Dacă știi că te numeri printre persoanele cu o digestie lentă și ești și sedentar atunci află câteva trucuri bune pentru a scăpa de senzația de balonare.
Ține cont de faptul că balonarea și constipația sunt două probleme care netratate pot avea repercursiuni grave asupra sănătății tale.
Mănâncă puțin și des
Cu cât este mai copioasă masa ta cu atât procesul de digestie va fi mai lent și mai greoi, iar acest aspect se va putea observa atât fizic datorită balonării cât și psihic deoarece senzația de disconfort te va distrage de la buna funcționare a treburilor tale zilnice. În plus, trebuie să ții cont de faptul că anumite alimente odată ajunse în stomac vor fermenta, iar combinațiile de alimente interferează cu digestia și astfel apar gazele intestinale, deloc plăcute mai ales dacă ai de făcut multe drumuri. Dacă organismul tău nu poate elimina gazele intestinale, aceastea urcă iar către stomac și în felul acesta apare balonarea.
Cu cât vei mânca mai lent și vei mastica fiecare bucățică mai atent cu atât mai mic va fi riscul să te confrunți cu probleme digestive ulterior. Trebuie să ții cont de cea mai importanta regula și anume nu vorbi atunci când mănânci. Aerul inspirat poate duce la formarea de goluri de aer în stomac, și ulterior la apariția senzației de balonare.
Fă din fiecare masă a ta un ritual menit să te alimenteze cu energie și sănătate. Nu sări peste mese și nu te grăbi.
Evită pe cât posibil alimentele care observi că favorizează senzația de balonare și anume varza, conopida, broccoli sau anumiți carbohidrați. Cel mai bine ar fi să te asiguri că ai în fiecare zi un iaurt grecesc la îndemână pe care să îl consumi, mai ales seara dacă simți senzația de foame. Acesta va optimiza activitatea florei intestinale și gastrice și te va feri de balonare.
Ceaiurile diuretice un bun adjuvant
Unul dintre cele mai bune remedii, atât timp cât ești atent la cantitate și la combinațiile făcute. Optează pentru plantele precum crușin, păpădie, măceșe, coada șoricelului. În felul acesta vei avea grijă de siluta , digestia și imaginea ta.
Nu sări peste orele de somn
Știai că balonarea poate fi o consecință a orelor puține de somn? În cazul în care obișnuiești să faci nopți albe, îți expui sistemul digestiv mai ales la un timp extrem de scurt pentru a-și regla funcțiile sale, astfel încât intestinele nu apucă să își ducă treaba la bun sfârșit. Iar în cazul în care mai ai și obiceiul să ronțăi diverse produse chiar înainte de culcare atunci chiar îi creezi serioase probleme.
Cel mai indicat ar fi ca după ora 18-19 să nu mai mănânci absolut nimic, să nu faci abuz de consum de apă, să eviți ceaiurile diuretice după această ora și să îi aloci organismului un minin de 2-3 ore de la ultima masă până când mergi la culcare pentru a-și finaliza treburile și apoi să te bucuri de un somn odihnitor.
Află cum să scapi de balonare cu ajutorul plantelor AICI