Varianta simplă a scandalului cu Facebook și Cambridge Analytica este că cea mai mare rețea de socializare din lume ți-a înșelat încrederea și a facilitat deturnarea alegerilor din Statele Unite prin partajarea tuturor datelor tale cu terți. Aceleași date au fost folosite pentru a-ți servi reclame personalizate și știri false care să te radicalizeze și să-ți deformeze viziunea asupra realității politice.
Citeşte şi Facebook creşte transparenţa pentru anunţurile publicitare
Partea „amuzantă” este că, dintr-un punct de vedere, toate aceste lucruri s-au petrecut cu acordul tău. Când ai acceptat să folosești Facebook și să te autentifici pe diverse site-uri și servicii online cu contul tău de Facebook, tot ce ai postat vreodată pe pagina personală, paginile cărora le-ai dat like, detaliile despre religia ta, afinitățile politice, lista cu prietenii tăi și nu numai, toate au devenit domeniu public.
În teorie, nu ar fi trebuit să fie atât de simplu, iar Mark Zuckerberg a făcut numeroase promisiuni în ultimele zile, conform cărora astfel de scenarii să fie mult mai dificile, dacă nu imposibile pe viitor.
Continuarea articolului pe avocatnet.ro.