zbor experimentați recomandă chiar să călătoriți cu un rucsac mai mic decât un rucsac, din cauza riscului de a vi se cere să vă înregistrați bagajele pe un zbor aglomerat.

Utilizarea unui bilet dus-întors este, de asemenea, puțin probabil să funcționeze. Companiile aeriene sunt susceptibile de a anula porțiunea de întoarcere dacă observă ce ați făcut.

Călătorii care decid să facă skiplag ar trebui să rezerve întotdeauna bilete dus-întors, în acest fel călătoria de întoarcere nu va fi anulată dacă compania aeriană anulează biletul„, avertizează Edward Russell, reporter pentru companii aeriene la publicațiile din industrie Skift și Airlines Weekly.

Citește și: Bilete de avion ieftine. Unde poți zbura în vacanță în această toamnă cu doar 70 de lei

Există, de asemenea, posibilitatea ca orașul ascuns pe care îl vizați să nu fie chiar acolo unde ajungeți. Programarea, redirecționarea și logistica complicată fac parte integrantă din planificarea zborurilor.

Acest lucru înseamnă că orașul de legătură s-ar putea schimba, lăsându-vă cu un bilet care nu vă duce nici pe departe acolo unde doriți să ajungeți, potrivit Euronews Travel.

Companiile aeriene stabilesc prețul biletelor în funcție de piață și de concurență, nu neapărat în funcție de distanța zborului. De aceea, o călătorie scurtă este adesea mai scumpă decât una lungă„, explică Russell.

Un loc liber este, de asemenea, unul care ar fi putut fi vândut unui alt pasager plătitor. Companiile aeriene susțin că acest lucru înseamnă că pierd bani atunci când pasagerii nu își continuă drumul până la destinația finală.

Practic, toate companiile aeriene interzic în mod explicit skiplagging-ul în condițiile lor de serviciu, cu diferite grade de consecințe în cazul în care sunteți prins.

Acest lucru ar putea însemna orice, de la anularea beneficiilor de loialitate, cum ar fi punctele acumulate prin zboruri, până la interdicția de a mai călători cu un anumit transportator sau chiar procese.

Este legal skiplagging-ul?

În condițiile în care companiile aeriene sunt atât de împotriva acestei practici, poate vă întrebați dacă este legal să alegeți să plecați de la aeroport la destinația de escală. Răspunsul este, în linii mari, da, dar asta nu înseamnă că nu are consecințe.

Totuși, trebuie să vă asigurați că aveți vizele și cerințele de intrare corecte pentru țara pe care intenționați să o vizitați, la fel ca în cazul unui zbor direct. Au existat cazuri în care companiile aeriene au dat în judecată pasagerii, dar Russell spune că acestea sunt rare.

Practica, deși descurajată de companiile aeriene și interzisă în contractul de transport, este rareori împotriva legii. Călătorii ar trebui să se îngrijoreze mai mult de faptul că ar putea fi excluși de la o companie aeriană – lucru pe care companiile aeriene îl pot face – decât de a se confrunta cu acuzații penale„, mai explică Russell.

Spynews
Bacalaureat 2024. Subiectele la proba la alegere a profilului. Ce exerciții au avut de rezolvat candidații
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Subiecte biologie BAC 2024, ce le-a picat elevilor. Rezolvare și baremul de corectare pentru proba la alegere a profilului și specializării. Update
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Se suspendă automat permisul 30 zile. ORICINE poate reclama șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Ea este BOMBA care i-a spart casa milionarului român. E cea mai apetisantă AMANTĂ
DailyBusiness
Vești proaste pentru șoferi! Sunt anunțate noi scumpiri!
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Star Matinal. Bianca Drăgușanu, probleme la întoarcerea din vacanță! Prin ce experiență a fost nevoită să treacă vedeta: „A fost o peripeție” / VIDEO
Spynews
Cine este Mahmut Orhan. Povestea celebrului DJ turc
Evz.ro
Situație incredibilă. O tânără și-a dat părinții în judecată. Vaccinul, banii și „traumele”
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Invazie de alge la malul Mării Negre! În ce zonă a litoralului se manifestă acest fenomen și cum îl resimt turiștii
Capital.ro
Decizie pentru toți cei cu buletin de identitate. Nu se acceptă în România. Lege fără excepții
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Doi morți în Zaporojie în urma bombardamentelor rusești
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al României! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?