TRUCURI ca să nu te mai roadă pantofii noi

Încălţările noi sunt o corvoadă. Întotdeauna, la prima purtare, încep să te roadă. Iată ce trebuie să ştii pentru a scăpa de această problemă.
Ionela Marcu
17 aug. 2015, 18:04
TRUCURI ca să nu te mai roadă pantofii noi

Evită pantofii ori sandalele care au curelușe și catarame. Acestea solicit mult pielea cu care intră în contact și o aspresc. Poartă încălțăminte care iau forma piciorului, din materiale ușoare și care permit pielii să transpire, scrie observator.tv.

Dacă nu te simți confortabil să porți anumite tocuri, evită încălțările care au astfel de tocuri, chiar dacă sunt la modă, ori sunt sandale în loc de pantofi și te gândești că poate nu vei mai avea probleme.

Poartă-i cu șosete încălzite

Dacă ți-ai luat pantofi noi și sunt prea strâmți, deci știi că îți vor cauza neplăceri, poartă-i înainte prin casă. Pune-ți în picioare o pereche de șosete mai groase, încălzite înainte cu fierul de călcat. Căldura va încălzi pielea pantofului și o va face să se lase mai ușor.
Picioare mereu uscate

De multe ori faci bășici pentru că picioarele tale transpiră, iar pielea umedă se freacă de interiorul pantofului. Ca să nu mai transpiri, pudrează-ți picioarele cu amidon de porumb înainte să te încalți, astfel nu vor mai transpira la fel de mult.

Deodorant stick sau vaselină

Dacă știi că cei mai mulți pantofi te rod într-un anumit loc – deasupra călcâiului sau la degete, de exemplu – aplică puțină vaselină (petroleum jelly, cea pentru piele) sau deodorant stick pe zona aceea. Astfel, se creează un fel de barieră care îți va proteja pielea mai bine.

Medicul american pediatru Nick Romansky are câteva îndrumări de care să ții cont când ai răni și trebui să aplici plasturi.

Sunt trei cauze care pot determina apariția umezelii: pentru că nu porți șosete potrivite, pentru că porți aceeași încălțăminte o perioadă mai mare de timp și pentru că transpiri în exces.

Mulți dintre noi credem că dacă purtăm șosete din bumbac, e perfect, însă varianta ideală este să încălțăm șosete care au în amestec bumbac și acril. Bumbacul absoarbe umezeala, iar acrilul o îndepărtează.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Alina Bădic anunță o săptămână de vis pentru aceste zodii. Schimbări benefice, dar și răsturnări de situație pentru ele
Capital.ro
Mașinile au interzis! Amenda este de 10.000 de lei. E lege în România
Playtech.ro
Ce analize poți face gratuit dacă nu ai asigurare de sănătate. Investigațiile medicale pe care toți românii ar trebui să le facă
DailyBusiness
Lovitură pentru români! Premierul confirmă: PREȚURILE EXPLODEAZĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cea mai ieftină stațiune de pe litoralul românesc. Turiștii dau năvală
Ego.ro
Mădălina Ghenea a ieșit la masă alături de un actor de la Hollywood. Cum a fost surprinsă românca în compania starului american
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
A început programul național FIV 2024: Sprijinul financiar oferit de Ministerul Familiei și documentele necesare pentru înscriere
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
ANM a emis coduri galbene de vânt puternic și caniculă în mai multe județe
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!