Trucuri curățenie rapidă. Curățenia poate, uneori, să ne dea mari bătăi de cap, mai ales unei persoane care se întoarce acasă târziu, obosită. Ceea ce nu vrem să vedem atunci este o casă murdară, care necesită efort și timp pentru a fi curățată. Prin urmare, este bine să cunoaștem câteva trucuri pentru o casă care să fie curată fără efort și pentru mai mult timp.
Cabina de duș se curăță cel mai ușor imediat după ce faceți duș, deoarece este încă udă. Dacă folosiți și ulei de bebeluș după curățare, acest lucru va face ca data viitoare să nu se mai murdărească așa de repede.
Tigăile arse se curăță mult mai ușor cu o mână de praf de curățat, apoi apă și prin punerea acestora la fiert pentru 10 minute.
Cuptorul murdar se poate curăța cu efort redus dacă îl încălzim la foc minim, adăugăm un amestec de oțet cu bicarbonat peste părțile murdare, puțină sare și se lasă puțin să acționeze. Astfel, arsurile se vor curăța mult mai ușor.
Citește și : Trucul secret al bucătarilor de top care dezgheață rapid peștele. Nu ai nevoie de apă fierbinte sau sare
Petele de transpirație de pe haine pot să fie înlăturate cu o soluție făcută din câteva linguri de bicarbonat și puțină apă, amestec care se lasă pe pată 10-15 minute, iar apoi se spală cu apă caldă. Mai pot fi folosite zeama de lămâie, oțetul sau aspirina mărunțită, care să fie puse pe pată și lăsate să acționeze câteva minute, apoi să fie spălate cu apă călduță.
Încălțămintea de vară ce a stat peste iarnă într-un spațiu închis și a căpătat un miros neplăcut poate să fie reîmprospătată tot cu ajutorul bicarbonatului. Puneți două linguri de bicarbonat în fiecare pantof și lăsați peste noapte, iar a doua zi mirosul neplăcut va dispărea.
Odorizantul pentru casă poate fi făcut chiar acasă, nefiind necesar să cumpărăm unul. Puneți într-un bol, vas mic sau într-o farfurioară o linguriță-două de bicarbonat și, peste el, câteva picături de ulei esențial cu aroma preferată.
Robinetele cromate vor luci pentru mai mult timp dacă sunt frecate cu hârtie cerată după curățare, deoarece apa va aluneca pe ele și depunerile vor întârzia să apară.
Petele de pe canapea pot fi îndepărtate cu o lingură de praf de copt, care să fie amestecată cu o lingură de detergent, puțin oțet și apă călduță. Această soluție se aplică pe pată și se lasă să acționeze aproximativ 30 de minute, apoi se curăță cu o cârpă curată și se dă cu aspiratorul.
În cazul prafului, acesta nu se va mai depune la fel de repede pe mobilă dacă pe cârpa cu care o ștergem se pun câteva picături de balsam de rufe. Deoarece are efect antistatic, balsamul va face ca praful să nu se mai așeze atât de ușor.
Cada de baie se va curăța ușor dacă faceți un amestec dintr-o lingură de praf de copt și două de bicarbonat, cu care să frecați bine cada, iar apoi să o clătiți cu apă călduță.
Praful de copt mai este bun pentru desfundarea țevilor. Folosiți două linguri de praf de copt și două de sare, pe care le amestecați și le turnați în conducta înfundată. Apoi, turnați puțin oțet și lăsați să acționeze iar, în final, turnați apă fierbinte peste.