1. Straturi. Dacă te îmbraci în starturi o să păstrezi căldura pentru mai mult timp. Primul strat trebuie să fie format din maiou, șosete de lână lungi, care nu permit căldurii să se piardă. Un strat extern din fâș care acționează împotriva vântului și a apei te protejează de asemenea, scrie doctorulzilei.ro.
2. Provizii alimentare. Dacă ești bine hrănit, adică consumi mai multe calorii decât arzi, înseamnă că organismul tău va reacționa la temperaturile scăzute mult mai bine. Este foarte important să fii foarte bine hrănit când petreci mult timp afară, de asemenea este important să ai un nivel optim de glucoză în sânge pentru ca organismul să producă energia vitală pentru a face față frigului. Hidratarea este cheia, deoarece este mult mai bine dacă alimentele și lichidele sunt la un nivel optim.
3. Obișnuința. Poți să te acomodezi cu orice tip de climat. Oamenii care petrec mult timp afară se acomodează și nu mai simt frigul atât de rău. Dacă obișnuiești să practici exerciții fizice regulat, atunci poți face față cu brio frigului.
4. Fii pregătit tot timpul. Urmărește starea vremii și nu ieșii afară decât dacă este urgent, fii pregătit cu alimente bogat calorice și un set în plus de haine uscate. Conform, National Oceanic and Atmospheric Administration, 25% din dezastrele iernii se întâmplă când oamenii sunt prinși nepregătiți de furtună.