Așteaptă cel puțin 3 ani, înainte să spui „Da!”
Trei este numărul magic, potrivit unui studiu efectuat în 2014 de oamenii de știință de la Universitatea Emory. Cercetările arată că pentru cuplurile care au cel puțin câțiva ani de relație cresc șansele de a rămâne împreună după nuntă. Dar nu aștepta nici prea mult.
O cercetare din iulie 2015 de la Universitatea din Utah concluzionează că, pentru persoanele care se angajează într-o relație serioasă după ce au împlinit 32 de ani, riscul de a divorța crește cu 5% pentru fiecare an în plus. Deci, la 40 de ani, pericolul este cu 40% mai mare.
Nu te căsători înainte de 23 de ani
Un studiu din 2014 arată că persoanele care au făcut primul mare angajament între 18 și 20 au avut o rată de divorț cu 60% mai ridicată decât persoanele căsătorite după ce au împlinit 23 de ani.
Găsește pe cineva apropiat vârstei tale
Cu cât este mai mare diferența de vârstă dintre soți, cu atât mai probabil vor divorța la un moment dat, spun specialiștii.
Citeşte şi 10 lucruri pe care nu ţi le spune nimeni despre cum e să fii căsătorit
Nu arunca banii pe o nuntă scumpă
Oamenii de știință susțin că familiile care dau peste 20.000 de dolari sau mai mult pe o ceremonie riscă mai mult să divorțeze. La pol opus, cei care dau sub 5.000 de dolari au cu 18% mai mari șanse să aibă o căsnicie trainică.
Găsește-ți un băiat liniștit
Nu degeaba mama ta ți-a spus tot timpul să găsești pe cineva liniștit. Potrivit unei cercetări realizate de oamenii de știință de la Universitatea din Chicago arată că o personalitate agreabilă și o stare bună de sănătate sunt calități cruciale pentru longevitatea unui cuplu. În mod ciudat, aceleași trăsături ale soților nu garantează lipsa conflictelor conjugale.
Uniți-vă destinele în fața Domnului
Cuplurile care își unesc destinele în fața Domnului au mai mari șanse să evite divorțul. Dar există un avertisment: creștinii evanghelici au o rată a divorțurilor mai mare decât media, potrivit unui studiu din 2014 de la Universitatea Baylor.
Învățați să comunicați
Cele mai multe probleme conjugale pot fi rezolvate prin comunicare deschisă. Atunci când ambii soți sunt dispuși să dea drept la replică partenerului, șansele ca o discuție să degenereze scad foarte mult.
Împărțiți treburile casnice în mod egal
Soții care își asumă în mod echitabil responsabilitățile gospodăriei au o viață sexuală mai bună, potrivit unui studiu publicat în octombrie 2015 în Journal of Family Psychology. O viața sexuală mai bună duce la o viață de cuplu liniștită.