Trucul prin care poți scăpa de grăsimea abdominală. Foarte multe persoane obişnuiesc să sară peste micul dejun şi cred că în acest mod pot să piardă mai ușor în greutate, dar în realitate nu obţin rezultatul dorit.
Citește și: Planta care face grăsimea de pe abdomen să dispară. Previne cancerul și menține pielea tânără
Nutriţioniştii atrag atenţia că trebuie să combini în mod inteligent diverse alimente în special la mic dejun, care asigură aportul caloric necesar consumului energfetic de pe parcursul întregii zile.
Pâine prăjită cu avocado și ou
Jurnalul Internațional de Cercetare a Mediului și Sănătate Publică a realizat un studiu prin care se arată că alăturarea ouălor cu un aliment bogat în fibre poate să creeze o senzație mai are de sațietate, așadar nu vei simți nevoia să mănânci din nou prea curând.
„Fibrele, proteinele și grăsimile sănătoase din această masă vă vor menține sătul mai mult timp, ceea ce va preveni supraalimentarea și creșterile rapide ale glucozei”, susține un specialist în nutriție.
Salată de fructe
O altă variantă bună pentru micul dejun este salata de fructe. Combină o varietate de fructe precum kiwi, grapefruit, banane și fructe de pădure pentru a crea un amestec de salată de fructe care oferă o serie de vitamine, fibre și antioxidanți.
Omletă cu legume
Ouăle sunt o sursă uimitoare de proteine și mulți dieteticieni sugerează să folosești ouă pentru a face o omletă, astfel încât să poți împacheta o mulțime de alte ingrediente bogate în nutrienți.
„Omleta plină cu legume este o opțiune grozavă de mic dejun pentru pierderea în greutate și beneficiile anti-îmbătrânire. Sunt încărcate cu grăsimi sănătoase și produse bogate în antioxidanți care vor lupta direct împotriva inflamației, au un conținut scăzut de calorii pentru pierderea în greutate și sunt bogate în nutrienți care lupta împotriva îmbătrânirii”, spune un specialist în nutriție.
Cereale integrale
Dacă te confrunți cu probleme de constipație sau un tranzit leneș, alege cerealele integrale pentru micul dejun. Poți încerca o porție de clătite cu ovăz și banane, toasturile cu avocado, fructe și miere. Alte alimente care vă ajută să scăpaţi de grăsimea abdominală sunt: spanacul, salata verde, varza, migdalele şi nucile, peştele gras şi carnea de curcan.
Este dovedit faptul că moștenirea genetică este un factor de risc pentru obezitate și pentru cât de ușor sau de greu reușești să slăbești. Acest lucru nu înseamnă că nu poți face nimic pentru a lupta împotriva grăsimii abdominale. Dacă te străduiești să găsești un echilibru între alimentație și sport, între caloriile consumate și cele arse, poți slăbi și te poți menține în ciuda istoricului familial.
Nu în ultimul rând, nu trebuie să stai cu ochii pe cântar! Pentru a vedea dacă ai făcut progrese în eliminarea grăsimii de pe burtă, măsoară-te la anumite intervale cu un centimetru sau probează acei pantaloni pe care nu îi mai puteai închide.