Trucuri ca să îți găsești bilete de avion ieftine. În ce zile și la ce ore le cumperi la preţ redus

Cei mai mulţi oameni au observat de-a lungul timpului că prețul biletelor de avion se schimbă destul de repede. Există anumite zile în care se pot face economii majore!
Filip Stan
19 iun. 2022, 10:08
Trucuri ca să îți găsești bilete de avion ieftine. În ce zile și la ce ore le cumperi la preţ redus
În ce zile și la ce ore iei bilete de avion mai ieftine

Trucuri ca să îți găsești bilete de avion ieftine. Vacanțele nu trebuie să te ardă la buzunar, ci trebuie doar să știi cum poți să devii un călător smart. Companiile aeriene fac prețurile în funcție de proprii algoritmi interni, pe care noi doar îi putem ghici: cât de cerută este destinația respectivă, dacă este sau nu sezon, dacă este sau nu vreun meci de fotbal, câte locuri au mai rămas neocupate spre Londra, Paris sau Dubai, dar și de cererea de pe piață. Sunt însă mici trucuri la care putem să apelăm atunci când căutam să ne rezervăm o vacanță în străinătate.

Cele mai bune zile şi pentru a rezerva bilete de avion. Cele mai ieftine ore pentru a zbura

Potrivit Zbor Direct, prețurile zborurilor nu sunt diferite dacă rezervarea este făcută la începutul săptămânii sau sfârșitul ei. Cele mai bune zile pentru a rezerva zboruri sunt, în esență, opusul celor mai bune zile pentru a zbura. Astfel, după o analiză a celor mai ieftine bilete pe ruta București-Londra, ziua de marți este una mai puțin solicitată, motiv pentru care tarifele sunt mult mai mici.

Cum să reduci factura la energia electrică. Cele mai tari trucuri ca să scazi consumul frigiderului

Legat de cele mai ieftine ore de zbor, totul ține de ofertă și cerere: la fel cum tendințele pe care le vedem în zilele cele mai ieftine, orele din zi tind să fie mai scumpe. Mulți turiști doresc să zboare după-amiaza târziu după ziua de lucru și să se întoarcă acasă la mijlocul dimineții fără a fi nevoie să se trezească devreme. Zborurile la mijlocul dimineții și la începutul serii sunt adesea mai scumpe, deși această tendință nu este la fel de întărită ca cele mai ieftine zile pentru a zbura. Prin urmare, zborurile dimineața devreme, la prânz sau noaptea târziu pot fi adesea cel mai ieftin moment pentru a zbura!

10 trucuri utile ca să îți găsești bilete de avion ieftine

1. Abonează-te la noutățile tuturor companiilor aeriene care te interesează. Dă like paginilor de Facebook și de Instagram, ca să fii primul care află ofertele lor promoționale. Asigură-te că ai o rezervă de minim 500 de lei pe card, ca să îți poți cumpăra pe loc biletul!

2. Uită-te dimineața și seara măcar o oră pe siteurile marilor companii aeriene și ale celor low-cost. Multe dintre prețurile mici de avion nu sunt anunțate și nu pot fi găsite nici pe motoarele de căutare tot timpul.

Secretele maşinii de spălat. Când este mai ieftin să speli rufele, momentul când se consumă cel mai puţin curent

3. Evită lunile august și decembrie și marile sărbători, când mulți români din diaspora se întorc acasă, iar prețurile explodează. Cele mai bune perioade în care puteți călători cu bani puțini sunt lunile februarie, mai și noiembrie.

4. Există mai multe site-uri care scanează toate companiile aeriene și te ajută să găsești cel mai ieftin bilet. Îți compară, practic, toate ofertele pentru destinația aleasă de tine. Cel mai popular este Momondo, dar mai puteți încerca și Kayac, Expedia, Opodo, Vola sau Skyscanner.

5. Dacă alegeți o destinație aproape de România și nu stați multe zile, atunci optați doar pentru un bagaj de mână. De multe ori, bagajul de cală ajunge să coste cât un bilet de avion.

6. Luați biletul de avion cu cel puțin două luni înainte. Economia este substanțială. Nu lăsați pe ultima sută de metri și asta pentru că principiul „last-minute” nu funcționează tot timpul la companiile aeriene.

Cum să reduci consumul de benzină. Trucurile pe care orice conducător auto ar trebui să le cunoască

7. Când vrei să pleci într-un city-break, în week-end, asigură-te că poți să îți iei măcar o zi liberă în plus de la serviciu. Cele mai scumpe zile de plecare sunt vineri și sâmbătă. Așa că, dacă vei pleca joi sau într-o altă zi din săptămână, poți economisi ceva bani.

8. Când căutați pe Google, este indicat să căutați în modul incognito, ca nu cumva să vă treziți că azi ați obținut un preț, iar mâine este dublu. Prețurile explodează în secunda în care te-au văzut că ai dat click spre o anumită destinație!

9. Zborurile directe sunt mai scumpe decât cele cu escală. Dacă mai ai o escală sau două, costul biletului de avion poate scădea simțitor.

10. Toate companiile vor să te fidelizeze. Companiile de linie îți oferă puncte la fiecare zbor, care aduc reduceri ulterior. Cele low-cost îți dau posibilitatea să îți cumperi carduri de fidelitate și astfel și bilete de avion mai ieftine!

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
De ce te mușcă țânțarii, de fapt. Motivul pentru care unele persoane nu sunt afectate, deși stau lângă tine
Capital.ro
Limitele de viteză sunt reduse. Regulile pe care trebuie să le respecte toți șoferii
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Telefoanele care au omorât concurența. Nimeni nu mai cumpără altceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Proprietarii de apartamente sunt obligați. Trebuie să plătească. Se anunță asociația de proprietari
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Punkiști din toată Germania protestează în insula Sylt împotriva elitismului și extremei drepte
MediaFlux
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!