Trucuri de înfrumuseţare de la specialişti

Profesioniștii în domeniu dețin secrete ascunse ce țin de îngrijirea pielii, părului, unghiilor, ochilor. Noi le-am aflat și te sfătuim să le încerci și tu.
Romania TV
19 dec. 2016, 10:53
Trucuri de înfrumuseţare de la specialişti

Îngrijirea corectă a părului vopsit

În lunile reci, Arabella Zadic, stilistă System Professional, le sfătuiește pe femeile care vor să-și schimbe culoarea părului să opteze pentru „șatenuri arămii, blonduri și auriuri”. Ea mai spune și că „un păr scurt va rima cu o culoare mai radicală, mai îndrăzneață, pe când o coafură clasică va fi mai bine încadrată de o culoare mai calmă”.

Odate vopsite, șuvițele își schimbă complet structura și au nevoi diferite față de cele ale unui păr netratat chimic. După șamponare, este indicat să folosești un balsam sau o mască de păr. Arabella Saulig, trainer la The Studio Wella Professionals, spune că: „balsamul este recomandat persoanelor care se spală pe păr mai des (1-3 zile) sau au un fir mai subțire, iar masca e bine să fie folosită de femeile cu firul mai gros și uscat sau care au un ritm de spălare de până la 5 zile”.

Cum alegi bretonul potrivit pentru forma feței tale

Vrei o schimbare, însă nu una care să presupună tăierea părului ori vopsirea lui? Ce zici de breton? El pune în valoarea forma feței și se potrivește oricărei tipologii. Pentru fața pătrată, Dudu Cumpăt, stilist în echipa Londa Professional, recomandă „un breton lung, pentru rotunjirea feței. Pentru a îmblânzi trăsăturile, optează pentru unul filat.

Dacă ai fața ovală, alege orice tip de breton, iar în cazul în care ai fața în formă de inimă, mizează pe unul într-o parte, dar tuns într-o linie cât mai rotundă. În cazul persoanelor cu fața rotundă, potrivit este un breton care să lungească puțin linia feței, fie filat într-o parte, fie tăiat foarte scurt”.

Pont

Dacă părul este foarte subțire, sfatul stiliștilor este ca bretonul să fie uscat cu o perie rotundă, astfel încât șuvițele să nu mai cadă direct pe frunte.

Citeşte şi  Trucuri de la Mama Natură pentru o frumuseţe ca la Hollywood

Cu ce îți hidratezi cuticulele

Cuticula are un rol important atât pentru sănătatea unghiilor, cât și pentru aspectul manichiurii. „Aceasta împiedică bacteriile să intre în contact cu baza unghiei, protejându-ne astfel de posibile infecții. Pentru a le păstra intacte, dar și pentru a ne bucura de o manichiură îngrijită, trebuie să evităm tăierea lor și să le hidratăm cu o cremă bogată în vitamine și antioxidanți. După aplicare, pe măsură ce este masată, aceasta stimulează circulația, hrănește și catifelează”, explică Adina Cepoi.

Pentru ca unghiile să nu se crape

Când îți pilești unghiile, ai grijă ca mișcările să fie într-o singură direcție și să înceapă din mijloc spre exterior. Astfel, ele nu se exfoliază și nici nu se crapă. „Unghiile trebuie tăiate o dată pe lună pentru a le stimula creșterea. Indicat este să nu folosești forfecuța, ci un cleștișor de unghii. După asta, pilește unghiile cu mișcări delicate, în unghi de 45 de grade, mișcând pila în jurul unghiei ca o vioară, din lateral către centru și înapoi”, recomandă Adina Cepoi.

Așa folosești corect tușul de ochi

Când vrei să folosești tușul lichid de ochi, ține cont de sfaturile date de specialiști. „Agită bine produsul înainte de aplicare. Pentru o linie precisă, se trasează, prin tapotare, linii succesive și mici, de la colțul extern spre jumătatea ochiului și apoi de la colțul intern spre centrul pupilei. Este recomandabil să nu-l folosești pe partea umedă a ochilor și să ții pensula ușor oblic, perpendicular pe ochi (nu se utilizează vârful drept pe ochi)”, recomandă Nisa Duman make-up artist.

Cu ce acoperi imperfecțiunile tenului

Prietenul cel mai bun al unei femei când vine vorba de acoperirea urmelor lăsate de acnee sau petele este corectorul. Întrucât el se găsește într-o varietate de nuanțe și texturi, trebuie ales în funcție de necesitățile tenului. „Dacă ai un ten acneic sau cuperozic, alege un corector verde. Pentru pielea ternă sau care are pete maronii, optează pentru o nuanță portocalie, aplicând produsul pe zonele cu probleme. În cazul tenului matur, textura corectorului trebuie să fie fluidă. Aplică produsul pe dosul palmei și așteaptă câteva minute. Acesta, în contact cu căldura mâinii, va deveni mai cremos și astfel aplicarea va fi mult mai facilă”, explică Nisa Duman.

Cum scapi de petele pigmentare

Expunerea prelungită la soare, fără protecție solară, precum și dereglările hormonale sunt cele mai frecvente cauze ale apariției petelor pigmentare pe pomeți, frunte și decolteu. Cum le estompezi? Ne spune Nicoleta Ion, trainer Repêchage România: „Dacă toamna, după expunerea la soare, observăm pete în zona feței sau a decolteului, cele mai bune tratamente de estompare a acestora sunt cele cu AHA (alfahidroxiacizi). Acestea exfoliază pielea în profunzime, înlătură celulele moarte de la suprafaţă şi grăbesc regenerarea celulară. În felul acesta, petele se dispar şi tenul se uniformizează”.

Pentru îngrijirea pielii în sezonul rece

Din cauza fluctuațiilor de temperatură, a vântului și a frigului, pielea are nevoie de îngrijire specială. Pentru asta, aplică de fiecare dată după ce ieși de la duș o cremă de corp hidratantă. „În general, toate produsele de curăţare au tendinţa de a deshidrata. De aceea, pentru o piele hidratată după duș, pasul cel mai important este folosirea unei loţiuni de corp. Aceasta furnizează pielii ingrediente care o menţin catifelată şi tânără pentru mai mult timp”, completează Nicoleta Ion.

Află ce tratamente de înfrumusețare se pot face cu ulei de migdale 

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Regatul puțin cunoscut de la malurile Mării Negre. Nu multă lume îi știe povestea
Capital.ro
TAXA pe care șoferii sunt obligați să o plătească. Lovitură pentru românii până în 30 de ani
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
BEM APĂ OTRĂVITĂ! Lista localităților din România cu apă contaminată
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Mulți șoferi fac un gest periculos. E inutil și are legătură cu radarul
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
MISTER ELUCIDAT! Al cui este al doilea ADN găsit sub unghiile dentistei din Brăila. Dosarul devine mai solid acum
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Motivul halucinant pentru care o tânără din Călărași ar fi fost aruncată pe geam de iubit. Tânăra a căzut de la etajul trei
Capital.ro
Noul ordin de la Guvern. Legea se schimbă în toată România: Nu va exista toleranță
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Căldura extremă este responsabilă pentru peste 175.000 de decese anual în Europa
MediaFlux
Se PERMIT DROGURILE la volan! Prag pentru CONSUMUL de droguri, ca la ALCOOL
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?