Trucuri ca să ai parte de costuri decente atunci când mergi în vacanță cu copiii. Trei aspecte importante la care trebuie să fii atent când îți planifici vacanța

Turismul este unul dintre sectoarele de activitate în care prețurile au explodat în ultimii ani. Și cum în concedii mergi, de regulă, cu familia, asta însemnând 3-4 persoane minimum, costurile pot ajunge de-a dreptul fantasmagorice.
Irina Dumitrescu
14 ian. 2025, 10:24
Trucuri ca să ai parte de costuri decente atunci când mergi în vacanță cu copiii. Trei aspecte importante la care trebuie să fii atent când îți planifici vacanța

O vacanță cu copiii, de o săptămână sau două, îți poate face o gaură serioasă în buget dacă nu cunoști câteva trucuri prin care să mai economisești câțiva lei. Orice deplasare în scop turistic, fie în țară, sau peste hotare, presupune două componente: drumul până acolo și cazarea. Biletele de avion sunt scumpe, cazările la fel.

O familie cu trei copii și-a exprimat indignarea, pe un grup de călătorii, că pentru a merge, în vacanță, în destinații precum Spania, Italia, Franța, Croația, trebuie „să-ți vinzi un rinichi”, scrie adevarul.ro. Problema acestei familii este, în principal, următoarea: ei sunt 5 membri, dintre care un copilaș de 3 ani, care oricum ar fi dormit în pat cu părinții, deci nu ar necesita un pat suplimentar. Dacă părinții selectează, pe platforma de cazări, 5 persoane, costul cazării devine exorbitant. Dacă copilașul de 3 ani nu este trecut ca a cincea persoană, pentru patru persoane costul este decent.

Orice locație pun (Spania, Italia, Franța, Croația cele cu care putem merge cu mașina) doar cazarea ne costă pt 9 nopți aproximativ 2000 euro… Și am căutat… (Booking, Airbnb,diverse site-uri, direct la unii proprietari…). Cu avionul e scump… 5 bilete, deci e exclus… (destinații cum e Grecia, Turcia, pe insule…). Dacă selectez 2 adulți și 2 copii e jumătate prețul la tot ce am căutat. Cum pun un bebe de 3 ani… Cum prețul se dublează!”, se plânge bărbatul pe respectivul grup de călătorii.

Trucuri ca să ai parte de costuri decente atunci când mergi în vacanță cu copiii

Internauții le-au sărit în ajutor cu tot felul de sfaturi, astfel încât familia să nu ajungă să dea o avere pe o vacanță de câteva zile.

Utilizatoarea Ramona a venit cu un pont pentru rezervările prin Booking: „Am pățit și noi așa daca puneam copilul, care acum are 2 ani și 4 luni. Procedați așa: verificați în politica proprietății până la ce vârstă acceptă gratuit copilul, iar dacă se încadrează nu îl puneți la rezervare. După ce rezervați pentru restul 4, dați mesaj și spuneți că aveți și un copil de 3 ani care doarme cu dvs. Ei vor accepta fără probleme. Am făcut așa la orice cazare. Chiar și când luam prin agenție doamna proceda la fel, căci dacă punea copilul (care avea și sub 1 an pe atunci) îi dădea la căutare numai camere triple sau apartamente”.

Citeste si Încă o ZI LIBERĂ pentru bugetari în 2025. Guvernul a mărit numărul zilelor nelucrătoare. Apare o nouă minivacanță

Aceeași recomandare o are și Raluca.

Luați cazare ptr 2 adulți 2 copii. Cel mic oricum doarme cu voi. Vedeți când ajungeți acolo dacă trebuie să mai achitați ceva în plus. Pe site-uri de obicei copii sunt luați că și persoane, nu contează varsta. În Sicilia cred că o să găsiți apartamente la preturi încă decente”, îi sfătuiește Raluca.

Și Nico le recomandă să selecteze pe platforma de rezervări numărul persoanelor ca fiind 4 în loc de 5. În plus, aceasta le recomandă să călătorească în extrasezon, adică iunie sau septembrie, atunci când prețurile la servicii sunt semnificativ mai mici decât în sezon.

Poți încercă să faci simularea într-o perioadă cu prețuri omenești de ex iunie, evident că daca pui iulie sau august prețurile sunt mult mai mari…pe airbnb ai încercat apartament? Mai e varianta și agenție dar tot așa să căutați apartament…iar la căutări poți pune 2 adulți și 2 copii, al 3lea îl excluzi și doar îi scrii gazdei ulterior că nu are nevoie de pat suplimentar (sunt apartamente care au pus limita 4 pers deși teoretic pot acomoda și 5 dacă cel mic doarme cu voi sau aveți propriul pătuț de călătorie).

Dar Italia și Spania sunt scumpe la cazari, cred că șanse ai mai degrabă în Croația, Grecia iar variante mai ieftine ar fi Bulgaria, Albania, Muntenegru (deși și aici s-au cam scumpit)”, spune Nicol.

Citeste si Cei mai ghinionişti angajaţi! Au beneficiat de tichete de masă şi vouchere de vacanţă timp de doar două săptămâni. Câţi bani pierd

Ca și cei trei utilizatori de mai sus, și utilizatoarea Diana insistă pentru selectarea a 4 persoane în loc de 5 atunci când rezervă cazarea, dar și pe faptul că prețurile sunt mai mici în extrasezon. Totodată, Diana le recomandă și o altă destinție decât cele menționate de ei – Albania, o destinație „cu plaje frumoase și preturi bune„.

Diana sugerează cautare de apartamente, nu hoteluri: „pe lângă faptul că e mai ușor de călătorit cu copiii într-un apartament, te salvează de niște costuri. Căci la hoteluri mie îmi baga obligatoriu 2 camere la 2 adulți plus copil de 4 ani . Și eventual căutați doar 2 adulți + 2 copii, cum spuneau mai multe persoane mai sus. Și mergeți în extrasezon, iunie sau septembrie. Nu am fost, dar am auzit numai lucruri bune despre Albania, are plaje frumoase și preturi bune. Din păcate s-a și scumpit totul în turism, nu erau preturile astea acum câțiva ani”.

Un alt utilizator îi sfătuiește să aleagă destinații unde se poate ajunge cu mașina, prețurile la avion fiind extrem de mari.

Costul total al vacanței are 2 componente: biletele de avion și cazarea. Cred că în cazul Dv. costul final ridicat al vacanței este cauzat de faptul că trebuie să cumpărați 4 bilete de avion unde nu există reduceri pentru copii. Pentru a diminua costurile, poate ar trebui să mergeți undeva cu mașina. De exemplu, Bulgaria, Grecia, Croația, etc”, le recomandă Alex.

 

 

DailyBusiness
Tanczos Barna trage semnalul de alarmă. Fondul de rezervă, inexistent în forma sa anterioară!
Spynews
Român, condamnat la închisoare pe viață în Statele Unite ale Americii! Ce a fost în stare să facă
Bzi.ro
Sânziana Negru a fost reținută pe un aeroport din Arabia Saudită! Ce a putut să pățească influencerița
Fanatik.ro
Care este temperatura optimă pe care trebuie s-o ai în casă când e ger. La ce valoare trebuie să setezi centrala
Capital.ro
Călin Georgescu NU mai poate ascunde. Cine îl conduce din umbră: Pompează bani serioși
Playtech.ro
Primeşti amendă dacă nu îţi cureţi maşina de zăpadă, înainte de a pleca la drum. Câţi bani scoţi din buzunar
DailyBusiness
Dan Șucu, pe punctul de a pierde clubul italian Genoa. Cum a ajuns omul de afaceri în fața unui dezastru financiar
Adevarul
Negocierile de la Riad. Trump și Putin vor să scape de Zelenski?
wowbiz.ro
Tragedie în lumea mondenă! Vedeta TV a murit la 33 de ani, după ce a lăsat un mesaj de adio cutremurător. Era însărcinată cu al doilea copil. Angy Morad: „Mor, iertați-mă”
Spynews
Ce dar divin a primit Deea Maxer. Artista a spus dacă este sau nu într-o relație în prezent
Spynews
Rețetă de pâine fără făină! Cum o poți prepara rapid în casă. A devenit virală pe internet
Evz.ro
Numerele și ziua norocoasă pentru această zodie. Mulți nativi au premoniții
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Cristi Borcea, pe lista de cuceriri a lui Laurette! „Se supără soția lui”
kanald.ro
Panică pe Aeroportul din Cluj-Napoca! A fost activat Planul Roșu de Intervenție la un avion cu 221 de pasageri
Cancan.ro
BREAKING | Ipoteza morții artistului român care s-a stins subit în Aeroportul Otopeni. Ultimul lui mesaj
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Asociația de proprietari NU te poate sancționa. Lege iarna pentru proprietarii și chiriașii din apartamente
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Raluca Zenga, absolut spectaculoasă. Cum arată la 5 ani de la divorțul de Walter
stirilekanald.ro
Mamele din România care primesc 700 de lei pe lună de la stat. Ce documente sunt necesare pentru bursă
substantial.ro
Dronele și vulnerabilitatea stadioanelor: o preocupare majoră pentru NFL
MediaFlux
Planul SECRET al lui TRUMP. E o CAPCANĂ periculoasă
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Musk, Soroș și Georgescu: doi giganți și un pitic obraznic