Trucuri de la bunica! Cum sa dai gust mancarii pentru copii. FARA sa pui pic de SARE!

Vei afla cum poti reusi sa reduci consumul de sare al copilasului tau si cu ce o poti inlocui in mancare, pentru ca preparatele sa ramana la fel de gustoase, dar mult mai sanatoase.
Alina Costache
30 iun. 2023, 13:38
Trucuri de la bunica! Cum sa dai gust mancarii pentru copii. FARA sa pui pic de SARE!

Este deja cunoscut faptul ca excesul de zahar si de sare pot cauza cresterea in greutate si grave probleme de sanatate. Ca parinte, cel mai bun lucru pe care poti sa il faci pentru copilul tau este sa il inveti cum sa traiasca sanatos, iar acest lucru poate fi realizat numai prin puterea exemplului. Nu uita ca o alimentatie sanatoasa este cel mai bun medicament si ca poti inlocui oricand obiceiurile nasanatoase din bucatarie cu unele noi, mult mai benefice pentru organism.

Citeste in continuare cum sa dai gust mancarii pentru copii
Vei afla cum poti reusi sa reduci consumul de sare al copilasului tau si cu ce o poti inlocui in mancare, pentru ca preparatele sa ramana la fel de gustoase, dar mult mai sanatoase.

Cum poti aroma mancarica celui mic fara a folosi sarea
Mitul conform caruia mancarea nu are gust si va fi refuzata de catre bebelusi si de catre copii daca nu contine sare nu este adevarat. Parintii sunt cei care formeaza gusturile celor mici, iar folosind prea multa sare reusesc sa scada sensibilitatea papilelor gustative. Pe de alta parte, condimentele, ierburile aromatice si anumite fructe pot oferi o aroma incredibila mancarii fara a a pune in pericol sanatatea celor mici. Iata la ce trucuri poti apela in bucatarie:

Odata ce ai inceput diversificarea alimentatiei celui mic – nu ezita sa apelezi la condimente. Este drept ca unii bebelusi sunt sensibili sau alergici la unele mirodenii, dar majoritatea le vor aprecia gustul. Putin marar in piureul de morcovi va oferi mancarii un gust cu totul nou si o aroma care nu mai trebuie completata cu sare. Dupa ce prichindelul a trecut de prima jumatate de an de viata, poti apela cu incredere la chimen, ghimbir, nucsoara, coriandru si scortisoara pentru a da savoare mancarii

Condimente recomandate copiilor
Mirodeniile folosite in mancare nu sporesc numai aroma felului preparat, dar au si o serie de beneficii medicale. Anumite condimente pot ajuta la buna functionare a sistemului digestiv, la intarirea sistemului imunitar si la evitarea bolilor specifice sezonului rece. Usturoiul, rozmarinul, busuiocul, salvia, menta, cardamonul si piperul se afla pe lista condimentelor sanatoase si extrem de aromate. Din pacate, majoritatea mamicilor se tem de aceste condimente si prefera sa mai adauge putina sare in mancarica, pentru a-i drege gustul. Sa speram ca acest obicei se va schimba!

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

E bună sau rea sarea pentru sănătatea noastră? Consumul excesiv de sare influențează creșterea în greutate?

Sarea de bucătărie este denumirea populară pentru clorura de sodiu (NaCl). Sarea conține 40% sodiu și 60% clor. Sodiul, e un electrolit esențial în organism. Acesta menține nivelele fluidelor celulare în echiibru. Sarea se extrage din depozite subterane, din mări, oceane sau din lacuri sărate. În România, zăcăminte de sare găsim în localități cu nume de ocnă: Ocna Sibiului, Ocna Mureș, Târgu Ocna, Ocnele Mari, Ocna Dejului.

Trei gusturi în gură care trădează boli periculoase. Ce înseamnă dacă simţi un gust metalic sau unul sărat!
De ce avem nevoie de sare?
Sodiul din sare ajută la menținerea unui volum potrivit de lichide în sânge și țesuturi și este foarte important pentru o bună funcționare a sistemului nervos și a mușchilor. S-a dovedit că o cantitate prea mică de sare în organism poate duce la o funcționare deficitara a celulelor din organism. O cantitate optimă de sare consumată acționează ca un antidepresiv natural. Pe lângă acest lucru, sarea în cantități potrivite, activează funcțiile rinichilor și scade tensiunea.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci prea sărat
Dar atunci, de ce este sarea rea?
Sarea este dăunătoare dacă este consumată în exces. Iată de ce ar trebui să folosim sarea cu moderație la prepararea alimentelor și să evităm produsele sărate excesiv:
– Prea multă sare poate duce la creșterea presiunii arteriale, la boli de inimă și de rinichi.

Atunci când consumați prea multă sare, organismul își face rezerve suplimentare de apa care cresc presiunea sângelui și împovărează rinichii, arterele, inima și creierul.
– Rinichii reglează nivelul de sodiu din organism. Atunci când consumați mai mult sodiu decât pot rinichii să elimine, acesta se va acumula în sânge. Dacă rinichii sunt în mod constant supraaglomerați din cauza nivelului ridicat de sare din organism, riscați să suferiți de boli renale cum ar fi insuficiența renală. Totodată, crește riscul să dezvoltați edeme (acumulare de lichid seros în spațiile intercelulare ale organelor și țesuturilor).

Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci picant. Puţină lume ştie asta

– Excesul de lichid provocat de excesul de sare pune și inima la muncă în plus. Aceasta pompează o cantitate de lichid suplimentară, ceea ce duce la creșterea presiunii arteriale. Astfel, iau naștere boli precum insuficiența cardiacă sau accidentele vasculare cerebrale.
Consumul excesiv de sare duce la eliminarea unei cantități mari de calciu prin urină, ceea ce provoacă apariția osteoporozei, oasele fiind și ele mai firave.
– Sarea fină este dăunătoare bolnavilor de epilepsie și copiilor mici. Sarea în exces în alimentația copiilor poate crește temperatura bazală, deoarece sarea reține apa. De asemenea, prea multă sare poate stopa creșterea copiilor.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Detaliu scandalos în legea contra drogurilor la volan. Ce vor fi obligați să facă șoferii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activiști! Animalul poate fi transferat în România
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Meteorologii anunță o răcire semnificativă a vremii în a doua parte a săptămânii
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!