Iată câteva trucuri care te vor ajuta să-ți readuci la viață telefonul dacă intră în apă:
1. Scoate telefonul din apă cât mai repede posibil și închide-l imediat. Componentele telefonului permit scurgerea apei în câteva secunde, așa că nu-l porni până când nu ești sigur că e uscat. Mai mult, apa din interior poate provoca scurtcircuit, scrie tasta.ro.
2. De îndată ce ai scos telefonul din apă, scoate carcasa și extrage bateria. Asta te va ajuta să reduci riscul de deteriorare al circuitului intern. Șterge cu atenție telefonul și interiorul acestuia cu un prosop de hârtie sau cu o cârpă moale.
3. Extrage cartela SIM. Ar trebui să o ștergi și să o lași să se usuce, până când telefonul este gata de utilizare din nou.
4. Oprește și deconectează toate dispozitivele externe, cum ar fi căștile, cardurile de memorie și alte gadget-uri care pot acoperi găurile sau fisurile din telefon.
5. Dacă ai un aspirator la îndemână, folosește-l pentru a sufla apa din telefon. Pentru a scăpa de umiditatea rămasă, suflă fiecare parte a telefonului timp de 20 de minute și nu uita să întorci constant dispozitivul, pe toate părțile. Păstrează telefonul la distanță față de telefon, astfel încât să nu apară electricitatea statică.
6. Nu folosi un uscător de păr pentru a usca telefonul, nici chiar pe cea mai slabă setare. Nu va face decât să împingă apa mai adânc în dispozitiv, ceea ce este periculos pentru toate componentele electronice de bază ale telefonului. Aerul cald poate topi și unele părți ale telefonului.
7. Poți încerca să eviți să usuci telefonul, punându-l într-o pungă de plastic umplută cu orez, deoarece se absoarbe umiditatea, deci există șansa ca toată apa din telefon și baterie să intre în orez. Înainte de a pune dispozitivul în pungă, scoate carcasa și bateria.
8. Pune telefonul la soare pentru a usca bine toate deschiderile. Așează dispozitivul pe un covor absorbant sau pe un prosop de hârtie, chiar dacă îl usuci cu un aspirator sau îl pui într-o pungă cu orez.
9. După cel puțin 24 de ore, examinează telefonul și asigură-te că este uscat. Verifică toate porturile, compartimentele și fisurile. Dacă dispozitivul arată uscat și curat, încearcă să pui bateria înapoi și să îl pornești. Acordă o atenție deosebită oricăror zgomote ciudate pe care le poate face atunci când pornește: dacă auzi ceva, înseamnă că telefonul funcționează defectuos.
Citeşte şi Codurile secrete ale smartphone-ului tău. Cum ştii dacă ai semnal puternic