Trucuri pentru o circulație sangvină bună

Problema circulației periferice deficitare poate afecta atât persoanele tinere cât și adulții, manifestându-se cel mai frecvent prin prezentarea extremităților extrem de reci.
Alina Costache
02 feb. 2018, 08:35
Trucuri pentru o circulație sangvină bună

Atunci când vasele de sânge sunt slăbite, deshidratate, activitatea fizică lipsește cu desăvârșire iar statul pe scaun este activitatea zilnică principală, circulația sangvină are de suferit. Poate că statul pe scaun nu reprezintă o corvoadă pentru tine, însă pentru organismul tău este un viciu destul de greu de combătut. Cu cât vei fi mai activ cu atât starea ta de sănătate se va îmbunătăți considerabil și te vei bucura de mai multă energie.

NU EZITA SĂ CONSUMI USTUROI Sigur nu te-ai fi gândit însă usturoiul este una dintre cele mai banale legume ar putea să îți ofere atât de multe beneficii, nu-i așa? Ei bine, usturoiul contribuie substanțial la reducerea tensiunii arteriale, în primul rând dar și la prevenirea acumulării de trombocite în sânge, menționează cercetătorii într-un studiu publicat în anul 2006 în The Journal of Nutrition. Astfel că un consum periodic de usturoi este vital pentru o bună activitate cardiovasculară. Dacă te gândești la mirosul după consumarea usturoiului, trebuie prezicat că acesta se va elimina dacă alegi să mesteci câteva frunze de mentă sau de pătrunjel. Deci, acum ce motiv mai ai să nu folosești usturoiul pentru a te bucura de sănătatea ta?

HIDRATAREA, CHEIA SĂNĂTĂȚII Da, apa este vitală vieții, nu este doar un simplu mit această informație. Apa contribuie la o bună și permanentă hidratare a organismului, stimulând în același timp digestia și transportul nutrimenților în corp. Chiar dacă se recomandă să consumi zilnic până la 2 litri de apă, în pericoadele caniculare, când mergi al sală sau când faci sport este necesar să crești acest aport de apă.

NICI O ZI FĂRĂ GHIMBIR Fie că vorbim despre ceaiul de ghimbir, fie că îl pui în salate, smoothie-uri sau în sucuri, ghimbirul al fel ca apa și ca usturoiul, lămâia ar trebui să fie de nelipsit din casa și din alimentația ta. Mai ales că un consum periodic de ghimbir contribuie la stimularea fluxului sangvin, prevenind formarea cheagurilor și protejându-te de orice fel de afecțiune la nivelul aparatului cardiovascular.

AFLĂ CUM TE POATE AJUTA USTUROIUL SĂ REGENEREZI FICATUL AICI