Fără doar și poate, diabetul este una dintre cele mai mari probleme de sănătate având un număr de cazuri într-o continuă creștere. În momentul în care organismul nu mai poate utiliza zahărul primit, apar anumite dereglări în organism care pot afecta viața pacientului.
Fie este vorba despre o cantitate insuficientă de insulină, substanță secretată de pancreas, fie avem de a face cu o cantitate mult prea mare pe care organismul nu o poate gestiona corespunzător.
Astfel că avem de-a face cu mai multe tipuri de diabet zaharat, de tip 1, dependent de insulină, tip 2, cu tratament medicamentos, și gestațional, care apare în timpul sarcinii.
Citeşte şi Cum te ajută un ou fiert tare să controlezi nivelul de zahăr din sânge
Sportul îți menține sănătatea
Mișcarea mobilizează grupele de mușchi și intensifică circulația sangvină. Prea multe ore petrecute pe scaun la birou, deplasarea cu mașina, alegerea liftului în locul scărilor – toate contribuie la un stil de viață sedentar care susține starea de boală.
O persoană care face mișcare frecvent va fi întotdeauna mult mai sănătoasă și cu un cord mult mai puternic.
Fie că vorbim de alergare, mers la sală, înot, ciclism, fi de simplul plimbat prin parc, vei contribui activ la menținerea tonusului muscular și la oxigenarea profundă a celulelor organismului și a creierului.
Astfel te vei bucura de un somn mai bun și mai profund, de energie pe tot parcursul zilei și te vei putea concentra mult mai bine asupra activităților tale.
Alimentația, secretul sănătății
În momentul în care se depistează în urma analizelor faza de prediabet, se recomandă regimul alimentar bazat în mare parte pe legume.
Unii experți afirmă inclusiv faptul că varza, atât ca atare cât și sub formă de suc, este eficient în tratarea acestei afecțiuni.
Citeşte şi 7 semne de alarmă ale cancerului care nu trebui ignorate niciodată
Orice modificare a regimului alimentar trebuie să fie făcută în urma sfatului medicului curant.
Pe lângă alimentație și mișcare trebuie să fii atent și la hidratarea corespunzătoare, la orele de odihnă.
Varza normalizează glicemia
Bucurându-se de reale proprietăți antioxidante, consumul de varză cu regularitate te va ajuta să ții nivelul glicemic sub control.
Având în compoziția ei vitamine precum C, B1, B2, B6, proteine, magneziu și potasiu, excelent mai ales pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular, varza este un super-aliment care contribuie la regenerarea celulelor pancreatice, fiind totodată și un bun antioxidant.
Obișnuiește-te să bei aproximativ în fiecare zi un pahar de suc de varză, pe care poți să îl faci într-un blender. La o mână de varză adaugă un pahar de apă și mixează până se obține sucul. Poți să înlocuiești o masă cu acest suc sau să consumi varza sub formă de salată. Dă prin răzătoare o jumătate de varză și stropește-o cu zeama de la o lămâie. Poți s-o consumi ca aperitiv sau ca garnitură.
Cât mai multe legume
Alege să-ți menții sănătatea la cote ridicate și mănâncă zilnic cel puțin 2 porții de legume. Nu evita sub nicio formă salatele.
Poți să adaugi ghimbir ras atât în salată cât și în suc ori smoothie.
Hidratează-te și nu uita să te odihnești suficient! Prin somn orgnismul se regenerează cel mai bine.
Află care sunt gustările indicate dacă suferi de diabet AICI.