Trucuri de înfrumuseţare de la specialişti

Profesioniștii în domeniu dețin secrete ascunse ce țin de îngrijirea pielii, părului, unghiilor, ochilor. Noi le-am aflat și te sfătuim să le încerci și tu.
Romania TV
19 dec. 2016, 10:53
Trucuri de înfrumuseţare de la specialişti

Îngrijirea corectă a părului vopsit

În lunile reci, Arabella Zadic, stilistă System Professional, le sfătuiește pe femeile care vor să-și schimbe culoarea părului să opteze pentru „șatenuri arămii, blonduri și auriuri”. Ea mai spune și că „un păr scurt va rima cu o culoare mai radicală, mai îndrăzneață, pe când o coafură clasică va fi mai bine încadrată de o culoare mai calmă”.

Odate vopsite, șuvițele își schimbă complet structura și au nevoi diferite față de cele ale unui păr netratat chimic. După șamponare, este indicat să folosești un balsam sau o mască de păr. Arabella Saulig, trainer la The Studio Wella Professionals, spune că: „balsamul este recomandat persoanelor care se spală pe păr mai des (1-3 zile) sau au un fir mai subțire, iar masca e bine să fie folosită de femeile cu firul mai gros și uscat sau care au un ritm de spălare de până la 5 zile”.

Cum alegi bretonul potrivit pentru forma feței tale

Vrei o schimbare, însă nu una care să presupună tăierea părului ori vopsirea lui? Ce zici de breton? El pune în valoarea forma feței și se potrivește oricărei tipologii. Pentru fața pătrată, Dudu Cumpăt, stilist în echipa Londa Professional, recomandă „un breton lung, pentru rotunjirea feței. Pentru a îmblânzi trăsăturile, optează pentru unul filat.

Dacă ai fața ovală, alege orice tip de breton, iar în cazul în care ai fața în formă de inimă, mizează pe unul într-o parte, dar tuns într-o linie cât mai rotundă. În cazul persoanelor cu fața rotundă, potrivit este un breton care să lungească puțin linia feței, fie filat într-o parte, fie tăiat foarte scurt”.

Pont

Dacă părul este foarte subțire, sfatul stiliștilor este ca bretonul să fie uscat cu o perie rotundă, astfel încât șuvițele să nu mai cadă direct pe frunte.

Citeşte şi  Trucuri de la Mama Natură pentru o frumuseţe ca la Hollywood

Cu ce îți hidratezi cuticulele

Cuticula are un rol important atât pentru sănătatea unghiilor, cât și pentru aspectul manichiurii. „Aceasta împiedică bacteriile să intre în contact cu baza unghiei, protejându-ne astfel de posibile infecții. Pentru a le păstra intacte, dar și pentru a ne bucura de o manichiură îngrijită, trebuie să evităm tăierea lor și să le hidratăm cu o cremă bogată în vitamine și antioxidanți. După aplicare, pe măsură ce este masată, aceasta stimulează circulația, hrănește și catifelează”, explică Adina Cepoi.

Pentru ca unghiile să nu se crape

Când îți pilești unghiile, ai grijă ca mișcările să fie într-o singură direcție și să înceapă din mijloc spre exterior. Astfel, ele nu se exfoliază și nici nu se crapă. „Unghiile trebuie tăiate o dată pe lună pentru a le stimula creșterea. Indicat este să nu folosești forfecuța, ci un cleștișor de unghii. După asta, pilește unghiile cu mișcări delicate, în unghi de 45 de grade, mișcând pila în jurul unghiei ca o vioară, din lateral către centru și înapoi”, recomandă Adina Cepoi.

Așa folosești corect tușul de ochi

Când vrei să folosești tușul lichid de ochi, ține cont de sfaturile date de specialiști. „Agită bine produsul înainte de aplicare. Pentru o linie precisă, se trasează, prin tapotare, linii succesive și mici, de la colțul extern spre jumătatea ochiului și apoi de la colțul intern spre centrul pupilei. Este recomandabil să nu-l folosești pe partea umedă a ochilor și să ții pensula ușor oblic, perpendicular pe ochi (nu se utilizează vârful drept pe ochi)”, recomandă Nisa Duman make-up artist.

Cu ce acoperi imperfecțiunile tenului

Prietenul cel mai bun al unei femei când vine vorba de acoperirea urmelor lăsate de acnee sau petele este corectorul. Întrucât el se găsește într-o varietate de nuanțe și texturi, trebuie ales în funcție de necesitățile tenului. „Dacă ai un ten acneic sau cuperozic, alege un corector verde. Pentru pielea ternă sau care are pete maronii, optează pentru o nuanță portocalie, aplicând produsul pe zonele cu probleme. În cazul tenului matur, textura corectorului trebuie să fie fluidă. Aplică produsul pe dosul palmei și așteaptă câteva minute. Acesta, în contact cu căldura mâinii, va deveni mai cremos și astfel aplicarea va fi mult mai facilă”, explică Nisa Duman.

Cum scapi de petele pigmentare

Expunerea prelungită la soare, fără protecție solară, precum și dereglările hormonale sunt cele mai frecvente cauze ale apariției petelor pigmentare pe pomeți, frunte și decolteu. Cum le estompezi? Ne spune Nicoleta Ion, trainer Repêchage România: „Dacă toamna, după expunerea la soare, observăm pete în zona feței sau a decolteului, cele mai bune tratamente de estompare a acestora sunt cele cu AHA (alfahidroxiacizi). Acestea exfoliază pielea în profunzime, înlătură celulele moarte de la suprafaţă şi grăbesc regenerarea celulară. În felul acesta, petele se dispar şi tenul se uniformizează”.

Pentru îngrijirea pielii în sezonul rece

Din cauza fluctuațiilor de temperatură, a vântului și a frigului, pielea are nevoie de îngrijire specială. Pentru asta, aplică de fiecare dată după ce ieși de la duș o cremă de corp hidratantă. „În general, toate produsele de curăţare au tendinţa de a deshidrata. De aceea, pentru o piele hidratată după duș, pasul cel mai important este folosirea unei loţiuni de corp. Aceasta furnizează pielii ingrediente care o menţin catifelată şi tânără pentru mai mult timp”, completează Nicoleta Ion.

Află ce tratamente de înfrumusețare se pot face cu ulei de migdale 

DailyBusiness
Gigi Becali, uluit de banii primiți de la Parlament: „Sunt prea mulți!” Suma fabuloasă încasată după doar cinci ședințe
Spynews
Locul de muncă din România cu doar patru luni de program. Angajații primesc salariul tot anul
Bzi.ro
Câte clase are Daciana Sârbu, fosta soție a lui Victor Ponta: Din ce afacere face bani
Fanatik.ro
Se construiește, în sfârșit, și ultima bucată din autostrada de care au nevoie sute de mii de români. Timpul pe drum se va reduce considerabil, șoferii vor evita un mare oraș
Capital.ro
Mașinile diesel, excluse în România. Ordin la Guvern: Am decis, vom fi mai verzi!
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Adevarul
Trump vrea să retragă 20.000 de soldați din Europa. Pentru cei care rămân ar dori o contribuție financiară din partea țărilor europene
wowbiz.ro
Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%
Spynews
Omleta inedită cu care Andreea Bălan își răsfață familia. Fetele ei o adoră și se gătește diferit față de cea clasică
Spynews
Elev român, admis la Stanford: Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține parcursul lui Filip Bușcu, membru al campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
Evz.ro
Zodii fără loc de muncă. Concedierea e inevitabilă
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
kanald.ro
Cod galben de ceață în România! Lista județelor vizate
Cancan.ro
Dana Roba are iubit nou! A făcut anunțul chiar ea: ”Dragostea nu are vârstă”
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Călin Georgescu, victorie fără emoții?! Cutremur în România: Nu trebuia s-o spun
StirileBZI
Bancnotele vor fi transformate în Euro! Decizia se va aplica din 1 ianuarie 2026
Prosport.ro
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Anda, tânăra de 34 de ani mușcată de câinii flămânzi. Cauza morții, confirmată
substantial.ro
Româncă, reținută și expulzată din Serbia pe motive de securitate națională
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE între PUTIN și TRUMP. AMENINȚARE fără PRECEDENT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Avantajele Revolut dispar unul câte unul: băncile locale vând euro mai ieftin