Lavanda este o plantă destul de rezistentă și spre deosebire de alte flori aceasta poate fi plantată și în soluri care nu sunt foarte bogate. Aceasta nu trebuie hrănită în mod excesiv, deoarece florile sale nu vor mai fi la fel de spectaculoase și nu vor crește prea mult.
Planta ar putea avea de suferit și de aceea este nevoie de un echilibru atunci când vine vorba despre această floare.
Potrivit grădinarilor cu experiență, cel mai bun moment pentru a hrăni lavanda este primăvara pentru că atunci când poți da startul ciclului ei de creștere.
Citește și: Trucuri care te ajută să te bucuri mai mult timp de florile de liliac puse în vază
„Plantele de lavandă nu au nevoie de foarte mulți nutrienți, dar puteți folosi totuși unele resturi de bucătărie pentru a le oferi hrană suplimentară”, a spus Stephanie, grădinăreasa din spatele blogului Celebrated Herb, scrie express.co.uk.
Aceasta spune că zațul de cafea este o sursă foarte bună de azot pentru lavandă, foarte important pentru creșterea plantelor. Acest ingredient poate fi folosit la plantele de levănțică, fiind potrivit și pentru a înfrumuseța hortensiile și trandafirii. Poți pune un mic strop de zaț de cafea la baza plantelor, pe care să-l încorporezi ușor în sol.
Totodată, cojile de banană sunt bogate în potasiu și pot ajuta plantele de lavandă să „înflorească mai mult”. Mai mult, își vor întări rădăcinile. Trebuie doar să mărunțești cojile, apoi să le îngropi în solul din jurul florilor. Sunt utile inclusiv pentru orhidee și trandafiri, care vor înflori frumos.
În cazul în care ai resturi de legume în bucătărie ar trebui să te gândești de două ori înainte să le arunci, deoarece le poți folosi pentru a crea un „compost de casă care poate oferi plantelor de lavandă nutrienți suplimentari”.
Resturile se așază alături de frunze uscate și iarbă tăiată, într-un recipient pentru compost. Cu ajutorul acestor ingrediente, vei obține un compost plin de nutrienți pentru plantele tale.
Experta în grădinărit a menționat că resturile de bucătărie “nu ar trebui să fie singura sursă de nutrienți” pentru plantele de lavandă. Acestea ar trebui utilizate cu moderație pentru a putea evita fertilizarea în exces.