Pune-ți mâncarea în farfurii mici
Controlarea porțiilor trebuie să fie respectată cu sfințenie în această perioadă a anului. Pentru asta, folosește o farfurie mică și ai grijă ca mâncarea pe care o consumi să nu fie mai mare de dimeniunea pumnului tău.
Nu te înfometa întreaga zi, pentru a mânca mult la cină
Micul dejun și masa de prânz trebuie să fie bogate în proteine, iar gustarea de până la cină trebuie să fie una cu un conținut mare de vitamine. În felul acesta, când vei ajunge să iei cina, nu vei fi la fel de tentat de aperitivele bogate în grăsimi.
Nu te odihni pe canapea după ce mănânci
Amână urmăritul programului TV preferat după ce iei o masă copioasă. Nu ai nevoie de antrenament după masă, dar chiar și mișcarea moderată te poate ajuta să nu te simți fără vlagă de Sărbători. De exemplu, poți să faci o plimbare prin parc, chiar dacă este rece afară.
Citeşte şi Cele mai bune ceaiuri pentru stomac
Evită cafeina și băuturile carbogazoase
Consumul de cafea sau suc poate părea o modalitate bună de a sta alert în acest sezon, dar, atât cafeaua, cât și băuturile carbogazoase pot face mai mult rău decât bine în această perioadă. Cafeina poate provoca o diverse neplăceri, inclusiv diaree (mai ales dacă este consumată pe stomacul gol) și indigestie. În mod similar, băuturile carbogazoase pot crește riscul de arsuri la stomac, gaze și balonare.
Eliberează-te de stres
Mersul la cumpărături, decorarea casei, gătitul, problemele de la serviciu – toate pot duce cu ușurință la o supraîncărcare cu stres. Numeroase cercetări arată că stresul este legat direct de o serie de probleme gastro-intestinale, inclusiv sindromul de intestin iritabil și arsuri la stomac.
În timp ce un pahar de vin poate suna tentant, nutriționiștii ne sfătuiesc să evităm alcoolul, pentru că poate irita tractul gastro-intestinal și provoca arsuri la stomac. În schimb, ne recomandă 20 de minute de mers pe jos în pas vioi, pentru a stimula starea de spirit și scăderea tensiunii.
Citește și: Leacuri pentru balonare